AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, January 27, 2016

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

0 comments
(Τρι. 26/1/16 - 10:30)
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ!
Ακλόνητοι και ενωμένοι στον αγώνα και στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας.
Αγροτικοί κύκλοι, που γνωρίζουν καλά την κατάσταση, τόνιζαν ότι ο αγροτικός αγώνας σε τούτη τη κρίσιμη φάση χρειάζεται βαθιά πολιτικοποίηση και εξίσου ισχυρό δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η απλή αντίθεση στα κυβερνητικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα όσο ισχυρή και αν πρέπει να είναι, χρειάζεται να συνδεθεί με τον συνολικό αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων, προκειμένου να γίνει αποτελεσματική και νικηφόρα.
Μνημόνια και μέλλον για την μικρομεσαία αγροτιά είναι πράγματα ασυμβίβαστα.
Αγροτικά στελέχη, τόνιζαν, επίσης, ότι οι αγρότες δεν έχουν κανένα όφελος από χαώδες απολίτικες αντιδράσεις αλλά από σαφή αγωνιστική κατεύθυνση που θα απομονώσει τις άναρθρες κραυγές ολιγάριθμων χρυσαυγίτικων ομάδων, που ψαρεύουν σε θολά, δήθεν αντικομματικά νερά για να προωθήσουν το κόμμα της “Χρυσής Αυγής” και τους νεοναζιστικούς στόχους της.
Αυτοί οι ολιγάριθμοι χρυσαυγίτες προσπαθούν εκεί που τους παίρνει, να δώσουν αντιαριστερό προσανατολισμό στα μπλόκα, με τη παμπάλαια παραφιλολογία “οι κομμουνιστές και οι αριστεροίσας παίρνουν τα χωράφια”. Μερικοί, μάλιστα, προκειμένου να προωθήσουν τους αντιδημοκρατικούς στόχους τους, φτάνουν σε τέτοιο σημείο παραλογισμού ώστε να βαφτίζουν τον νεομνημονιακό Τσίπρα, “κομμουνιστή”!!!
Τα ίδια αγροτικά στελέχη τόνιζαν επίσης ότι η δημοκρατική μικρομεσαία αγροτιά πρέπει να περάσει στηναντεπίθεση και να πάρει τις τύχες της στα χέρια της στα μπλόκα, παραμερίζοντας από την “ηγεσία” των "μπλόκων" τους νενέκους μνημονιακούς υποκριτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίοι, συχνά, είναι και ιδιαίτερα πλούσιοι μεγαλοαγρότες και οι οποίοι λόγω της δήθεν "αριστερής” κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν να πάρουν το πάνω χέρι και στην κρίσιμη στιγμή να “ξεπουλήσουν” τους αγροτικούς αγώνες και τα γνήσια αγροτικά αιτήματα.
Αυτή την ώρα χρειάζεται σε όλη την περιφέρεια και στον αγροτικό κόσμο η ευρύτερη κοινή δράση και συνεργασία των πιο πλατιών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, αντιμνημονιακώνκοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ώστε το κίνημα της αγροτιάς να αποκτήσει έναν ουσιαστικόαντιμνημονιακό και ανατρεπτικό προσανατολισμό σε προοδευτική κατεύθυνση και με εναλλακτικό όραμα την στήριξη του μικρομεσαίου αγρότη, την ανάδειξη δημοκρατικών συνεταιρισμών από τηνπαραγωγή, την ταυτοποίηση, τη μεταποίηση, την τεχνολογία έως την εμπορεία και τη διάθεση αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών προϊόντων, την ανασυγκρότηση και ενίσχυση τηςπρωτογενούς παραγωγής.
Σε αυτήν την ενωτική και παραγωγική κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει και το ΚΚΕ, αν και εφ' όσον παραμερίσει μια τακτική περιχαράκωσης και αντιπαλότητας απέναντι σε άλλες ριζοσπαστικές καιαντιμνημονιακές δυνάμεις και εφ' όσον ανοίξει μέτωπο στους "προύχοντες" και "παράγοντες" του δεξιο-πασοκικού συνδικαλιστικού κατεστημένου στην ύπαιθρο, με τους οποίους συμβιβάζεται, αφήνοντας να ελέγχουν τα δικά τους "τιμάρια", αρκεί να μην παρενοχλούν το δικό του "βιλαέτι".
Το θέμα για το μέτωπο των ανατρεπτικών δυνάμεων δεν είναι να κρατήσει κάποιον ή κάποιουςαγροτικούς θύλακες αντίστασης στους δρόμους αλλά να επηρεάσει συνολικά, μαζικά, αντιμνημονιακά και ανατρεπτικά το συνολικό προσανατολισμό του αγροτικού κινήματος.
Το ζήτημα τώρα δεν είναι να "τσιμπήσουν" απλώς κομματικά οι αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά να ανατρέψουμε τη μνημονιακή βαρβαρότητα σε μια θετική προοδευτική διέξοδο για τη χώρα.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Την ατζέντα των θεμάτων με την οποία θα πάνε στο ραντεβού τους με τον Αλέξη Τσίπρα αποφασίζουν οι αγρότες σε πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που θα γίνει το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου. Θα ορίσουν, επίσης την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Αθήνα.
