AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, March 27, 2015

Η Συνέπεια Λόγων και Έργων Προκαλεί... Νεοφιλελεύθερα Παραληρήματα!

0 comments


Πηγή: http://iskra.gr

Η Iskra παραδίδει αυτούσιο στην κρίση των αναγνωστών ένα κείμενο από τον Γιώργο Κράλογλουπου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα capital.gr.

Δεν μπορούμε πάντως να μην επισημάνουμε ότι στο επίκεντρο του σχεδόν παραληρηματικού αυτού κειμένου βρίσκεται κυρίως ο Παναγιώτης Λαφαζάνηςπροφανέστατα επειδή προκαλεί κάποιους η συνεπήςαντίστασή του απέναντι στο νεοαποικιακό ευρωπαϊκό κατεστημένο που επιδιώκει, ακόμη και με βρώμικα μέσα και τακτικές, να εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ το ριζοσπαστικό του πρόγραμμα και να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές.

Κατανοούμε επίσης ότι εκείνο που έχει πειράξει ορισμένους, ώστε να φτάνουν στο σημείο μιας ασυνάρτητης κινδυνολογίας, είναι η σθεναρή του θέση κατά των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας και η υποστήριξή του στο δημόσιο χαρακτήρα των ενεργειακών στρατηγικών εταιρειών, που με την ανασυγκρότησή τους μπορούν να δώσουν φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ολόκληρο το άρθρο του Γ. Κράλογλου στο capital.gr έχει ως εξής:

ΕΛΛΑΣ - ΔΕΗ... ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΡΑΧΜΗ...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ*

Στον βορρά ο Λαφαζάνης με ακροατήριο τους δραχμολάγνους του «νομισματοκοπείου Κοζάνης» απειλεί... τους δανειστές ότι «...δεν θα αποδεχθούμε συμφωνίες που θα βάζουν στο «ψυγείο» το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας...». Στο νότο ο Τσίπρας ετοιμάζει ιδιωτικοποιήσεις και ακούει συμβουλές να βάλει χέρι και στα αποθεματικά της ΔΕΗ για να εξασφαλίσει το 1,2 δισ. να πληρώσει τα χρωστούμενα ώστε να του μείνουν 3,5 δισ. ευρώ για τους μισθούς και συντάξεις του Απριλίου.

Σε ορατή απόσταση ο σύντροφος κομισάριος Στρατούλης που δεν τολμάει να σκίσει μνημόνιο στην αυλή της Βουλής ξέχασε τον «ελληνογερμανικό πόλεμο» για να πάρουμε πάλι πίσω τα «εδάφη» μας στον ΟΤΕ.

Πιο νότια, στα Χανιά, ο καθηγητής Βαρουφάκης ζητάει από τους δεκαπεντάχρονους οπαδούς του να απαντήσουν στο «αίνιγμα» της ρήξης...

Και στην άλλη άκρη του πλανήτη ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης υπογράφει προσύμφωνα με τους Κινέζους για να γίνει ο Πειραιάς έτσι όπως διαφωνεί κάθετα ο κομισάριος υπουργός Δρίτσας!!!

Βγάλτε τώρα άκρη εσείς τι συμβαίνει στου Μαξίμου. Τι συμβαίνει στα υπουργεία. Τι πιστεύουν οι υπουργοί. Και τι αποτέλεσμα θα βγάλουν ο Τσίπρας και οι μεταρρυθμίσεις του.

Βγάλτε άκρη αν αυτή η κυβέρνηση είναι σε θέση να μαντρώσει τους λαθρέμπορους, τους διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους, τους φοροφυγάδες και να ξεριζώσει κρατικοδίαιτους και διαπλοκή.

