AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, July 21, 2015

ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ FUND ΤΩΝ 50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

0 comments
(Δευτ. 20/7/15 - 20:10)
Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ
Ο μονόδρομος της διαπραγματευτικής τακτικής του «πάση θυσία στο ευρώ», οδήγησε στην άνευ όρων παράδοση της χώρας στις μαστιγωτικές απαιτήσεις του Ευρωιερατείου. Εκτός των βάρβαρων υφεσιακών μέτρων που μας οδηγούν σε απέραντη φτωχοποίηση και υποτέλεια, ξεχωριστή θέση έχει η δημιουργία του Φορέα Ιδιωτικοποίησης (Greek Assets Fund) για τη συλλογή50 δις ευρώ από τα υπάρχοντα ή τα μελλοντικά περιουσιακά μας στοιχεία. Οι δανειστές τελικά εδέησαν ο Φορέας να εδρεύει στηνΑθήνα και όχι στο Λουξεμβούργο όπως επέμεναν αρχικά. Όμως, αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος θα τον ελέγχει στην ουσία. Όπως αναφέρθηκε αόριστα, η διοίκηση του θα είναι ελληνική και ο έλεγχός του θα ασκείται από τους δανειστές. Ελάχιστη αμφιβολία υπάρχει ότι, οι δανειστές θα είναι εκείνοι που θα κάνουν κουμάντο στην πραγματικότητα.
Με το Greek Assets Fund των 50 δις που αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, θα ξεπουληθούν με αστραπιαίες και κατά συνέπεια ευτελιστικές, αδιαφανείς και μεροληπτικές διαδικασίες, τα πιο σημαντικά "ασημικά" της χώρας. Αφού μας ξεγυμνώσουν από το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής μας περιουσίας, τότε θα αμολήσουν το σκοινί για να κατρακυλήσουμε στον πάτο της απόλυτης καταστροφής . Τότε το προγραμματιζόμενο Grexit και η μετάβαση στη δραχμή, θα είναι πολύ δύσκολο να αναστρέψει τον επερχόμενο όλεθρο.
Στον όρο Greek Assets που αναφέρεται στη σχετική συμφωνία του τρίτου μνημονίου, περιλαμβάνονται ή μπορεί να περιληφθούν όλα τα σημερινά ή μελλοντικά περιουσιακά μας στοιχεία , μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
Περισσότερα από 80 χιλιάδες ακίνητα και ειδικότερα το Ελληνικό που είναι μεγαλύτερο από τοCentral Park με 3,5 χιλ ακτής.
Ακίνητα δημόσιας ιδιοκτησίας στην Πλάκα και σε διάφορα σημεία της χώρας,.
Ακίνητα Εξωτερικού Νέα Υόρκη , Ουάσιγκτον , Προτόρια, Βελιγράδι Λιουμπλιάνα κλπ.
Ολυμπιακά Ακίνητα όπως Κωπηλατοδρόμιο, Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου κλπ , κέντρο πάλης Νίκαιας, κλπ.
Ξενοδοχεία, όλα τα Ξενία Έδεσσας ,Κοζάνης ,Πλαταμώνα ,Θάσου ,Κομοτηνής ,Βυτίνας ,Άνδρου, Αστέρας Βουλιαγμένης ,Golf Κασσάνδρας κλπ.
Λιμάνια,ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλα 10 περιφερειακά λιμάνια.
Διεθνής αερολιμένας Αθηνών και περίπου δέκα περιφερικά αεροδρόμια
Μαρίνες Αλίμου, Χίου ,Επιδαύρου,Ύδρας, Πόρου, Εγνατία Οδός, έσοδα από εθνικές οδούς
ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, , Φυσικό Αέριο,Αστικές Συγκοινωνίες
Νησιά , βραχονησίδες δημόσιες εκτάσεις και παραλίες ,
Τρέχοντα και μελλοντικά έσοδα από εκμετάλλευση παραγωγικών πόρων όπως οι υδρογονάνθρακεςαλλά και διάφορες πηγές κρατικών εσόδων, όπως λχ. οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα.
Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς προωθείται και η υποχρεωτική πώληση με ταχύτατες διαδικασίες όλων των περιουσιακών στοιχείων ελληνικών τραπεζών ( θυγατρικές τράπεζες, ασφαλιστικές και διάφορες επιχειρήσεις) στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, στην Τουρκία, Αίγυπτο, κλπ.
Αυτός ο τρομακτικός εφιάλτης του ξεπουλήματος, φτωχοποίησης και υποτέλειας της χώρας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Οι ευθύνες των πραγματικών αριστερών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων είναι τεράστιες. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και το κάλεσμα της ιστορίας δεν μπορεί να περιμένει.
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+