AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, June 21, 2015

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

0 comments

Πηγή: http://iskra.gr

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27/6)

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και κατά των πολιτικών λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν οι εκπρόσωποι του ευρωενωσιακού κατεστημένου σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο (20/6) σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Ρώμη και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στήριξης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και «προειδοποίησης» στους «θεσμούς» της ΕΕ που αποφασίζουν τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας.

Με σύνθημα: «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε» πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας σήμερα στο Παρίσι.

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη χώρα μας. Η κινητοποίηση έγινε στον σταθμό του μετρό, “Στάλινγκραντ”, ενώ όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι, οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Γαλλίας. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον σταθμό του μετρό, όπου έχει δοθεί το ραντεβού των διαδηλωτών, είχαν αποκλειστεί.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα, που διοργάνωσε η γερμανική Αριστερά (Die Linke) σε συνεργασία με συνδικάτα και οργανώσεις, με τα συνθήματα «Να κάνουμε την Ευρώπη διαφορετική» και «Καλωσορίσατε πρόσφυγες» στο Βερολίνο.

Η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι από το ανατολικό Βερολίνο για να καταλήξει στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες έχει αφιερωθεί φέτος και στην Ελλάδα, ενώ από σήμερα αρχίζει η «Εβδομάδα Αλληλεγγύης» για την Ελλάδα, στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας "Να σταματήσει τώρα η σφαγή" των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα.

"Είμαστε εδώ για να σώσουμε την Ευρώπη μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες" δήλωσε ένας 66χρονος συνταξιούχος.

Κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας και κατά των πολιτικών λιτότητας πραγματοποιήθηκε και στην Ιρλανδία, με τους διαδηλωτές να κρατούν ελληνικές σημαίες.

Πάνω από 70.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Σταματήστε τις περικοπές», «είστε λάθος», «φορολογείστε τους πλούσιους», ενώ αρκετά πανό έφεραν συνθήματα υπέρ της Ελλάδας.

Αύριο με το σύνθημα «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» διαδηλώνουν σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ ενώ στις 23 Ιουνίου αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στο Λονδίνο.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Το διαδικτυακό κάλεσμα για τις διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας συνυπογράφουν ευρωπαϊκές οργανώσεις, σύλλογοι, συνδικάτα, κόμματα της αριστεράς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές. Το κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

» Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις 'Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας.

» Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

» Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.

» Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας».

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+