AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, February 29, 2016

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ Η "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΜΕΡΚΕΛ

0 comments
(Δευ. 29/2/16 - 13:00)

ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Είναι γνωστά σε όλη την οικουμένη τα αισθήματα στοργής και φιλευσπλαχνίας που τρέφει η Άγνκελα Μέρκελ για τον ελληνικό λαό. Γι αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη η χθεσινή έκρηξηαγανάκτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου για την άδικη μεταχείριση που υφίσταται η αγαπημένη της χώρα. “Δεν παλέψαμε ως το τέλος ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο και μόνο για να τη ρίξουμε στο χάος ένα χρόνο αργότερα”, δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση ARD για την προσφυγική κρίση. Στην ίδια συνέντευξη, επέπληξε την Αυστρία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που “προσπέρασαν” την Ελλάδα και σφράγισαν τον Βαλκανικό Διάδρομο με “ενέργειες μονομερείς και αυθαίρετες”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ και στην οποία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το παράθυρο μιας κάποιας οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού. Κάτι που έχει ήδη ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ελπίζει να αποσπάσει περί τα 450 εκατομμύρια ευρώ για έκτακτες προμήθειες και προσλήψεις, εκτός προβλέψεων μνημονίου. Επιπλέον, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η χώρα λόγω προσφυγικού θα οδηγήσει το κουαρτέτο σε επιεικέστερη αντιμετώπιση της Ελλάδας, κάτι που θα επιτρέψει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση με ανεκτούς, για την κυβέρνηση, όρους.

Δυστυχώς, δεν χρειάζεται να είναι κανείς παθολογικά καχύποπτος για να διαπιστώσει ότι το Βερολίνοπροσφέρει στην Αθήνα δηλητηριασμένα φρούτα. Η πλατωνική “συμπάθεια” της κ. Μέρκελ προς την Ελλάδα αποτελεί προπέτασμα καπνού για το γεγονός ότι το Βερολίνο αποδέχεται ντε φάκτο το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου και τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο στρατόπεδο προσφύγων. Σύμφωνα με τις μάλλον μετριοπαθείς εκτιμήσεις Αθήνας και Βρυξελλών, υπολογίζεται ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα περί τους 50.000 έως 70.000 πρόσφυγες, με τον αριθμό αυτό να διογκώνεται σε 150.000 έως 200.000 το καλοκαίρι.

Εν όψει αυτής της εφιαλτικής για τους ίδιους τους πρόσφυγες και δυσοίωνης για την Ελλάδα προοπτικής, η κ. Μέρκελ ενταφιάζει σιωπηρά την προηγούμενη θέση της για αναλογική απορρόφηση των προσφύγων από τις χώρες- μέλη της Ε.Ε. και βάζει σε εφαρμογή το ανομολόγητο Σχέδιο Β: Βάζει την Ελλάδα στο ίδιο τσουβάλι με την Τουρκία, αναθέτοντας στις δύο χώρες το ρόλο του δεσμοφύλακα, υποχρεώνοντας τις δύο χώρες να συνεργαστούν για τη διατήρηση των προσφύγων στα εδάφη τους, με αντάλλαγμα μια μικρή οικονομική βοήθεια (3 δισ ευρώ για την Τουρκία, ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού για την Ελλάδα). Η απαράδεκτη συμφωνία Γερμανίας- Ελλάδας- Τουρκίας για ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ήταν το πρώτο βήμα του γερμανικού Σχεδίου Β. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη αποδεχτεί, επί της ουσίας, αυτό το σχέδιο όπως υπονοούν οι δηλώσεις του Θ. Δρίτσα και του Γ. Μουζάλα για σχέδια εκτάκτου ανάγκης και αναλογική κατανομή των προσφύγων όχι μεταξύ των χωρών- μελών της Ε.Ε. αλλά των... διαφόρων περιοχών της Ελλάδας!

Είναι φανερό ότι η ψοφοδεής νοοτροπία του “ό,τι πάρομεν, καλό είναι” όχι μόνο αδυνατεί να εξασφαλίσει μια στοιχειωδώς αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στο έδαφος του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, αλλά προοιωνίζεται την εφιαλτική κλιμάκωση της κρίσης. Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει άμεσα μια διεθνή εκστρατεία εναντίον του αυθαίρετου κλεισίματος των συνόρων της, απαντώντας, αν χρειαστεί, με μονομερείς ενέργειες- αντίμετρα στη μονομερή ενέργεια των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων. Να θέσει στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ζήτημα άμεσης εφαρμογής της απόφασης για αναλογική κατανομή των προσφύγων, ασκώντας το δικαίωμα του βέτο στην πρώτη ευκαιρία, όταν πρόκειται για αποφάσεις που “καίνε” άλλες, ισχυρές χώρες- μέλη (κάτι που θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει ο πρωθυπουργός στην περίπτωση της συμφωνίας με τη Βρετανία για την αποτροπή του Brexit). Να απαιτήσει το άνοιγμα ασφαλών διόδων για τους πρόσφυγες, απ' ευθείας από την Τουρκία προς τα ευρωπαϊκά κράτη όπου θέλουν να εγκατασταθούν με αεροπλάνα, πλοία και τρένα. Να θέσει το θέμα στη Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας τουΟΗΕ, ώστε να κληθούν να καταβάλουν το μερίδιο που τους αναλογεί και οι μη ευρωπαϊκές χώρες που φέρουν τεράστιες ευθύνες για τους πολέμους της περιοχής και τη διάλυση κρατών, με πρώτες τις ΗΠΑ. Να αξιώσει, τέλος, την προσωρινή έστω εξαίρεση της Ελλάδας από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και των μνημονίων, επικαλούμενη και το επιπρόσθετο βάρος που επωμίζεται μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Α.Θ.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+