AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, September 18, 2015

Π. Λαφαζάνης: Ψήφος στην Λαϊκή Ενότητα για την Αντι-Μνημονιακή Ανατροπή

0 comments
(Παρ. 18/9/15 - 22:29)

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε σήμερα το απόγευμα σε μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Καλαμάτα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυνε νωρίτερα στα εκλογικά κέντρα της Λαϊκής Ενότητας στην Κόρινθο και την Τρίπολη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ακύρωση όλων των μνημονίων, την διακοπή αποπληρωμήςτου χρέους και τη διαγραφή του, την στήριξη μισθών και συντάξεων, τον τερματισμό της λιτότητας και της φορολεηλασίας στα μικρομεσαία εισοδήματα, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενικό ή μονοψήφιο ΦΠΑ για όλα τα είδη πλην τα υπερπολυτελείας, ακύρωση των αντιαγροτικών μέτρων του τρίτου μνημονίου,σει εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων και της εθνικής υποτέλειας, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί στην Γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή που αποκαλείται ευρωζώνη. Μας λένε δραχμιστές. Δεν έχουμε φετίχ το νόμισμα. Άλλοι έχουν θρησκεία το ευρώ και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν στο όνομά του τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στις κατηγορίες περί διάσπασης και δραπέτευσης που απηύθυνε στη Λαϊκή Ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμείς που στηρίζαμε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός που δραπέτευσε και πέρασε στην απέναντι μνημονιακή όχθη και όχι εμείς που μένουμε προσηλωμένοι στους αντιμνημονιακούς στόχους μας. Είναι εντυπωσιακό ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από το τρίτο μνημόνιο ως αναγκαίο κακό, στο τρίτο μνημόνιο ως λύση στα προβλήματα της χώρας, όπως αναφέρει τώρα σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ της Παρασκευής. Και μη χειρότερα. Ο νεομνημονιακός κατήφορος μοιάζει να μην έχει τέλος».

Αναφερόμενος στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε: «Τη Δευτέρα των εκλογών τα διλήμματα της προεκλογικής περιόδου, του τύπου “Τσίπρας ή Μεϊμαράκης”, πάνε περίπατο. Στη χώρα θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο. Πολύ πιθανό Τσίπρας και Μεϊμαράκης που διεκδικούν τώρα την πρωθυπουργία στο Γερμανικό προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, να μείνουν στον άσσο και να καταστούν τα εξαπτέρυγα ενός συναινετικού πρωθυπουργού. Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη».

Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψειμόνο η Λαϊκή Ενότητα. Μόνο την Λαϊκή Ενότητα τρέμουν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια κατεστημένα και μόνο τη δύναμή της φοβούνται. Αν η Λαϊκή Ενότητα βγει ισχυρή από τις κάλπες, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και η παρέα τους θα χάσουν το χαμόγελό τους. Γιατί θα ξέρουν ότι σχεδόν “τσάμπα” κατάφεραν να βάλουν στο χέρι και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Γιατί θα ξέρουν ότι η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας γρήγορα θα εμποδίσει και θα ακυρώσειτη μνημονιακή παγερή τάξη της εξόντωσης και της αιχμαλωσίας που ετοιμάζουν να παρατείνουν μετεκλογικά, εσαεί και ακώλυτα στη χώρα μας».

Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Η Λαϊκή Ενότητα ως μέτωπο αριστερών προοδευτικών δυνάμεων φιλοδοξεί να αναδειχθεί πρώτα απ' όλα σε ένα σύγχρονο μέτωπο που θα εκφράσει και θα αγκαλιάσει τη νεολαία και τις ελπίδες της. Μόνο αν η νεολαία βγει μπροστά, αγωνιστικά και πρωτοπόρα, θα μπορέσει η χώρα να δει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Λαϊκή Ενότητα ισχυρή με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, μπορεί να ακυρώσει τα μνημόνια. Η νεολαία καλείται να μετάσχει μαζικά στις εκλογές. Η αποχή θα συνιστά πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντά της και το μέλλον του τόπου. Αποχή σημαίνει λιτότητα και μνημόνια».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε, Παν. Λαφαζάνης, , κατευθυνόμενος στην Καλαμάτα, έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής για το φορολογικό σύστημα:

“Έχουμε ένα άδικο και δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα, το οποίο, δυστυχώς, αντί να βελτιώνεται, συνεχώς επιδεινώνεται και προκαλεί όλο και πιο έντονα προβλήματα. Χαρακτηριστικές είναι ρυθμίσεις και κινήσεις του τελευταίου διαστήματος που προκαλούν την κοινή γνώμη”.

“Σύμφωνα και με ανακοινώσεις συλλόγων εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο διάστημα πριν την παραίτηση της, ξεκίνησε σκανδαλωδώς τη γενική διάλυση τουΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο ''ψυγείο'' χιλιάδες ώριμες υποθέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να εισπραχθούν μεγάλα ποσά”.

“Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου έρχεται ουσιαστικά να ολοκληρώσει μια πολιτική διάλυσης των φορολογικών υπηρεσιών, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια. Η πρόβλεψη για την ουσιαστική διάλυση του ΣΔΟΕ αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, διαψεύδει τις δήθεν προθέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής και θέτει ουσιαστικά στο ''ψυγείο'' δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Η πρόβλεψη δε, για μετατροπή σε απλά πληροφοριακά δελτία, εκατοντάδων ολοκληρωμένων υποθέσεων ελέγχου που καταλογίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων, προκαλούν την ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ και αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης”.

Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε την ανάγκη “να τεθεί 12.000 αφορολόγητο όριο ανά φυσικό πρόσωπο και να καταργηθεί άμεσα ο δημευτικός φόρος του ΕΝΦΙΑ” .

Βίντεο με τις δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη στην Τρίπολη
 

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+