AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, February 7, 2016

[ΠΟΛΕΜΟΣ;!] ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Τουρκία-Σαουδική Αραβία: Εισβάλουν σε Συρία και Λιβύη

0 comments
(Παρ. 5/2/16 - 12:00)

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

ΝΕΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΙ ΗΠΑ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ- Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ

Η ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΗΠΑ- ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θέατρο του παραλόγου θυμίζουν οι τραγελαφικές εξελίξεις στοσυριακό πρόβλημα. Την ώρα που καρκινοβατούν στη Γενεύη οι ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι δύο κυριότεροι περιφερειακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία, ετοιμάζονται για εισβολή χερσαίων δυνάμεών τους, φορτίζοντας ακόμη περισσότερο την ήδη εκρηκτική ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, η Αμερική εξετάζει το ενδεχόμενο νέας πολεμικής επιχείρησης στη Λιβύη, τη χώρα που η ίδια και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ φρόντισαν να διαλύσουν.

Το σουνιτικό, σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε επίσημα ότι είναι πρόθυμο να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία. Την προσφορά της Σαουδικής Αραβίας χαρακτήρισε “καλοδεχούμενη” ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ. Το Ριάντ- οι ένοπλες δυνάμεις του οποίου έπνιξαν στο αίμα τη δημοκρατική εξέγερση της σιιτικής πλειοψηφίας στο Μπαχρέιν- ισχυρίζεται ότι στόχος της επέμβασης θα είναι η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους.

Στην πραγματικότητα, αποστολή τους θα είναι να αναχαιτίσουν τον κυβερνητικό στρατό του Άσαντ- που κερδίζει διαρκώς έδαφος και σφίγγει τον κλοιό γύρω από το Χαλέπι, με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας- και να διασώσουν τα ενεργούμενά τους, τις οργανώσεις τζιχαντιστών αντικαθεστωτικών, εξίσου φανατικών και επικίνδυνων με το Ισλαμικό Κράτος. Άλλωστε, είναι οι ίδιοι οι Σαουδάραβες που τίναξαν στον αέρα τις συνομιλίες της Γενεύης προτού καλά- καλά αρχίσουν, μέσω του συνασπισμού δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης που συγκροτήθηκε στο Ριάντ και ελέγχεται απολύτως από τον οίκο των Σαούντ.

Εισβολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία ετοιμάζει και η Τουρκία, όπως κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο στοιχεία που συνέλεξε για συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα. Βασικός στόχος της επικείμενης, κατά τα φαινόμενα, επέμβασης θα είναι η αναχαίτιση όχι του Ισλαμικού Κράτους, αλλά μιας από τις κυριότερες δυνάμεις που του αντιστέκονται στη Συρία, της πολιτοφυλακής του αριστερού, κουρδικού κόμματος PYD. Δεύτερος στόχος της Άγκυρας είναι η διάσωση των ένοπλων δυνάμεων που προέρχονται από τη μειονότητα των Τουρκμενίων, έχουν οργανωθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και δρουν στην ευρύτερη περιοχή όπου φιλοξενούνται οι ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, το Πεντάγωνο εισηγείται, όπως αποκαλύπτει ο αμερικανικός Τύπος, στον Μπαράκ Ομπάμα και δεύτερη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, επικαλούμενο τη διείσδυση του Ισλαμικού Κράτους. Μνημείο παραλογισμού να επιχειρείς έναν δεύτερο πόλεμο με στόχο να συμμαζέψεις τις συνέπειες του πρώτου, που εσύ ο ίδιος προκάλεσες, στην ίδια χώρα! Είναι πασίγνωστο ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους επένδυσαν στους τζιχαντιστές ως πολιορκητικό κριό για την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Ο παραλογισμός γίνεται ακόμη πιο χτυπητός, καθώς η Λιβύη αυτή τη στιγμή είναι ένα διαλυμένο κράτος με... τρεις κυβερνήσεις- μία στην Τρίπολη, μία (αναγνωρισμένη από τους Δυτικούς) στο Τομπρούκ και μία (του Ισλαμικού Κράτους) στη Σύρτη.

Οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και η πρόσδεσή της στον άξονα ΗΠΑ- Ισραήλ εγγράφουν στην ημερήσια διάταξη τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας στους νέους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, της Τουρκίας και των συμμάχων τους. Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς και ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+