AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, June 28, 2015

Ν. Βούτσης: Παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις με το δημοψήφισμα

0 comments
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη φθάσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα.


Πολύ σοβαρά υπόψη θα λάβει η κυβέρνηση ένα πιθανό "ναι" στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής είπε μιλώντας το πρωί στο MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.

"Θα το λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη μας. Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα το σεβαστεί, το τι θα κάνουμε θα το δούμε", ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και πως ο λαός περιμένει μια έντιμη συμφωνία μετά το δημοψήφισμα ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενο εκλογών απάντησε: "Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε οτιδήποτε σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας".

Τόνισε ότι η κίνηση της κυβέρνησης "ήταν αποφασιστική κίνηση παρεμβολής λαϊκού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις, με τα ρίσκα της, αλλά ήταν ένα επιπλέον ζήτημα δεν το λέω χαρτί γιατί σέβομαι το λαό".

Σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είπε πως "το τι θα γίνει αυτές τις μέρες, πόσο θα μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι με την ΕΕ, με τους θεσμούς για συζήτηση, εάν ωριμάσει κάτι εν τω μεταξύ, εάν υπάρξει ο χρόνος έτσι ώστε να μετρήσουν όλοι και το αποτέλεσμα της Κυριακής και αμέσως ύστερα να πάμε σε μια πιο εντατική συζήτηση έχοντας πια τα όρια μέσα στα οποία ο λαός θα θέλαμε να κινηθεί, όλα αυτά είναι θέματα που είναι πάνω στο τραπέζι".Αναγνώρισε ότι η τελευταία πρόταση των θεσμών ήταν τελεσιγραφική αλλά έχει μέσα του "τη δυναμική της εξέλιξης" μιας οιωνεί διαπραγμάτευσης που θα γίνεται αυτές τις μέρες.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη φθάσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, ούτε όμως και να συνομολογήσει μια συμφωνία "πριν να μιλήσει ο λαός" αλλά πρόσθεσε πως "το ότι θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση και θα έχουμε ανοιχτούς τους διαύλους έτσι ώστε να βελτιώνεται συν τω χρόνω η όποια πρόταση, αυτό θα το κάνουμε, είναι υποχρέωσή μας".Διασαφήνισε πως "το όχι θα αφορά το συγκεκριμένο κείμενο της προηγούμενης Παρασκευής είπε, δεν είναι μια κινούμενη άμμος, όχι γενικώς το τι θα πουν οι πιστωτές" προσθέτοντας ότι "η προσπάθεια που έγινε κατ' αρχήν και από παράγοντες του εξωτερικού και θα γίνει και αυτή την εβδομάδα, θα προσπαθήσουν να κάνουν προσομοίωση του ερωτήματος που έχουμε θέσει με την επιλογή εντός ή εκτός ευρώ, ότι έτσι αυτοί το εκλαμβάνουν".

"Αυτή η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί, έχει γίνει, έχουν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι το πλαίσιο στο οποίο συζητάμε είναι το να βρεθεί μια έντιμη και ταυτόχρονα βιώσιμη οικονομική λύση για τον ελληνικό λαό μέσα στο ευρώ και στην ΕΕ και η παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα θα δώσει αυτά τα σήματα που θα μπορέσουμε να τα αποκρυπτογραφήσουμε για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία, οτιδήποτε άλλο που χθες προσπάθησε και η αξιωματική αντιπολίτευση να προσδώσει, το κατανοώ πολιτικά, όμως είναι άσφαιρα πυρά", υπογράμμισε.

"Όλα παίζονται για ELA μετά την Τρίτη"

Για το εάν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για στήριξη του τραπεζικού συστήματος μέχρι το δημοψήφισμα μετά και τις χθεσινές επαφές με τον Μάριο Ντράγκι απάντησε αρνητικά, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι "το κλίμα με τον κ. Ντράγκι ήταν πάρα πολύ καλό όπως και με μερικούς άλλους ακόμη και σε αυτό το Eurogroup και στη σύνοδο κορυφής δεν υπήρχε το 18-0 επί της ουσίας".

Αναγνώρισε όμως ότι δεν έχει αυταπάτες να πει "οτι θα πάρει μια εντολή έντολη ο κ. Ντράγκι και είμαστε σίγουροι γι' αυτό έτσι ώστε να μην σταματήσει ο ELA που υπό κανονικές συνθήκες μέχρι Τρίτη βράδυ επειδή είμαστε στο πρόγραμμα είναι εξασφαλισμένα, με αυτή την έννοια είναι πράγματι παιζόμενα όλα αυτά".

ΠΗΓΗ: megatv.com- See more at: http://left.gr/news/n-voytsis-paremvoli-toy-laikoy-paragonta-stis-diapragmateyseis-me-dimopsifisma#sthash.pIBzXn5w.dpuf

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+