AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, August 22, 2015

Συνάντηση στη Βουλή του Π. Λαφαζάνη με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

0 comments


«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ-ΑΠΟΙΚΙΑ – ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Σαφές πολιτικό μήνυμα έστειλε η θεσμική κατ’ αρχήν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του προέδρου της Κ.Ο. της «Λαϊκής Ενότητας» Π. Λαφαζάνη και της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.Στο επίκεντρο των δηλώσεων που έγιναν πριν αλλά και μετά τη συνάντηση ήταν η κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών λειτουργιών που πυροδότησε η προσφυγή σε εκλογές-εξπρές που αποφάσισε η κυβέρνηση. Μια παραβίαση που απεικονίζει την ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατίας στην οποία οδηγεί η υπαγωγή της χώρας στο μνημονιακό καθεστώς.

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών είναι ότι δυστυχώς αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή». Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ήταν ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε πως για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέδειξε τον βαθύτατα πολιτικό χαρακτήρα αυτών των επιλογών επισημαίνοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και τη συνταγματική νομιμότητα».


Τόνισε επίσης ότι «στην κοινοβουλευτική δημοκρατία όταν η κυβέρνηση παραιτείται, η Βουλή δεν παραιτείται και δεν υποχωρεί», αλλά «είναι εγγυήτρια της διαφάνειας και της ενημέρωσης».

Εξ’ ίσου πολιτικά αιχμηρός ήταν όμως στις επισημάνσεις του στα θεσμικά ζητήματα ο Π. Λαφαζάνης. «Οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της «Λαϊκής Ενότητας» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «η Βουλή είναι πυλώνας της δημοκρατίας δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της «Λαϊκής Ενότητας» στηλίτευσε τις «μνημονιακές κυβερνήσεις» που «έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και «έχουν επιβάλλει μία μνημονιακή κατοχή της χώρας» καθώς «το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

«Η Ελλάδα δεν είναι ευρώ-αποικία, η Ελλάδα σύμφωνα με τη θέληση του ελληνικού λαού πρέπει να παραμείνει δημοκρατία ενεργή, δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή» τόνισε, καταγγέλλοντας «αντιδημοκρατικές πρακτικές» και υποστηρίζοντας πως είναι «πρωτοφανές να διοργανώνονται εκλογές μέσα στον Αύγουστο, χωρίς ενημέρωση του λαού».

«Ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία» συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στην ονομασία του κόμματος, είπε ότι δεν επελέγη τυχαία, αφού «μόνο με λαϊκή ενότητα μπορεί να προχωρήσει μπροστά η χώρα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντική» τη συμβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και της λειτουργίας της σε αυτή την περίοδο.

Προσερχόμενος στην Βουλή ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι ήταν μία «θεσμική, δημοκρατική συνάντηση» προκειμένου να ενημερωθεί η πρόεδρος της Βουλής «για την πρωτοβουλία που αναλάβαμε να διαμορφώσουμε καινούρια προεκλογική ομάδα πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Σαφέστατος ήταν επίσης στην απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν ως επικεφαλής του τρίτου κόμματος σκοπεύει να εξαντλήσει την διερευνητική εντολή που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κ.Ο. της «Λαϊκής Ενότητας»: «Βεβαίως θα την εξαντλήσω».

Χαρακτηριστικό του κλίματος της μνημονιακής συναίνεσης και της περιφρόνησης των δημοκρατικών λειτουργιών από τις δυνάμεις του μνημονιακού τόξου είναι και η ανακοίνωση που κυκλοφόρησαν «πηγές του Μαξίμου» σύμφωνα με την οποία «θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ενώ οι δηλώσεις της προέδρου της Βουλής χαρακτηρίζονται ως «μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, μια άποψη που δεν τόλμησε να πει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση».

Κλιμακώνοντας τη γνωστή τακτική στοχοποίησης της Ζ. Κωνσταντοπούλου και εκχυδαϊσμού του πολιτικού λόγου "συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα'' διέρευσαν στα ΜΜΕ ότι πρόκειται για ''παραλήρημα αλαζονείας και κρίση εξουσιομανίας από την πλευρά της προέδρου της Βουλής'' η οποία, όπως λένε, ''συμπεριφέρεται ως δικτάτορας''.

Βέβαια όταν μιλούν για «διαπραγματευτική προσπάθεια» οι κυβερνητικοί κύκλοι παραλείπουν να αναφερθούν στην κατάληξη της, που ως γνωστόν είναι η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και ηπαράδοση της χώρας στους δανειστές και στην εσαεί ευρωζωνική επιτροπεία.

Στη συνέχεια η Ιskra παραθέτει τη δήλωση των στελεχών της ''Λαϊκής Ενότητας'' αναφορικά με τη στοχοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Μέγαρου Μαξίμου και η οποία έχει ως εξής:

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στις δηλώσεις κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου- Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφεραν :

« Οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν την μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα- δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέκκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής.

Όσο για τα περί «μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης», αυτό μάλλον ως … ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια “διαπραγμάτευση” που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα».
Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+