AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, March 27, 2015

Π. Λαφαζάνης: Αλήθειες και Ψέματα για τη Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ

0 comments
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, απάντησε το πρωί της Πέμπτης (26/3) σεΕπίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τη στάση του Ελληνικού Δημοσίου στη νέα Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, δεν πρόκειται να τεμαχιστεί, δεν διαιρείταικαι δεν εκχωρείται» δήλωσε στην Βουλή ο Π. Λαφαζάνης κατά την αντιπαράθεση που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, 
Αναφορικά με το επίδομα σίτισης ύψους 6 ευρώ στους εργαζομένους της ΔΕΗ που προβλέπεται από τη νέα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προνόμια σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων», υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω επίδομα «θα επιβαρύνει την επιχείρηση με 35 εκατ. ευρώ ετησίως».
Ο Π. Λαφαζάνης διευκρίνισε, κατ' αρχήν, ότι οι σχετικές συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και της διοίκησης της επιχείρησης ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και όπως είπε «όταν ανέλαβα εγώ είχαν τελειώσει και η νέα Συλλογική Σύμβαση είχε συνομολογηθεί και ζητάτε από εμένα να κάνω παρέμβαση σε μια συλλογική διαπραγμάτευση;».
«Δεν μπορούσε να γίνει παρέμβαση από την κυβέρνηση, όπως έκανε η δική σας κυβέρνηση με ωμό και ξεδιάντροπο τρόπο» πρόσθεσε ο Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας: «Δεν έδωσα ούτε πράσινο ούτε κόκκινο φώς. Σεβάστηκα το αποτέλεσμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είναι ελεύθερες και δεν τις διεξάγει η κυβέρνηση αλλά η διοίκηση της επιχείρησης».
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης καταλόγησε στον Κ. Μητσοτάκη «ευτελή προπαγάνδα».Μάλιστα έκανε γνωστό ότι επίδομα σίτισης έχουν διαπραγματευθεί και λαμβάνουν και άλλες επιχειρήσεις όπου το δημόσιο είναι μέτοχος όπως τα ΕΛΠΕ (4,80 ευρώ), η ΣΤΑΣΥ (4 ευρώ), αλλά και ηΔΕΣΦΑ κ.ά.   «Έχετε δει συλλογική σύμβαση ή τις απεχθάνεστε γενικώς; Αν δείτε περιέχουν σειρά από όρους που αφορούν επιδόματα, ειδικές παροχές, ειδικές διευκολύνσεις και είναι εύλογο αυτό», σημείωσε ο Π. Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για «ονειρικά κατασκευάσματα ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων».
«Αυτό που απεχθάνομαι είναι να χωρίζονται οι εργαζόμενοι σε πατρίκιους και πληβείους, όπως και τις πολιτικές ηγεσίες που εξαργυρώνοντας κομματικά γραμμάτια κλείνουν το μάτι στους συνδικαλιστές», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Μάλιστα επισήμανε ότι δεν του κάνει εντύπωση αφού «χεράκι - χεράκι πηγαίνατε με τον κ. Φωτόπουλο μέχρι που αποφασίσατε να μην τον βάλετε στα ψηφοδέλτιά σας». «Και αν έρθουν και άλλοι και ζητήσουν τέτοια προνόμια τι θα κάνετε, θα τους τα δώσετε;» διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» και για «μικρά φέουδα εξουσίας που μπορούν να διαπραγματεύονται με πολιτικές πλάτες -και εν προκειμένω με την δική σας κυβέρνηση».
«Επιμένετε σε αστήριχτα επιχειρήματα», αντέδρασε ο Π. Λαφαζάνης καταλογίζοντάς του«νεοφιλελεύθερη εμπάθεια». «Πού ήσασταν όταν υπογράφηκε το επίδομα σίτισης στα ΕΛΠΕ, στην ΣΤΑΣΥ, στην ΔΕΣΦΑ και αλλού;» τον ρώτησε, κατηγορώντας τον ότι «αυτό που τον ενοχλεί είναι η ΔΕΗ».