Βγάλτε άκρη για το τι προτάσεις θα παραδώσει την Δευτέρα στους δανειστές η κυβέρνηση για να πάρει δανεικά ώστε να μείνουν κάποια λεφτά να τα ρίξει και στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Πρόγραμμα ξεχωριστής σημασίας αν σκεφτεί κανείς ότι το κουπόνι φαγητού της ανθρωπιστικής βοήθειας (όταν βρεθούν λεφτά για να εφαρμοσθεί) είναι και μια άριστη «πρόβα τζενεράλε» για το κουπόνι που θα καθιερωθεί, σε βενζίνες και εισαγόμενα, αν τελικά γίνει η κατά Βαρουφάκη ρήξη ή ορθώσουμε το ανάστημά μας... για την κρατική ΔΕΗ, τον ΟΛΠ και τις άλλες ΔΕΚΟ.

Αλλά ας μείνουμε στην επανάσταση Λαφαζάνη για την ΔΕΗ που... δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται αφού (όπως τονίζει) «...ο ελληνικός λαός στηρίζει τη νέα ριζοσπαστική προσπάθεια και θα τη στηρίξει με αγώνες για να περάσουμε απέναντι».

Τώρα σε ποιόν λαό αναφέρεται, ποιοι πέραν του 4% και τα Εξάρχεια θα τους στηρίξουν και τι θα βρει ο λαός απέναντι... αν πάει με τον Λαφαζάνη, είναι θέμα προς συζήτηση. Θα το εξετάσουμε όμως όταν αυξηθεί το 4%...

Τι μας λέει λοιπόν ο αρμόδιος και για την ΔΕΗ υπουργός καταχειροκροτούμενος από τους εισαγωγείς ηλεκτρικού ρεύματος, τους κρατικοδίαιτους που ζουν μόνο με την ΔΕΗ. Και ασφαλώς από τους Φωτόπουλους που θεωρούν την ΔΕΗ ιερή αγελάδα;

Ότι η ΔΕΗ θα δίνει τσάμπα ρεύμα στους φτωχούς. Θα διατηρήσει τους σημερινούς μισθούς και συντάξεις σε 20.000 εργαζόμενους της. Θα προστατέψει τα προνόμια που έχει εξασφαλίσει η ΓΕΝΟΠ. Θα δώσει τα σάντουιτς Φωτόπουλου... Θα μείνει αποκλειστικά στο κράτος.

Και ενώ θα εξασφαλιστούν όλα αυτά θα κάνει και επενδύσεις στην Πτολεμαΐδα και όπου αλλού της υποδείξει η κομματική ΓΕΝΟΠ που διοικεί την ΔΕΗ ανεχόμενη (έστω και με το ζόρι) τις Διοικήσεις που διορίζει το κράτος.

Τι δεν μας λέει όμως ο αρμόδιος και για την ΔΕΗ υπουργός ως πολιτικός προϊστάμενος και καθοδηγητής των σχεδίων της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα δώσει λεφτά στην ΔΕΗ και ποιος θα της δανείσει όσα χρειάζεται για να κάνει επενδύσεις στηνΠτολεμαΐδα και όπου αλλού έστω και αν έχουν απορριφθεί από 3-4 ως αντιοικονομικές και με ημερομηνία λήξης της βιωσιμότητά τους.

Πόσα χρόνια εισαγωγών ρεύματος και τι ποσότητες εξασφαλίζουν οι εισαγωγείς μέχρι η ΔΕΗ να βρει λεφτά ή δανεικά για τις επενδύσεις και μέχρι να ολοκληρώσει τις επενδύσεις ώστε να απαλλαγεί από τις εισαγωγές.

Ποιος από τους υποψήφιους αγοραστές (σημερινός προμηθευτής) προτιμάει τεμαχισμό και πώληση της ΔΕΗ αντί να έχει πλήρη κρατική μορφή με τα αφάνταστης αξίας προγράμματα προμηθειών όχι μόνο για επέκταση των μονάδων αλλά και για συντήρηση του δικτύου παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Οποίος έχει την διάθεση να ακτινοσκοπήσει τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα εισαγωγέων ρεύματος και κρατικοδίαιτων – πελατών της ΔΕΗ θα καταλάβει γιατί είναι οι πρώτοι που μελανιάζουνστο χειροκρότημα σε κάθε βέτο της αριστερής πλατφόρμας να μην πουληθεί σπιθαμή από την ΔΕΗ.

*Πηγή: www.capital.gr
 

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+