Ξεχωριστή ευρεία σύσκεψη αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων στη Νίκαιαστις 11 το πρωί.
Λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο των Τεμπών. Ωστόσο οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους.
Στη Νίκαια και τη Σίνδο μεταβαίνουν αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές συνελεύσεις.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.
Αγρότες από διάφορα χωριά του νομού Τρικάλων, αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας.
Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα.
Στο μεταξύ, με τετράωρο αποκλεισμό, από τις 12:00 έως τις 16:00, του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν οι αγρότες του νότιου Έβρου.
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ζακύνθου, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ στην περιοχή της Λούμπας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κατέβουν στο λιμάνι, αν και η απόφαση θα ληφθεί στη συγκέντρωση.
Στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής αναμένεται να κατευθυνθούν στα Πράσινα Φανάρια, τη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχώρησαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες των Σερρών με αποτέλεσμα μέχρι το απόγευμα να δημιουργηθεί ουρά πολλών χιλιομέτρων από εγκλωβισμένες νταλίκες και ΙΧ. Το βράδυ, ωστόσο, άνοιξαν προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Έχει προγραμματιστεί κλείσιμο του τελωνείου 13:00-15:00.
Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.
Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Σε τρία ανέρχονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο.
Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου.
Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα.
Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς.
*************************
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και τελωνείων για περισσότερες ώρες, αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στο μπλόκο της Νίκαιας και στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας.  
Όπως επεσήμαναν, ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά την επιβίωση τους και στις προθέσεις τους είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε έξαωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.  
Ανακοινώνοντας την απόφαση που ελήφθη στη Νίκαια, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούταςείπε ότι προϋπόθεση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είναι η απόσυρση του σχεδίου για τοασφαλιστικό και το φορολογικό.  
Παράλληλα, θα συμμετάσχουν δυναμικά και σε ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως η γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.  
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε και στη συνεδρίαση εκπρoσώπων από 66 μπλόκαστη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης οι αγρότες διεμήνυσαν ότι δεν προτίθενται να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό αν δεν αποσύρει ασφαλιστικό και φορολογικό. Παράλληλα ζήτησαν δέσμευση και των άλλων πολιτικών αρχηγών για τη στάση που θα τηρήσουν στο θέμα τους.  
Ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι σήμερα, ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό, οι δρόμοι θα κλείσουν από τις 6 έως 9 το βράδυ, ενώ αύριο Τετάρτη θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Επίσης, θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Agrotica, την οποία θα εγκαινιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.  
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συμπόρευση με τα άλλα μπλόκα που συνεδρίασαν στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας απάντησε ότι αυτός ο δρόμος είναι μακρύς (!).  
Πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στις προθέσεις των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη τηςΝίκαιας είναι να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και στα άλλα μπλόκα, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός του αγώνα, στη βάση όμως του πλαισίου των αιτημάτων που έχει ήδη καθορίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.  
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ  
Στις 7 απόγευμα θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών του μπλόκου των Τεμπώνπροκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τις εξελίξεις σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα αποφασίσουν και για τις περαιτέρω κινήσεις τους, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του μπλόκου τους – μαζί και με εκπροσώπους από πολλά ακόμη μπλόκα – από τη συνάντηση της Σίνδου.  
Όπως λένε, αποχώρησαν οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων στα οποία μετέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό γιατί στη Σίνδο βρέθηκαν και να συμμετέχουν στην διαδικασία και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ οι ίδιοι θέλουν μία «καθαρή διαδικασία». Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν σκοπό να επαναλάβουν την συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, διαφυλάσσοντας αυτή τη φορά την καθαρή διαδικασία – σε χρόνο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί – ενώ στις προθέσεις τους είναι ηάμεση κλιμάκωση του αγώνα.  
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ  
Τη στάση τους σκληραίνουν και αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ' αόριστον.  
Παράλληλα, ανοίγουν και κλείνουν κατά διαστήματα την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι.  
Οι αγρότες της Νεμέας που νωρίτερα είχα αποκλείσει το λιμάνι και το Τελωνείο Κορίνθου έφυγαν, έλυσαν τον αποκλεισμό και πήγαν στον Ισθμό ενισχύοντας το μπλόκο, που αριθμεί συνολικά περί τα200 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περί τους 500 αγρότες. Παράλληλα για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού αύριο Τετάρτη το πρωί ανεβαίνουν στην Κορινθία αγρότες της Λακωνίας.  
Και οι αγρότες της Αρκαδίας άνοιξαν τον δρόμο κάτω από τον κόμβο Βυτίνας, που είχαν κλείσει νωρίτερα και κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία για Γορτυνία και Αρχαία Ολυμπία.  
ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ  
Εν τω μεταξύ, συμμετοχή στα αγροτικά μπλόκα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη αποφάσισε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Για την Πέμπτη 28/1 προγραμματίζει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica.  
Την αντίθεσή της στα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό εκφράζει σε ανακοίνωση και ηΣυντεχνία Αρτοποιών Αθηνών.
Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+