AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, January 30, 2016

Π. Λαφαζάνης στην Κυριακάτικη Αυγή: Για τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Γενάρη [Σημαντικό]

0 comments
Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε σε πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση τηςΛαϊκής Ενότητας στη Ρόδο και σε συνεντεύξεις που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης του νησιού, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: AMEΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 'Η ΗΤΤΑ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ
ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

''Τα αγροτικά μπλόκα στους δρόμους δεν είναι κομματικά μπλόκα. Ζούμε μια πραγματική παλλαϊκήαγροτική εξέγερση. Μια πάνδημη ενωτική δυναμική κινητοποίηση των αγροτών, πρωτοφανή σεμαζικότητα, πάθος και οργή. Τέτοιες δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις συμβαίνουν μια φορά στα 50ή 100 χρόνια.
Εξίσου πρωτοφανείς σε έκταση και δυναμισμό είναι οι κινητοποιήσεις του επαγγελματικού κόσμου, ο οποίος σπάει τις παραδοσιακές συντηρητικές εκπροσωπήσεις και βρίσκεται σε μεγάλο πολιτικό καικινηματικό αναβρασμό.
Την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη, δεν θα έχουμε μόνο μια μεγάλη και πολύ πετυχημένη γενική απεργία αλλά και μια μεγάλη συνάντηση και συμπόρευση στους δρόμους, του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων, με τον επαγγελματικό και αγροτικό κόσμο της χώρας, η οποία θα είναι πρωτοφανής σε έκταση και ποιότητα για τα χρονικά της μεταπολίτευσης και όχι μόνο.
Το δικό μας μήνυμα στους αγρότες, στους επαγγελματίες, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχουςκαι στη νεολαία είναι να δώσουν στον αγώνα τους έναν όσο το δυνατό πιο σαφή, πιο συνεπή και πιοσυνολικό δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό, διότι μόνο αυτός ο προσανατολισμός είναι ο δρόμος, ώστε ο αγώνας τους να γίνει αποτελεσματικός και νικηφόρος και να δώσει μια νέαπροοπτική στον τόπο.''
Στη συνέχεια, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι:
''Η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της γενικής κοινωνικής κατακραυγής. Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για τακτικισμούς και μαγειρέματα των αντιασφαλιστικών προτάσεων της και των μέτρων φορολεηλασίας που εισηγείται.
Πρέπει να τα πάρει πίσω εδώ και τώρα.
Αν η κυβέρνηση δεν πάρει αμέσως πίσω το αντιασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο των προτάσεων της, πράγμα που σωστά θέτουν ως προϋπόθεση διαλόγου οι αγρότες, τότε σε λίγο δεν θα έχει άλλη επιλογή από τον στυγνό αυταρχισμό, πράγμα που θα επιταχύνει την πτώση της.
Το δίλημμα για την κυβέρνηση: απόσυρση των μέτρων ή ήττα, κατάρρευση και πτώση της μέσα από την γιγάντωση των κοινωνικών αντιδράσεων, είναι όχι μόνο υπαρκτό αλλά και αμείλικτο.
Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο από την ακύρωση του μνημονίου και του συνόλου των μνημονιακών δεσμεύσεων μέσα από την συντριβή της κυβέρνησης και του συνόλουτου μνημονιακού μπλοκ των Μητσοτάκηδων και σία.
Η λύση για τη χώρα είναι μια γνήσια δημοκρατική αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική καιπρογραμματική πορεία εξόδου από την ευρωζώνη και σύγκρουσης με την ΕΕ, που μπορεί να τη διασφαλίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία της μισθωτής εργασίας με τα μικρομεσαία στρώματατων πόλεων, τη μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία και ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών,ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.''
Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει κείμενο, που μετά από αίτημα της εφημερίδας ''Αυγή'', έδωσε ο Παν. Λαφαζάνης  για τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και το οποίο καταχωρήθηκε στην ''Κυρ. Αυγή'' (31/1):

ΑΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Η εκλογική επικράτηση, πριν ένα, περίπου, χρόνο, το Γενάρη του 2015, του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και τωριζοσπαστικών πολιτικών και προγραμματικών δεσμεύσεών του, υπήρξε μια μεγάλη λαϊκή νίκη, που γέμισε με ελπίδες πρώτα απ' όλα τη νεολαία της πατρίδας μας.
Αυτή η νίκη υπήρξε η απόρροια της συνεχούς και με λαϊκούς όρους, ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και των σκληρών ανιδιοτελών προσπαθειών χιλιάδων μελών και στελεχών του, που δεν προσέβλεπαν ούτε σε θέσεις ούτε σε κυβερνητικές καρέκλες ούτε σε προνόμια όποιας μορφής.
Κυρίως, όμως, αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα των μεγάλων αγώνων του χιλιοπροδομένου λαού μας, ο οποίος οραματιζόταν μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή Ελλάδα, γνήσια προοδευτική καιανεξάρτητη, απαλλαγμένη από τα νεοαποικιακά δεσμά που της είχαν επιβάλει η αντιδραστική ΕΕκαι το ΔΝΤ και μαζί τους οι παραδομένες ελληνικές κυβερνήσεις.
Δυστυχώς οι ιστορικές ελπίδες που γέννησε η εκλογική νίκη της 25ης Γενάρη διαψεύστηκαν και προδόθηκαν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από ένα επτάμηνο παλινωδιών και διολισθήσεων και παρά τις αντίρροπες φωνές και τις ισχυρές αντιστάσεις που υπήρχαν, κυρίως από την “Αριστερή Πλατφόρμα”, στο εσωτερικό της και στο εσωτερικό του κόμματος, προέβη την αποφράδα μέρα της 15ης Ιούλη, σεταπεινωτική συνθηκολόγηση και υπέγραψε ένα τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Ο Αλ. Τσίπρας συνομολόγησε, ακόμα, αυτό το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, παρά το περήφανοΟΧΙ” του ελληνικού λαού στο σχετικό δημοψήφισμα, μόλις μια βδομάδα πριν, το οποίο ο ίδιος προκάλεσε, για να ακυρώσει πάραυτα και από την άλλη μέρα το ιστορικό αποτέλεσμά του.
Το επιχείρημα ότι η συνυπογραφή του τρίτου μνημονίου, – με την οποία πολυετείς αγώνες και δύο λαϊκές ετυμηγορίες πετάχτηκαν στα σκουπίδια, – ήταν μονόδρομος, αφού δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, είναι εντελώς ανυπόστατο και ντροπιαστικό.
Το ίδιο, άλλωστε, επιχείρημα χρησιμοποιούν πάντα όσοι γυρίζουν την πλάτη στις δεσμεύσεις τους και στρέφονται ενάντια στα πιο ζωτικά εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.
Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτικό δρόμο απέναντι στη μνημονιακή υποδούλωση, απέναντι στηλιτότητα, τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, το ξεπούλημα της χώρας και τηνεθνική υποτέλεια.
Η γερμανοκρατούμενη ευρωζώνη δεν είναι φυλακή υψίστης ασφαλείας, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει κανείς ούτε το ευρώ αποτελεί τη νέα θρησκεία και το νέο όπιο των λαών.
Τόσο η ευρωζώνη όσο και η ΕΕ αντιδραστικοποιούνται όλο και περισσότερο και πνίγουν κάθε ίχνοςδημοκρατίας, μπροστά στα νεοαυτοκρατορικά συμφέροντα των ισχυρών.
Ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα μπορεί να μην αποτελεί έναν ανθόσπαρτο δρόμο αλλά είναι η μόνη εθνική απάντηση διεξόδου, ανάσας, ελπίδας και προοπτικής για τον κόσμο της εργασίας, το λαό μας και τη νεολαία του τόπου μας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί ξανά η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που βρίσκεται εκ νέου σε αναβρασμό και στους δρόμους, σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκΜητσοτάκη και σία.
Μια μάχη χάθηκε αλλά όχι ο πόλεμος που συνεχίζεται και γρήγορα θα αποβεί νικηφόρος, πάνω στα ερείπια παλαιών και νέων μνημονιακών κομμάτων και επιλογών.
Στη συνέχεια, η Ιskra παραθέτει φωτογραφικό υλικό από την  πολιτική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη Ρόδο:

----rodos111

----0000rodos22

----000rodos44
-----00055
----000rodow66
----0000rodos99

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 201

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+