AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, January 25, 2016

OI ENTEINOMENOI ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

0 comments
(Κυρ. 24/1/16 - 13:45)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ FREE SUNDAY
1.Τη Δευτέρα κλείνει ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Από αυτό το χρόνο τι σας μένει;
Μεγάλη πίκρα, γιατί γι’ αλλού ξεκινήσαμε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα και να λευτερώσουμε τον λαό από τα καταστροφικά μνημόνια και το αβίωτο δημόσιο χρέος, και αλλού μας πήγαν οι πρώην σύντροφοί μας, που υπέγραψαν και εφαρμόζουν ως κυβέρνηση το 3ομνημόνιο. Αλλά και μεγάλο πείσμα και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους.
2.Ποια θεωρείτε ότι ήταν η κομβική στιγμή του χρόνου αυτού διακυβέρνησης της χώρας (και) από ένα κόμμα της Αριστεράς;
Δυστυχώς η κομβική στιγμή για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απόφασή της να συνεχίσει, και όχι να ακυρώσει, όπως είχε δεσμευτεί, τα μνημόνια μετατρέποντας το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σε ταπεινωτικό ΝΑΙ.
Είχα πει ΤΟΤΕ μαζί με συντρόφους μου, που σήμερα είμαστε στη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - και όσα ακολούθησαν και όσα χειρότερα ακολουθούν δικαιώνουν την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση και από τον μνημονιακά μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ - ότι αυτή η επιλογή θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα, αλλά κυρίως συκοφαντική για την αριστερά, στο όνομα της οποίας η κυβέρνηση περικόπτει συντάξεις, επιβάλλει φορομπηχτικές πολιτικές και ξεπουλά δημόσια περιουσία.
3.Κατά την άποψή σας, ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και ποιο το σημαντικότερο λάθος του μέσα σε αυτό το χρόνο;
Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι μπόρεσε να κερδίσει τις πρώτες εκλογές στις 25/1/2015, με βάση ένααντιμνημονιακό, προοδευτικό πρόγραμμα, δημιουργώντας ελπίδες στο λαό και τη νεολαία ότι μπορεί να προωθήσει την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση.
Το μεγάλο λάθος της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι υπαναχώρησε από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του και υποτάχτηκε στους δανειστές, αντί προετοιμάσει και προωθήσει μία εναλλακτική λύση, και έσβησε την ελπίδα σπέρνοντας την απογοήτευση σε λαϊκά στρώματα και κυρίως στους νέους.
4.Πολλοί πιστεύουν ότι με την αποχώρηση των στελεχών που σχημάτισαν τη ΛΑΕ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την αριστερή ταυτότητά του. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;
Το τι είσαι, δεξιός, κεντρώος ή αριστερός, δεν το διαμορφώνεις στη λαϊκή συνείδηση ο ίδιος, ανάλογα με το πώς εσύ αυτοπροσδιορίζεσαι, αλλά οι πολιτικές σου και δυστυχώς οι αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση είναι δεξιές και νεοφιλελεύθερες.
5.Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα κάνει αριστερή "στροφή" στην πολιτική της ή θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική που επιβάλλει η συμφωνία με τους δανειστές;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην μνημονιακά μεταλλαγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί είναι ένας νεοφιλελεύθερος ταλιμπάν περισσότερο μνημονιακός και από τους ίδιους τους τροϊκανούς. Η «αντιπολίτευση», που ασκεί, είναι από τα δεξιά, για πιο πιστή εφαρμογή του 3ου μνημονίου.
Με την πολιτική του ουσιαστικά βοηθά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση ενός σκηνικούτεχνητής πόλωσης, ενός νέου δικομματισμού, Τόσο, όμως, οι μνημονιακές και άλλες δεσμεύσειςτου κ. Μητσοτάκη σε εγχώρια και ξένα κέντρα, όσο και η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών από την κυβέρνηση, θα κάνουν αυτή την πόλωση χωρίς πραγματική πολιτική και προγραμματική βάση, αφούκαι οι δύο τους έχουν ψηφίσει και δεσμεύονται από το 3ο μνημόνιο. Μάλλον θα καταρρεύσουν πολιτικά και οι δύο τους, ως οι δύο πυλώνες του ίδιου, ετοιμόρροπου μνημονιακού οικοδομήματος.
Η ένταση οικονομικών αδιεξόδων και οι κοινωνικές επιπτώσεις, που συνεπάγεται η εφαρμογή των μνημονίων, αλλά και η ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων ενάντια στη νέα ασφαλιστική κατεδάφιση, που παίρνουν πλέον χαρακτηριστικά παλλαϊκής εξέγερσης, θα επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις στην κατεύθυνση μιας μεγάλης δημοκρατικής - αντιμνημονιακής ανατροπής.
Κυριακή Ιανουαρίου 2016

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+