AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, June 21, 2015

Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Λέφτερος

0 comments
Η φράση αυτή είναι γραμμένη σήμερα στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, στο υψηλότερο σημείο της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, στον προμαχώνα Μαρτινένγκο. 

Αποτελεί κατά τη γνώμη μας και τον καλύτερο οδηγό σε αυτή τη μάχη ενάντια στους πιστωτές της χώρας.  Όχι με την έννοια της μπλόφας. Με την έννοια της ουσίας: δεν ελπίζει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα αυτός που προχωρά με επίγνωση ότι το μόνο σταθερό στήριγμα είναι οι δικές του δυνάμεις. Αυτός είναι ελεύθερος. Ένας λαός που προσβλέπει να ορθοποδήσει με βάση τις δικές του δυνάμεις, είναι λέφτερος. 

Ας κινηθούμε έτσι λοιπόν. Χωρίς καημό "να μας σώσουν" για άλλη μια φορά. Δεν θα μας σώσουν. Θα μας φορέσουν τη θηλιά. Σαν την αρκούδα ή τη μαϊμού. Αυτοί θέλουν κατεβάσουν την Αριστερή Κυβέρνηση του τόπου στο παζάρι και να δείξουν ότι της φορέσανε κι' αυτής χαλκά. Για να δει ο κόσμος "ποιος κάνει κουμάντο". Για να "κοπεί η όρεξη" στον Ευρωπαϊκό Νότο που σκέφτεται να ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο. 

Να μην τους περάσει. Να πετάξουμε εμείς πρώτοι τους χαλκάδες που μας έχουνε περάσει. Το χρέος. Αυτό το μη βιώσιμο, επαχθές και παράνομο χρέος όπως αποδεικνύει η Επιτροπή Αλήθειας. Η Ελληνική Βουλή έχει στα χέρια της πόρισμα που της επιτρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών μέχρι να διερευνηθεί το πράγμα περαιτέρω. Τι περιμένουμε; 

Η ΕΕ και η ΟΝΕ είναι ένας χάρτινος πύργος. Ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Δίνει προκοπή στους λαούς; Δε δίνει. Κερδίζει την μάχη των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών; Χάνει από όλες τις μεριές. Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί. Αν η χώρα κυρήξει στάση πληρωμών οι τράπεζες τους θα είναι έτοιμες να καταρρεύσουν και τα δικά τους κράτη θα πρέπει να τις σώσουν. Γνωρίζουμε ότι θα επιτεθούν στους δικούς τους λαούς τότε ακόμα πιο σκληρά. Δεν θέλουμε την τιμωρία κανενός. Αλλά το να έρθει ένας λαός μπροστά στην αλήθεια είναι προϋπόθεση για να ανοίξουμε όλοι μας τα μάτια και να δούμε ότι ο μόνος δρόμος της προκοπής είναι αυτός της αδελφοσύνης των λαών. 

Στάση πληρωμών λοιπόν. Όχι κρυφά. Όχι ως μπλόφα. Όχι ως Plan B όταν το Plan A δεν προχωρά καθόλου. Ως το βασικό σχέδιο. Ή καλύτερα ως η αρχή του γιατί το ζουμί είναι η επόμενη μέρα: η παραγωγική ανασυγκρότηση. Πρέπει να καταγραφεί τι μπορεί να παράξει ο τόπος για τον εαυτό του, τι μας λείπει, σε τι έχουμε πλεονέκτημα, τι οφείλουμε να αναπτύξουμε. Οι βασικές βιομηχανίες πρέπει να ανθίσουν στον τόπο - να μην εξαρτώμαστε στα βασικά. Πρέπει επίσης να δούμε ξανά το χάρτη και να αναζητήσουμε πολύπλοκες διεθνείς συμμαχίες. Όχι για να αλλάξουμε αφέντη. Οι νέες συμμαχίες της χώρας θα είναι με μόνο συμφέρον την Ειρήνη στην περιοχή, την αδελφότητα των λαών και το συμφέρον του τόπου. Δεν ανήκουμε πουθενά - η Ελλάδα (οφείλει να) ανήκει στους Έλληνες. 

Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Λέφτερος 

ή ας θυμηθούμε οτι όπως είπε ο ίδιος...

"Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;"

Αριστερή Διέξοδος

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+