AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, February 21, 2016

ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

0 comments
(Kυρ. 21/2/16 – 20:29)  
ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΑ ''ΤΕΜΠΗ''  
ΣΠΕΥΔΕΙ ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ Η ''ΝΙΚΑΙΑ'' (ΜΠΟΥΤΑΣ), ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ  
Μετά το μπλόκο των Τεμπών, που προσέρχεται τη Δευτέρα (22/2) σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, απόφαση για διάλογο με τον πρωθυπουργό έσπευσε, άρον  άρον, να ζητήσει την Τρίτη και το μπλόκο της Νίκαιας, στο οποίο ηγείται ο Βαγγ. Μπούτας, αγροτοσυνδικαλιστής καιστέλεχος του ΚΚΕ.  
Αγροτικοί συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν την έκπληξη τους για τη στάση του Βαγγ. Μπούτα, αφού ο τελευταίος κατάγγελνε μέχρι πρότινος τη θέση του μπλόκου των Τεμπών για διάλογο με την κυβέρνηση, χωρίς η τελευταία να πάρει πίσω τα αντιαγροτικά και αντιασφαλιστικά μέτρα που είχε δημοσιοποιήσει. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, επίσης, ως αξιοπερίεργη, τουλάχιστον, τη θέση του Βαγγ.Μπούτα ότι το αίτημα της Νίκαιας για απόσυρση του ασφαλιστικού έχει προς το παρόν καταστείανενεργό!  
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ανεξάρτητα από τη στάση και τις προθέσεις των εκπροσώπων των αγροτών στα μπλόκα των Τεμπών και της Νίκαιας, για την κυβέρνηση ο διάλογος με τους αγρότες δεν είναι τίποτα άλλο παρά διάλογος  παρωδία και ''φύλο συκής'' για να διασπάσει τους αγρότες, νακάμψει, αν είναι δυνατόν, το αγωνιστικό τους φρόνημα και να προωθήσει την αντιαγροτικήεπιδρομή της.  
Αγροτικοί κύκλοι έλεγαν, όμως, ότι η κυβέρνηση θα σπάσει τα μούτρα της απέναντι στο ενωμένο τείχος των αγροτών, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να ξεγελαστούν και να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους παραπλανημένοι από κυβερνητικούς ελιγμούς, ''ασπιρίνες'' και ''χάντρες γιαιθαγενείς''.  
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Εν όψει της συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των προτάσεων που θα παρουσιαστούν.  
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.  
Παράλληλα, συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν οι αγρότες τη Δευτέρα και την Τρίτη.  
Ειδικότερα, στη Νίκαια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων 69 μπλόκων, με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας και πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπήςτων μπλόκων.  
Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, μετά το πέρας της σύσκεψης, οι αγρότες θέτουν ως πλαίσιο συζήτησης τα πέντε αιτήματα, στα οποία είχαν ήδη καταλήξει από την προηγούμενη συνεδρίασή τους στη Νίκαια και ζητούν η συζήτηση να εξελιχθεί πάνω σε αυτά.  
Αναφερόμενος στα αιτήματα τόνισε ότι το πρώτο αφορά την απόσυρση του ασφαλιστικού, που -όπως σχολίασε- έχει προς το παρόν καταστεί ανενεργό! Προειδοποίησε ότι όταν θα κατατεθεί στη Βουλή, οι αγρότες θα κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα, προκειμένου να μετάσχουν στις γενικές διαμαρτυρίες.  
Τα υπόλοιπα θέματα που θέτουν προς συζήτηση είναι:  
  • κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ,
  • κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης,
  • αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθεπαιδί,
  • αφορολόγητο πετρέλαιο,
  • μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος,
  • κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια,
  • καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ λόγω κόκκινων δανείων
  • κατάργηση του φόρου στο κρασί και απόσυρση των μέτρων για φορολογία στο τσίπουρο.
Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι οι αγρότες που συνεδρίασαν σήμερα στη Νίκαιαδεν συμμετέχουν στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με αγρότες, καθώς δεν έχουν τα ίδια αιτήματα.  
«Δεν βγήκαμε στο δρόμο για να καταλήξουμε σε μια συνάντηση, βγήκαμε ενάντια στην πολιτική που μας παίρνει τα 8 από τα 10 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.  
ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ  
Στο μεταξύ, φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή ως προς τη συμμετοχή εκπροσώπων του μπλόκου τωνΤεμπών στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρ' ότι αντιπροσωπεία πέντε ατόμωναπό το μπλόκο έχει αναχωρήσει ήδη για την Αθήνα.  
Οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τησύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα δουν τον πρωθυπουργό, καθώς οι ίδιοι επιθυμούν να είναιμόνο εκπρόσωποι μπλόκων που βρίσκονται στους δρόμους.  
Ως εκ τούτου αναμένουν εντός του απογεύματος να ξεκαθαριστεί η σύνθεση της αυριανής συνάντησης, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους. Από την απόφαση που θα λάβουν θα εξαρτηθεί και αν θα ανοίξουν απόψε τα Τέμπη ή όχι.  
Όπως επισήμανε, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης, τα συντασσόμενα με τα Τέμπη μπλόκα δηλώνουν αποφασισμένα για όλα, ακόμη και για να μην προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό που έχει οριστεί γιτις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. 
«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση» δήλωσε.  
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+