AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, September 23, 2015

Εκδικητικές Συλλήψεις των Στυλοβατών της ERTOPEN

0 comments

http://iskra.gr/

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΦΩΝΩΝ

Στο Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης προσήχθησαν το πρωί της Τετάρτης, από τα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, καθώς επίσης και ο αλληλέγγυος της ERTOPEN Κώστας Πετράκης. Και οι τρεις αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ!!!

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΝΤΕΣ

To Γραφείο Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ μόλις πληροφορήθηκε τις συλλήψεις προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ, του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.

Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΦΩΝΗ

Σήμερα το πρωί μετέβη στο ΑΤ Κυψέλης ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου κρατούνται μετά από σύλληψή τους ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ,ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης και ο αλληλέγγυος Κώστας Πετράκης, βασικοί συντελεστές της ERTOPEN.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ κατήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις αυταρχικές συλλήψεις και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας έξω από το Α/Τ στα μέσα ενημέρωσης : τόνισε τα εξής: “Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυβέρνηση και ξεκίνησε μια επιχείρηση εκδικητικής φίμωσης μιας γνήσιας δημοκρατικής αντιμνημονιακής φωνής όπως αυτή της ERTOPEN. Η κυβέρνηση είπε προεκλογικά ότι θα πλήξει την διαπλοκή των καναλαρχών και αντί γι'αυτό συνέλαβε τον Παναγ. Καλφαγιάννη. ΗERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων τηςΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα, όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη”.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ. ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΩΞΗ. ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΛΑΕ και συνδικαλιστικών φορέων, ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης που είχαν προσαχθεί το πρωί για, δήθεν, «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».

Ερωτηματικό, όμως, παραμένει αν συνεχίζεται η δίωξή τους και η απελευθέρωσή τους είναι μόνο ελιγμός για την εκτόνωση του κλίματος. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση παραμένει υπόλογη και βαρύτατα εκτεθειμένη για τις εκδικητικές συλλήψεις , οι οποίες καταδεικνύουν σαφή προσανατολισμό επέμβασης για φίμωση ενοχλητικών αντιμνημονιακών φωνών.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+