«Είναι στο στόχαστρο της ΝΔ, θέλατε να την τεμαχίσετε και να την ξεπουλήσετε. Γιατί είναι βάρος για εσάς και δεν χάνετε την ευκαιρία να της επιτίθεστε», είπε στον Κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Όμως δεν θα σας περάσει. Η ΔΕΗ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, δεν πρόκειται να τεμαχιστεί , δεν διαιρείται και δεν εκχωρείται».
Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη Βουλή:
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΚΡΑΙΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Κύριε Μητσοτάκη, θα σας στεναχωρήσω πολύ σήμερα, διότι είδα με έκπληξη την ερώτησή σας. Σε μένα την απευθύνετε την ερώτηση και στην παρούσα Κυβέρνηση;
Κατ' αρχάς, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όταν ανέλαβα εγώ Υπουργός οι διαπραγματεύσεις είχαν τελειώσει. Η συλλογική σύμβαση είχε συνομολογηθεί. Και ζητάτε από εμένα να κάνω παρέμβαση σε μια συνομολογημένη συλλογική διαπραγμάτευση; Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ελεύθερες. Και κατά τη διάρκειά τους ακόμα δεν μπορούσε να γίνει παρέμβαση από την Κυβέρνηση, πολύ περισσότερο όταν είναι συνομολογημένη. Δηλαδή, θα ήταν μια κατάφωρη κυβερνητική επέμβαση, η οποία θα καταργούσε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο έκανε η κυβέρνησή σας το προηγούμενο διάστημα, με ωμό και θα έλεγα ξεδιάντροπο τρόπο.
Από κει και πέρα, πρέπει να ξέρετε ότι ο μέτοχος δεν εγκρίνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ούτε αποφασίζονται αυτές από τις γενικές συνελεύσεις μιας επιχείρησης, όπως η ΔΕΗ. Όλα τα σχετικά τα αποφασίζει το ΔΣ της επιχείρησης και εξουσιοδοτεί τον διευθύνοντα σύμβουλο να διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις. Και αυτά είναι κατοχυρωμένα μέσα στο καταστατικό της ΔΕΗ και συνιστούν πάγια πρακτική της.
Δεν κατάλαβα. Γιατί δεν ενημερώνεστε από τη ΔΕΗ για ορισμένα πράγματα, ώστε να μην γράφετε και λέτε τέτοιες χονδροειδείς ανακρίβειες;
Η σύμβαση, λοιπόν, συνομολογήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, τον οποίο δεν έχει προτείνει η κυβέρνησή μας. Προσωπικά εγώ δεν αναμείχθηκα σε αυτή τη σύμβαση και δεν έδωσα ούτε «πράσινο» -όπως λένε- ούτε «κόκκινο φως». Σεβάστηκα το αποτέλεσμά της, όπως σεβόμαστε και θα σεβαστούμε πάντοτε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις οποίες δεν διεξάγει η Κυβέρνηση. Τις διεξάγουν οι διοικήσεις κατά το νόμο και τους θεσμούς και οπωσδήποτε είναι πάντοτε -και πρέπει να είναι πάντοτε- ελεύθερα συνομολογούμενες.
Θα ήθελα να κάνουμε και ορισμένες διευκρινίσεις, για να μην κάνετε ευτελή προπαγάνδα :
Το τροφείο ή επίδομα σίτισης, στο οποίο αναφέρεστε, δεν είναι ανακάλυψη της συλλογικής σύμβασης της ΔΕΗ και σε αυτό θα έπρεπε να είστε ενημερωμένος. Σε πρόσφατη σύμβαση των ΕΛΠΕ το 2012, συνομολογήθηκε επίδομα σίτισης. Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 σε σύμβαση της ΣΤΑΣΥ συνομολογήθηκε τροφείο, με συγκεκριμένο ποσό. Δεν έχω χρόνο, αλλά αν χρειαστεί θα σας αναφέρω και θα καταθέσω τις σχετικές συμβάσεις. Σε σύμβαση της ΔΕΣΦΑ παρέχεται σίτιση, σύμφωνα με το ΔΕΣΔ σίτιση.
