AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, February 5, 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

0 comments
----000ap5
(Πεμ. 4/2/16 - 15:45)           
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Εντυπωσιακή επιτυχία μεπρωτοφανή συμμετοχήσημείωσε η Γενική Απεργίακαι κυρίως τα συλλαλητήρια και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
 Το πιο σημαντικό είναι ότι στη Γενική απεργία της Πέμπτης συμμετείχαν και οι έμποροι και επαγγελματίες, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, που έκαναν αποχή από τις δουλειές τους και οι αγρότες, που μετέφεραν προσωρινά τα κέντρα αγώνα τους από τα μπλόκα στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων σε όλη τη χώρα.
Το παρόν στις μεγαλειώδεις και ιδιαίτερα μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έδωσαν με μαζικά μπλοκ διαδηλωτών όχι μόνο οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ,αλλά και αγρότες, κτηνοτρόφοι αλιείες, γεωργοί, έμποροι, επαγγελματίες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, νέοι/ες, άνεργοι, φοιτητές κλπ, δίνοντας, έτσι, στον απεργιακό αγώνα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης αγωνιστικής,κοινωνικής συμμαχίας, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις και πορείες ενώθηκαν σε ένα απέραντο ανθρώπινο ποτάμι, που κατάκλυσε όλο το κέντρο της πόλης. Γύρω στη μία το μεσημέρι και ενώ το Σύνταγμα είχε κατακλυστεί από διαδηλωτές, το τελευταίο κομμάτι της διαδήλωσης δεν είχε ακόμα ξεκινήσει από το Μουσείο.
Στην πορεία της Αθήνας το μπλοκ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, στο οποίο ήταν μπροστά ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης και όλα τα μέλη και στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου της, από μόνο τουήταν μία απέραντη λαοθάλασσα, και το ίδιο συνέβη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Χώρας στηΘεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα κλπ
Μεγάλα ήταν επίσης, τα μπλοκ που είχαν το ΠΑΜΕ και άλλες αριστερές οργανώσεις.
Εξαιρετικά εντυπωσιακά ήταν τα μπλοκ των δικηγόρων, των μηχανικών, των εκπαιδευτικών και βεβαίως των διάφορων συνδικάτων
Στις πορείες κυριάρχησαν αντιμνημονιακά, αντικυβερνητικά συνθήματα καθώς και κατά του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωζώνης μεταξύ των οποίων:
Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ,
ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΣΘΟ.  
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.  
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.  
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.  
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ-(ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ).
ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.  
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ.
ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΕ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. 
ΤΣΙΠΡΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΙΑΣΤΕΙΤΕ ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. 
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.
Η σημερινή γενική απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, όχι μόνο ήταν εντυπωσιακά μαζικές, μαχητικές και πετυχημένες αλλά ουσιαστικά πήραν το χαρακτήρα πολιτικού, κινηματικού και κοινωνικού σεισμού ενάντια στην κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, συνενώνοντας για πρώτη φορά, τόσο συνεκτικά, σε ενιαίο κοινωνικό μέτωπο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, με τα μικρομεσαία επαγγελματικά στρώματα των πόλεων και τη μικρομεσαία αγροτιά.
Η σημερινή γενική απεργία της Πέμπτης αποτελεί πλέον ένα μεγάλο σταθμό, που θέτει σε νέαανατρεπτική τροχιά όλο το πολιτικό σκηνικό, δρομολογεί ταχύτατες πολιτικές εξελίξεις και κάνει δραματικά επίκαιρη την πρόταση της ΛΑΕ για τη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού μετώπουτων αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, ώστε αυτές οι εξελίξεις να έχουν ανατρεπτικό και προοδευτικό περιεχόμενο κα9ι κατεύθυνση.
Η παραπέρα ενίσχυση, συντονισμός και κλιμάκωση των κοινωνικών αγώνων, η διεύρυνση της κοινωνικής συμμαχίας, που έχει δημιουργηθεί και η συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού μετώπου μπορούν να φέρουν πιο κοντά την μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή, που έχει ανάγκη όσο ποτές ο λαός , η νεολαία και η χώρα μας.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ .ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Π.Λαφαζάνης έκανε στη σημερινή συγκέντρωση την παρακάτω δήλωση:
<<Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας τους επαγγελματίες και τη μικρομεσαία αγροτιά.
Η γενική και γενικευμένη καθολική απεργία έφερε ένα πρωτοφανή πολιτικό και κοινωνικό σεισμό στη χώρα.
Η λαοθάλασσα στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια.
Τα αντιασφαλιστικά ,αντιεπαγγελματικά και αντιαγροτικά μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν.Έχουν απέναντι τους σύσσωμη σχεδόν την ελληνική κοινωνία.
Η νεομνημονιακή   κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια και δεν έχει μέλλον. Βουλιάζει, επίσης, μέσα στη γενική απέχθεια όλο το μνημονιακό μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ).
Η γενική απεργία αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό για ανατρεπτικές μνημονιακές εξελίξεις.
Το 2016 θα είναι η χρονιά μιας γνήσιας συνεπούς δημοκρατικής ανατροπής με το λαό στο προσκήνιο.
Ένα μεγάλο αριστερό ριζοσπαστικό προοδευτικό πατριωτικό δημοκρατικό πολιτικό μέτωπο και μεγάλοι λαϊκοί αγώνες θα σαρώσουν μέσα στο 2016 τα μνημόνια ,τις μνημονιακές δυνάμεις και τα σενάρια για συνέχιση, με διευρυμένη μορφή , των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Η ΛΑΕ πρωτοστατεί σε αυτές τις ανατρεπτικές εξελίξεις,παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή ανοδική δυναμική μέσα στο λαό.>>
Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το μπλοκ της ΛΑ.Ε στη σημερινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας δεν ήταν απλώς μεγάλο.
Ήταν κάτι αρκετά παραπάνω.
Υπήρξε μια λαοθάλασσα!
Όπως εντυπωσιακά ήταν και τα μπλοκ της ΛΑ.Ε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Αυτός, ίσως, ήταν ο επιπρόσθετος λόγος που το Αθηναϊκό αυτό μπλοκ της ΛΑ.Ε, των πολλών χιλιάδων πολιτών, το οποίο, έστω κατ' ελάχιστο, αποδίδουν οι παρακάτω φωτογραφίες, αποσιωπήθηκε με βρώμικο τρόπο και σχεδόν παντελώς, από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης είτε αυτά ήταν ιστοσελίδες είτε ραδιόφωνα είτε τηλεοράσεις.
Αντίθετα, όλα αυτά τα μέσα, κατά "παράδοξο" τρόπο, προέβαλαν πλουσιοπάροχα το ΠΑΜΕ, κάνοντας, έτσι, και όχι για πρώτη φορά, ευθεία επιλογή και προτίμηση στο χώρο της Αριστεράς: την επιλογή και την προτίμηση του ΚΚΕ.
Οι λόγοι γι αυτό είναι πολλοί και μάλλον προφανείς.
Ασφαλώς, αν και η ΛΑ.Ε. ασκούσε διασπαστική πολιτική στο χώρο της Αριστεράς και έλεγε ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η άμεση ακύρωση των μνημονίων αλλά η συνολική ανατροπή, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, του καπιταλισμού, τότε σίγουρα η ΛΑ.Ε θα ετύγχανε λαμπρής και περίοπτης θέσης στην ειδησεογραφία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
--------000ap2

----000ap6
----0000ap9
----0000ap12
----0000ap21
***************************************************
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑ

----000L
ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
----000kat
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+