AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, December 28, 2016

Έκρηξη σιωνισμού του Τραμπ: Ισραήλ μείνε δυνατό μέχρι να αναλάβω καθήκοντα

0 comments

http://www.iskra.gr/
 
Σε θερμοκέφαλο και φανατικό υποστηρικτή των ισραηλινών εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αλλά και στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναδεικνύεται ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΟΗΕ, αν ο τελευταίος εμμείνει στηνκαταδίκη των ισραηλινών εποικισμών, η οποία προσφάτως έγινε δυνατό στον ΟΗΕ να την αποφασίσει, λόγω αποχής (και μη άσκησης veto) από τις ΗΠΑ με εντολή του απερχόμενου Προέδρου Μπ. Ομπάμα.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέπληξε την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για τη στάση που τηρεί απέναντι στο Ισραήλ, καλώντας το Ισραήλ «να μείνει δυνατό» μέχρι να αναλάβει ο ίδιος καθήκοντα προέδρου.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται λίγη ώρα πριν την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναφορικά με τις διεθνείς αντιδράσεις για τη συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα των Ισραηλινών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε να αντιμετωπίζεται το Ισραήλ με πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια. Κάποτε είχαν ένα μεγάλο φίλο στις ΗΠΑ, όμως… » έγραψε ο Τραμπστον λογαριασμό του στο Twitter.

«Όχι πλέον. Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν και τώρα αυτό (ο ΟΗΕ)! Ισραήλ, μείνε δυνατό, η 20ή Ιανουαρίου έρχεται γρήγορα!» έγραψε, αναφερόμενος στην ημερομηνία που θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του.

Με την αποχή των ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τον ισραηλινό εποικισμό ζητώντας να μπει τέλος σε αυτόν.

Περισσότεροι από 500.000 Εβραίοι κατοικούν σε 140 οικισμούς που χτίστηκαν μετά το 1967 στις κατεχόμενες Δυτική Όχθη και ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι οικισμοί αυτοί είναι απολύτως παράνομοι και συνιστούν μείζον διεθνές έγκλημα κατά τη διεθνή νομοθεσία και, όσο και αν το Ισραήλ το απορρίπτει αυτό, είναι βαρύτατα εκτεθειμένο στη διεθνή κοινότητα, εκτός από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, ο οποίος ρέπει προς σιωνιστικές λογικές, αν δεν τις ενστερνίζεται πλήρως.

Λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής

Οι ωμές αυτές σιωνιστικές τοποθετήσεις του Ντόναλντ Τραμπ ρίχνουν λάδι στη φωτιά σε μια περιοχή η οποία συνιστά εμπόλεμη ζώνη.

Βάζουν, επιπλέον, «βούτυρο στο ψωμί» του πιο ακραίου ισλαμιστικού φανατισμού και μπορεί να πυροδοτήσουν ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να γίνει ένας πραγματικός εφιάλτης για την ανθρωπότητα, πολύ περισσότερο που οι σιωνιστικές τοποθετήσεις του έρχονται μετά τις δηλώσεις του για την αναγκαία, κατ’ αυτόν, κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών των ΗΠΑ και των εκσυγχρονισμό των πυρηνικών όπλων, δηλώσεις που προκαλούν εφιαλτικά όνειρα στην φιλειρηνική ανθρωπότητα.

Το όνειδος Τσίπρα: Όχι στον πυρηνικό αφοπλισμό

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται ακόμα πιο αποκρουστικό το «ΟΧΙ» που είπε στον πυρηνικό αφοπλισμό στις23/12/2016 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η κυβέρνηση Τσίπρα, ακολουθώντας ως δορυφόρος τις υποδείξεις των ΗΠΑ…

Η κυβέρνηση Τσίπρα με αυτό το «ΟΧΙ» έρχεται να εμφανισθεί ως αρωγός των πιο ακραίων κύκλων που ωθούν την ανθρωπότητα σε έναν νέο καταστροφικό πυρηνικό ανταγωνισμό.

Την ίδια ώρα η μετατροπή της Ελλάδας σε άτυπο «δορυφόρο» του Ισραήλ και η στρατιωτική πρόσδεση μαζί του, αποτελεί άφρονα, από κάθε άποψη, επιλογή για τη χώρα μας.

Ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που προωθεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοτζιά, με την άτυπη συμμετοχή της Αιγύπτου, του δικτατορικού καθεστώτος Σίσι, συνιστά άξονααντιπαραθέσεων, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν υποβοηθά την ειρήνη αλλά ούτε και τα εθνικά μαςσυμφέροντα.

Ελάχιστοι, βεβαίως, θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορούσε ποτέ να γίνει ουραγός των επιλογών Τραμπ και Νετανιάχου.

Κ.Μ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+