AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, August 26, 2015

Λαϊκή Ενότητα: Να Μπει Τέλος στο Κύμα Σαρωτικών Ιδιωτικοποιήσεων!

0 comments
(Τρ. 25/8/15 - 19:40)
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ "ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ" ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στα χέρια της "Λαϊκής Ενότητας" βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του κόμματος τόσο σεθεσμικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, δίνοντας το λόγο στην κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας και ξεπουλήματος της χώρας.
 Σε αυτό το πλαίσιο, ως ιδιαίτερα προωθητική για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού της δημοκρατίας χαρακτηρίζεται η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για κατάργηση του "φεουδαρχικού" μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγ. Λαφαζάνης κατά τη θεσμική συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναφέρθηκε στην πρότασή του να συνεδριάσει αυτή η Βουλή και να ψηφίσει την ακύρωση του "φεουδαρχικού" μπόνους των 50 εδρών ώστε οι εκλογές να γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, καλώντας παράλληλα το Μαξίμου να τοποθετηθεί επί της πρότασης.
Με γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού επί του νέου τρίτου μνημονίου και των συνεπειών που θα επιφέρει αυτό στα εναπομείναντα λαϊκα δικαιώματα και τον δημόσιο φυσικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας, ο Π. Λαφαζάνης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να μην ορίσει εκλογές νωρίτερα από την ημερομηνία της 27ης Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές λειτουργώντας ως εντολοδόχος του Μαξίμου (βλ. αναλυτικά παρακάτω).
ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, οι οποίοι επισήμαναν ότι οι μνημονιακές πολιτικές απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις, αύξησαν κατακόρυφα την ανεργία και πετσόκοψαν τις συντάξεις. Στη συνάντηση από πλευράς ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ παραβρέθηκε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Από πλευράς των Κοινωνικών Φορέων παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος(ΟΙΥΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Π.Ε.Σ.Ε.Τ.Ε., της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.), τουΠανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΑΝΠΥ και της κίνησης Ενεργοί Άνεργοι.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το τρίτο μνημόνιο, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια, συνιστά το μετεκλογικό πρόγραμμα του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Το νέο τρίτο μνημόνιο προβλέπει την κατεδάφιση, σχεδόν πλήρη, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ενώ συνεχίζει ανελέητα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό θα είναι το μετεκλογικό θεάρεστο έργο των παλαιών και νέων κομμάτων της μνημονιακής συναίνεσης. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα καταργήσει άμεσα το τρίτο μνημόνιο και τα άλλα μνημόνια επαναφέροντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που αυτά τα μνημόνια καταλύουν.
Απέναντι στη μνημονιακή συναίνεση, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η μόνη, σχεδόν, δύναμη που καλεί όλες τις αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις σε ένα μεγάλο και νικηφόρο αντιμνημονιακό μέτωπο, που συνιστά εγγύηση διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας της χώρας».
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (VIDEO)
Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε με κοινωνικά κινήματα και συνδικάτα που αγωνίζονται κατά των μνημονιακών πολιτικών και των ιδιωτικοποιήσεων. Στη συνάντηση της Τρίτης (25/8) παρευρέθηκαν και μίλησαν αντιπροσωπείες από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, την Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Π. Λαφαζάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να μπει τέλος στο κύμα των ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ιδιωτικοποιήσεων, που έχει δρομολογήσει το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Η ριζική αντίθεση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται δεν αφορά μόνο στις διάτρητες, διαπλεκόμενες και σκανδαλώδεις διαδικασίες που ακολουθούνται ούτε αποκλειστικά στο εξευτελιστικό, συχνά, τίμημα της εκποίησης.
Η δική μας αντίθεση αφορά αυτές καθ’ εαυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, δημόσιων φυσικών πόρων και δημόσιων υποδομών και ακινήτων, γιατί, ανεξαρτήτως διαδικασιών και τιμήματος, είναι επιζήμιες και αντιπαραγωγικές και σε τελευταία ανάλυση ενισχύουν ένα οικονομικό πρότυπο του πιο άγριου καπιταλισμού, ενώ μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο των πιο τυφλών ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων, εγχώριων και πολυεθνικών.
Από αυτή την σκοπιά, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι αντίθετη και αγωνίζεται για να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, 14 περιφερειακών Αεροδρομίων, ΟΣΕ, πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού κλπ.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά διεκδικεί, μαζί με την πλήρη δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διαχείριση, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων και την εκ βάθρων ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση και αναπροσανατολισμό τους, πέρα από διαπλοκές και πελατειακές σχέσεις, με στόχο να λειτουργήσουν με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά, αποδοτικά, αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια και με μόνο γνώμονα το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δηλώνει ότι θα αγωνιστεί, αξιοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, για να επανέλθουν υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές, τα δημόσια φυσικά και κοινωνικά αγαθά και τα δημόσια ακίνητα που εκποίησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Και πρώτα απ’ όλα θα αγωνιστεί για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του λεγόμενου νέου Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, τα οποία στην ουσία αποτελούν μηχανισμούς ληστείας του δημόσιου πλούτου».

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+