Δεν ξέρω αν έχετε υπόψη σας τις συλλογικές συμβάσεις, αν έχετε δει συλλογική σύμβαση, ή αν γενικώς απεχθάνεστε τις συλλογικές συμβάσεις και το ρόλο που παίζουν στις εργασιακές σχέσεις και στην οικονομία. Αν δείτε, όμως, συλλογικές συμβάσεις, είτε σε δημόσιες είτε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις - για παράδειγμα, σας αναφέρω πρόσφατη συλλογική σύμβαση στη Motor Oil- θα δείτε ότι περιέχουν σειρά από όρους που αφορούν επιδόματα, ειδικές παροχές, ειδικές διευκολύνσεις, πέραν του βασικού μισθού. Είναι εύλογο αυτό.
Όσον αφορά στη Motor Oil, έχουν επιδόματα ευδόκιμης παραμονής, τακτικότητας, συνταξιοδοτικά προγράμματα, ειδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, νοσοκομειακό πρόγραμμα, ιατρικές εξετάσεις, δάνεια, σειρά άλλων παροχών. Αυτά τι τα θεωρείτε εσείς; Θεωρείτε, δηλαδή, ότι είναι κάτι το εξαιρετικό στο οποίο η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να παρεμβαίνει, να τα περικόπτει και να τα απαγορεύει; Δεν υπάρχουν τέτοιες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αυτά είναι ονειρικά κατασκευάσματα ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων, τα οποία δεν εφαρμόζονται πουθενά, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τώρα, όσον αφορά τα άλλα που λέτε, για τις προσαυξήσεις βάρδιας ή για τους συνδικαλιστές, δεν τα συνομολόγησα εγώ, δεν το συνυπέγραψα εγώ, έπρεπε όμως να ενημερωθείτε από τη ΔΕΗ για τη σχετική ρύθμιση. Η προσαύξηση βάρδιας για τους συνδικαλιστές είναι αποφασισμένη από τα δικαστήρια. Υπάρχει εκτελεστή απόφαση από το εφετείο. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση αυτή η απόφαση, θα ήταν να προσφύγει η ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατί δεν το έκανε;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Μην παρεμβαίνετε γιατί πάλι θα είστε λάθος και εκτός πραγματικότητας, όπως όλη η ερώτησή σας είναι εκτός πραγματικότητας, καθώς επίσης και λίγο εμπαθής. Θα το εξηγήσω κι αυτό στη δευτερολογία μου. Δεν έκανε προσφυγή η ΔΕΗ στο ΣτΕ, όχι γιατί δεν το ήθελε, αλλά διότι έλαβε υπόψη της τη νομική πραγματικότητα. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω -και νομίζω ότι είναι έγκυρη από τη ΔΕΗ- θα μπορούσε να προσφύγει, όχι για λόγους ορθότητας της απόφασης, αλλά για λόγους νομιμότητας της απόφασης. Εκρίθη, όμως, από τους νομικούς της ότι θα ήταν μάταιη μια τέτοια προσφυγή. Πέραν τούτου, πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί που έχουν συνδικαλιστική άδεια έχουν τα ίδια δικαιώματα ακριβώς με αυτούς που εργάζονται. Η συνδικαλιστική άδεια δεν είναι τιμωρία, δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να θεωρείται παράπτωμα, κάτι το παρείσακτο που πρέπει να το διώκουμε. Η συνδικαλιστική άδεια έχει λόγο και ρόλο μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και στις επιχειρήσεις.
Όσον αφορά το θέμα των 2 ευρώ -πάλι σας μεταφέρω ενημέρωση από τη ΔΕΗ- αφορά μόνο τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις που συνομολογούν τη σύμβαση. Θα δίδεται μετά από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων ή των Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων και κάθε μέλος από αυτές τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις που δεν θέλει να δώσει αυτά τα 2 ευρώ συνδρομή, όπως με ενημέρωσαν, θα μπορεί να μην τα δίδει με δήλωσή του. Η ΔΕΗ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να μεταφέρει το ποσό από τη μισθοδοσία, γι' αυτούς που εθελοντικά το επιθυμούν, στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο καθένας μπορεί να την κρίνει, όμως πρέπει να ξέρει τα στοιχεία, τα πραγματικά δεδομένα και πώς διαμορφώνονται.
