AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, June 20, 2016

ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, ΑΛΑ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΠΓ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

0 comments
(Κυρ. 19/6/16 – 13:16)  
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗN ΔΗΘΕΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  
ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ, Ο ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ – ΝΕΟΠΑΣΟΚΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ  
Όλα, σχεδόν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσηςέκαναν λόγο ότι η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε την καθιέρωση της απλής αναλογικής.  
Όλα, όμως, τα μέσα ενημέρωσης παρέλειψαν,σκοπίμως ή όχι, μια μικρή λεπτομέρεια.  
Η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφάσισε να εισηγηθεί την απλή αναλογική.  
Αντίθετα, ακολουθώντας τα χνάρια του αλήστου μνήμης, στις μεθοδεύσεις και τις ονοματοδοτήσεις, ΠΑΣΟΚ, η Π.Γ αποφάσισε να εισηγηθεί την καθιέρωση ''συστήματος απλής αναλογικής, που θα διασφαλίζει μπλα, μπλα...''. Άλλο, όμως, το σύστημα απλής αναλογικής και άλλο η σκέτη απλή αναλογική, η οποία δεν επιδέχεται μαγειρεία και σκοπιμότητες.
Για όσους έχουν απορία, θα υπενθυμίσουμε ότι με την ορολογία του ''συστήματος'' απλήςαναλογικής, την όποια εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ  Γεροβασίλη πιο έντεχνα είχε κάνει λόγο για ''κατεύθυνση απλής αναλογικής''!), όλοι οι εκλογικοί νόμοι, που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα, ονομάζονται συστήματα απλής αναλογικής, ακόμα και ο ισχύων ληστρικός εκλογικός νόμος με το ''μπόνους'' των 50 εδρών!  
Είναι τόση και τέτοια η αναξιοπιστία των αποφάσεων και των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στην ίδια απόφαση της Π.Γ του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνεται αναίσχυντα και επί λέξει, η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνομολόγησε και εφαρμόζει σκληρά μνημόνια, ''συνέβαλε καθοριστικά στη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος δημοκρατικής εκτροπής, που οδήγησε τη χώρα στην αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής εκδοχής και στην ρήξη με το παλιό σύστημα διαπλοκής και λεηλασίας του εθνικού πλούτου''!.  
Τέτοια αναισχυντία!  
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – ΛΕΒΕΝΤΗΣ  
Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις του Στ. Θεοδωράκη και Βασ. Λεβέντη, οι οποίοι, κινούμενοι ξεδιάντροπα στην ίδια λογική με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μνημονιακό κατεστημένο, εξέφρασαν ευθέως την αντίθεση τους στην απλή και ανόθευτη αναλογική.  
Και οι δύο αρχηγοί της συμφοράς επέμειναν στη διατήρηση του ορίου του 3% για την είσοδο στην Βουλή, με τον Θεοδωράκη να λέει χαρακτηριστικά ότι ''η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί (σ.σ τώρα κυβερνάται!) και όχι να διαλυθεί και ότι η Βουλή δεν πρέπει να γεμίσει με κόμματα διαμαρτυρίας του 1%''! (Για δείτε ποιος μιλάει με ύφος δέκα καρδιναλίων και τι ποσοστά διαθέτει.)  
Το συμπέρασμα κάτι παραπάνω από σαφές: Με την απλή αναλογική ως πρόφαση και ''΄σάκο τουμποξ'', η κυβέρνηση και όλη η μνημονιακή πολιτική σαβούρα (ουστ!) παίζουν βρόμικα πολιτικάπαιχνίδια αποπροσανατολισμού και παρασκηνίου.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αλ. Τσίπρας προτίθεται να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς τηςμνημονιακής Βουλής τις επόμενες μέρες, προκειμένου να συζητήσει για το Σύνταγμα (που όλοι μαζί έχουν κουρελιάσει) και για τον εκλογικό νόμο (που ο καθένας τους θέλει να κόψει στα μέτρα του).
ΑΡΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ''ΜΠΟΝΟΥΣ'' ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ  
ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ    
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε, με αφορμή το νέο εκλογικό νόμο και την τροποποίηση του Συντάγματος, έκανε το παρακάτω σχόλιο:
''Η κυβέρνηση, η οποία, ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων της, μετέτρεψε σε κουρελόχαρτοτο Σύνταγμα και κυβερνάει χάρις στο καλπονοθευτικό μπόνους των 50 βουλευτών, το οποίο διατήρησε μετά βαΐων ανέπαφο στις προηγούμενες εκλογές, επιχειρεί τώρα να παίξει φτηνάαποπροσανατολιστικά πολιτικά και κομματικά παιχνίδια με άλλοθι την τροποποίηση τουΣυντάγματος και του εκλογικού νόμου.  
Όταν η κυβέρνηση της ανοικτής Συνταγματικής εκτροπής μιλάει για τροποποίηση του Συντάγματος, το μόνο που κάνει είναι να πετάει την ''μπάλα στην εξέδρα'', ενώ αυτό που θα προκύψει από μια τυχόνΣυνταγματική αναθεώρηση, με πρωταγωνιστές τις μνημονιακές δυνάμεις, θα είναι ένανεοφιλελεύθερο Συνταγματικό έκτρωμα που θα καταλύει ότι έχει απομείνει θεσμικά απόδημοκρατικά δικαιώματα και εργασιακές κατακτήσεις.  
Όσον αφορά το ''σύστημα της απλής αναλογικής'' για το οποίο, σύμφωνα με την δανεισμένη από τοΠΑΣΟΚ κάλπικη ορολογία, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει σχέση με την απλή και άδολη αναλογική όσο ο ''φάντης με το ρετσινόλαδο''.  
Η κυβέρνηση, αντίθετα, επιδιώκει να φορτώσει στον ελληνικό λαό έναν νέο εκλογικό εξάμβλωμα που να εξυπηρετεί την κομματική της διάσωση, να θέτει ψεύτικα εκλογικά διλήμματα και να πλήττει τιςδημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, όπως η ΛΑ.Ε, τις μόνες που μπορούν να απειλήσουν τηνμνημονιακή λεηλασία.  
Οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με τους αρχηγούς των κομμάτων δεν αποτελούν τίποτα άλλο από μιακοροϊδία και ''στάχτη στα μάτια'' της κοινής γνώμης, για να κρυφτεί η συμπαιγνία, η οποία έχει ως στόχο να συνεχιστεί αδιάλειπτα το μνημονιακό ξεπούλημα της χώρας και η λεηλασία τωνεργαζομένων και του ελληνικού λαού.  
Η χώρα όσο ποτέ έχει ανάγκη μια δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, μέσω της οποίας είναι ομόνος τρόπος για να υπάρξει πραγματική δημοκρατία στη χώρα, να διασφαλιστεί ένα δημοκρατικόλαϊκό Σύνταγμα και να θεσπιστεί η απλή ανόθευτη αναλογική ως πάγιο δημοκρατικό εκλογικόσύστημα.''

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+