AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, June 28, 2015

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: ΤΟ EUROGROUP «ΚΟΒΕΙ» ΤΟΝ ELA ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

0 comments
----000tsipras 
Πηγή: http://iskra.gr
ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΟ ΕΥΡΩ-ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
Μετά την πραξικοπηματική απόφαση τουEurogroup να μην εγκρίνει την παράταση, έστω και για λίγες ημέρες, του προγράμματος που είχει ως αποτέλεσμα η ΕΚΤ με τη σειρά της να «κόψει» τη στρόφιγγα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών ,την απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες όλη την ερχόμενη βδομάδα έλαβε το«Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας». 
Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ θέλουν με τον τρόπο αυτό να ακυρώσουν τη δημοκρατία, να πνίξουν την οικονομία και να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού.


Ο ελληνικός λαός τούτη την ιστορική ώρα, και παρά τις δυσκολίες, δεν πρόκειται να υποκύψει! 
Θα δείξει αντοχή , ευθύνη και δύναμη βγαλμένη από τη μεγάλη ιστορική παράδοση των αγώνων και των θυσιών του και με αγωνιστικό πνεύμα θα κερδίσει την αξιοπρέπεια και θα ανακτήσει την υπερηφάνειά του.
Παράλληλα ,θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ελπίδας που θα προκαλέσει ένα ντόμινο προοδευτικών εξελίξεων σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.
Η απάντηση στους τροϊκανούς εκβιασμούς και τα ιταμά τους τελεσίγραφα είναι η άρνηση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους , που έτσι κι αλλιώς η χώρα και ο ελληνικός λαός δεν μπορούν να αποπληρώσουν.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την τρομοκρατία που ασκούν οι τροϊκανοί και η εγχώρια «Πέμπτη φάλαγγα». Έχουν τη δυνατότητα με το ηχηρό τους «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, να ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους και βιώσιμους εναλλακτικούς δρόμους. Κι αν χρειαστεί, επειδή αναμένεται να κλιμακωθούν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις του ευρω-κατεστημένου, ο ελληνικός λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να εξετάσει ακόμα και την έξοδο από την ευρωζωνική φυλακή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ* 
*Ο Χρήστος Κασίμης είναι μέλος της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ


Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή (28/6) με αφορμή την απόφαση των δανειστών νασυνεχίσουν τον στραγγαλισμό της οικονομίας της χώρας με στόχο να σπείρουν τον πανικό στον ελληνικό λαό,την ώρα που καλείται να αποφασίσει απερίσπαστος και να πει ένα μεγάλο και ιστορικό «ΟΧΙ» στα ιταμά τελεσίγραφα των λεγόμενων  «Θεσμών», δήλωσε ότι οι ενέργειες τους αυτές αποτελούν ''μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή''. Επισήμανε επίσης ότι σκοπός τους είναι ''να εκβιάσουν την βούληση του λαού και να παρεμποδίσουν την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος''.
«Δεν θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στην επιλογή του να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.    
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ολόκληρη τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και το βίντεο από την ομιλία του:   
Η χθεσινή απόφαση του EG, να μην εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο των δανειστών, αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή. Στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης.  
Η απόφαση αυτή οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι αυτή η απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.  
Δεν θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στην επιλογή του να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών.  
Ένα πράγμα όμως παραμένει βέβαιο: η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, αποτελεί πράξη προσβολής και μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.  
Για το λόγο αυτό έστειλα σήμερα εκ νέου το αίτημα σύντομης παράτασης, αυτή τη φορά στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στους 18 αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης, καθώς και στους επικεφαλής της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναμένω την άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας.  
Είναι οι μόνοι που μπορούν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και απόψε το βράδυ, να ανατρέψουν την απόφαση του EG και να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ροή της ρευστότητας των τραπεζών. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή.  
Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες.
Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων.  
Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους.  
Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει. Έχουμε για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας.  
Και να θυμάστε : τούτες τις κρίσιμες ώρες, που αναμετρόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Δε θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει.
Θα τα καταφέρουμε.  
Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Παρακάτω η Iskra παραθέτει ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+