Σας ευχαριστώ.
"Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ"
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κύριε Μητσοτάκη, δεν ακούσατε την πρωτολογία μου ή κάνετε ότι δεν την ακούσατε και επιμένετε σε εντελώς αστήριχτα και αναληθή πράγματα. Επίσης, επιμένετε σε μια απίστευτη νεοφιλελεύθερη εμπάθεια.
Κύριε Μητσοτάκη, επειδή δεν γνωρίζετε και δεν ακούσατε αυτά που είπα, θα τα επαναλάβω: Όσον αφορά τη σύμβαση των ΕΛΠΕ στις 30-4-2012, στην οποία συμμετέχει το Δημόσιο, περιελάμβανε και ημερήσιο επίδομα σίτισης 4,80 ευρώ για κάθε εργάσιμη ημέρα. Μάλιστα, λέει η σύμβαση ότι η αξία αυτού του τροφείου θα δίδεται και στο δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα και στο επίδομα αδείας, ακόμα και στην αποζημίωση που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι.
Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε τότε και πώς τη δέχθηκε, όπως λέτε εσείς, η Κυβέρνησή σας αυτή τη σύμβαση, αφού, εν πάση περιπτώσει, είναι τόσο αντίθετη σε «προνόμια», δήθεν, των εργαζομένων; Γιατί δεν ακούστηκε τότε καμιά φωνή; Εσείς πού ήσαστε τότε που υπογραφόταν η σύμβαση των ΕΛΠΕ; Μήπως διαβάζατε και εσείς;
Δεύτερον, όσον αφορά τη σύμβαση ΣΤΑΣΥ στις 3-11-2014.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κακώς, κάκιστα υπεγράφη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κακώς, κάκιστα; Μα, τώρα το λέτε αυτό; Εσείς είπατε ότι η σύμβαση με τη ΔΕΗ, αν ήσασταν κυβέρνηση, δεν θα είχε υπογραφεί. Σας διαβάζω, λοιπόν, επί Κυβέρνησής σας και με Υπουργό σε κεντρικό ρόλο εσάς, τι συνυπεγράφη.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι εμένα. Τον κ. Χρυσοχοΐδη από το ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Αφήστε τα αυτά τώρα. Οι κυβερνήσεις είναι ενιαίες και οι Υπουργοί έχουν συνευθύνη, συλλογική ευθύνη.
Στη σύμβαση της ΣΤΑΣΥ, στις 3-11-2014, με την Κυβέρνησή σας: Διατακτική τροφής 4 ευρώ ημερησίως. Όπως γνωρίζετε, συμμετέχει το Δημόσιο στη ΣΤΑΣΥ.
Στη σύμβαση ΔΕΣΦΑ, που είναι δημόσια επιχείρηση, αναφέρεται ότι παρέχεται σίτιση, σύμφωνα με το ΔΕΣΔ σίτιση.
Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλές συμβάσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις, ή σε επιχειρήσεις, όπου έχει σημαντικό ρόλο το Δημόσιο. Σας διάβασα και ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν ανάλογες πρακτικές σε συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν με εργαζόμενους, δηλαδή να παρέχουν διαφόρων ειδών παροχές και θετικά ευεργετήματα για τους εργαζόμενους σε διάφορους τομείς και με διάφορες παρενέργειες. Γιατί λοιπόν υπεγράφησαν αυτά; Γιατί τώρα αυτός ο θόρυβος -και για εσάς προσωπικά το λέω- μόνο και αποκλειστικά για τη ΔΕΗ;
Θα σας πω γιατί : Γιατί η ΔΕΗ σας ενοχλεί. Γιατί η ΔΕΗ είναι στο στόχαστρο το δικό σας, των προηγούμενων κυβερνήσεων και βεβαίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι στο στόχαστρο; Για τον απλό λόγο, ότι θέλατε να την τεμαχίσατε σε μικρή και μεγάλη ΔΕΗ, να τη διαλύσετε δηλαδή, να τη ξεπουλήσετε και να την ιδιωτικοποιήσετε, γιατί η ΔΕΗ είναι για εσάς ένα βάρος για την ελληνική κοινωνία και δεν χάνετε ευκαιρία να επιτίθεστε στη ΔΕΗ αναιτιολόγητα, χωρίς ουσιαστικό λόγο, χωρίς αιτία. Ε, δεν θα σας περάσει!
Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, δεν πρόκειται να τεμαχιστεί, δεν παραχωρείται, δεν εκχωρείται. Αντίθετα, θα μείνει μεγάλη η ΔΕΗ, θα ανασυγκροτηθεί και θα παίξει ακόμα πιο ισχυρό και ουσιαστικό ρόλο για να ξεφύγουμε από την κρίση.
Αυτή είναι η αλήθεια και γι' αυτό αυτήν την ώρα κάνετε αυτές τις ερωτήσεις, τις οποίες δεν τις κάνατε για προηγούμενες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, συνομολογηθεί επί των κυβερνήσεών σας και αφορούν τα ίδια ακριβώς πράγματα, ή παρόμοια.
Επομένως, το συμπέρασμα είναι σαφές: Αυτό που σας ενοχλεί είναι η δημόσια ΔΕΗ και αυτά που σας ενοχλούν είναι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Εγώ δεν πήρα θέση για τη συλλογική σύμβαση. Δεν βγήκα ούτε να πανηγυρίσω και να χειροκροτήσω, ούτε βεβαίως να απαξιώσω και να μηδενίσω. Έκανα αυτό που επιβάλλεται να κάνει μια σοβαρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση. Δηλαδή, να αφήνει να εξελίσσονται αυτές οι διαπραγματεύσεις και να σέβεται το τελικό αποτέλεσμά τους.
Πραξικοπήματα εμείς δεν κάνουμε ούτε υπουργικές αποφάσεις παίρνουμε μέσα σε μια νύχτα που να κατακρεουργούν τον κατώτατο μισθό και να καταργούν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Εμείς δεν καταργήσαμε την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε βάλαμε αυθαίρετα πλαφόν που εμποδίζουν, στην ουσία ακυρώνουν το ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είναι η «καρδιά» της Δημοκρατίας. Αυτό όμως κάνατε εσείς. Και αυτό το δικαιολογείτε τώρα και επιτίθεστε σε μια πρακτική που κατά τα άλλα θα έπρεπε να σέβεστε.
Εν πάση περιπτώσει, η ΔΕΗ είναι ανοιχτή πάντοτε και συναντάται με οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο με Βουλευτή και ιδιαίτερα της Αντιπολίτευσης, ώστε να τον ενημερώσει αναλυτικά για όλα όσα έχουν διαμειφθεί, για το πώς ξεκίνησε η διαπραγμάτευση γι' αυτή τη συλλογική σύμβαση και πώς έφτασε να συνομολογηθεί, για το τι περιέχει, γιατί περιέχει εκείνο ή το άλλο, καθώς και αν αυτά αποτελούν ειδικά προνόμια ή όχι. Θα μπορούσατε να κάνετε μια ουσιαστική συζήτηση με τη ΔΕΗ πριν καταθέσετε την ερώτηση στη Βουλή και να σχηματίσετε όποια άποψη με βάση τα πραγματικά δεδομένα, πριν φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε αυτού του είδους το διάλογο και την αντιπαράθεση στη Βουλή. Δεν το κάνατε όμως για λόγους εμπάθειας, φοβάμαι. Μόλις ακούτε ΔΕΗ λειτουργείτε αρνητικά, όπως τα αντανακλαστικά του Παβλώφ.
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+