AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, January 24, 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

0 comments
ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ, ΥΠΟΨ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  
Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την πολυπόθητη αλλαγή στη χώρα μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς πανικόβλητος γυρίζει την Ελλάδα και δίνει μαθήματα υποτέλειας. Επιχειρεί να πείσει πόσο κακό πράγμα είναι να λέμε όχι στην καΜέρκελ και στους δανειστές.Ότι είναι επικίνδυνο να ασκείς το δικαίωμα να διαπραγματευτείς καλύτερους όρους για τη χώρα σου.  
Αναπτύσσεται μια εξαιρετικά επικίνδυνη θεωρία που ακυρώνει στην ουσία τη δημοκρατία.Ότι δηλαδή δεν μπορεί ένας λαός να εφαρμόζει μια πολιτική διαφορετική από την καθιερωμένη .Στην ουσία αυτό οδηγεί   στηνπαραχάραξη της θέλησης του ελληνικού λαού αφού δεν θα εφαμόζεται η πολιτική που κέρδισε τις εκλογές αλλά αυτή που έχασε.

Ο Σαμαράς τις τελευταίες μέρες θα δημιουργήσει ένα κρεσέντο κινδυνολογίας.Αυτό είναι ίδιον των πολιτικών που δεν έχουν τίποτε θετικό να προσφέρουν και ποντάρουν μόνο στο φόβο.Όμως αυτό δεν θα αποδώσει, θα του γυρίσει μπούμερανγκ αφού ο λαός μας έχει απηυδίσει με αυτούς που του μάυρισαν τη ζωή με τις πολιτικές τους τα χρόνια του μνημονίου. 
Πως να τρομοκρατήσει τον άνεργο που έχασε τη δουλειά του από την δική του πολιτική ,τονσυνταξιούχο που του πετσόκοψε τις συντάξεις, τον νέο επιστήμονα που βρίσκει παντού τοίχο και αναζητεί ως λύση την μετανάστευση ,τον εργαζόμενο που του τσεκούρωσε μισθό και δικαιώματα, τονμικρό επιχειρηματία που του έκλεισε την επιχείρηση,τον αγρότη που είδε το εισόδημά του να μειώνεται δραματικά.Πως να πείσει όλα τα λαϊκά στρώματα που όσο πιο φτωχά γινόντουσαν τόσο περισσότερους φόρους πλήρωναν ,που πληρώνουν ενοίκιο για το σπίτι τους με τον ΕΝΦΙΑ,που δεν τους παίρνει ο ύπνος τα βράδια από τα χρέη στις τράπεζες και το δημόσιο.  
Ο Σαμαράς , ο Βενιζέλος,ο Παπανδρέου και οι διάφορες παραφυάδες τους το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνεχίσουν μια καταστροφική πολιτική για τη χώρα ,χωρίς έλεος και χωρίς καμία ελπίδα να πάνε τα πράγματα καλύτερα. 
Η ελπίδα που έρχεται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,είναι η αποφασιστική στάση του λαού για να αλλάξει τη μοίρα του ,να πάρει την υπόθεση της πραγματικής αλλαγής στα χέρια του. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως να κατακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια και την λαϊκή κυριαρχία και να σταματήσει η ταπείνωση και κατασυκοφάντηση του λαού μας.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να πάρει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσει το πρόγραμμάτου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την ρύθμιση των χρεών των πολιτών,την επανεκκίνηση της οικονομίας ,το χτύπημα της ανεργίας και την ανάκτηση της εργασίας ,τις πραγματικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα ,την παραγωγική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση,την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Για να αυξηθεί άμεσα ο κατώτερος μισθός και η κατώτερες συντάξεις. Για να σταματήσει η διαφθορά,η διαπλοκή και η συνήθεια των διαφόρων επιτηδείων να απομυζούν τον πλούτο αυτής της χώρας.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ,για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης,της ισοτιμίας ,της δημοκρατίας,της δουλειάς,των δικαιωμάτων ,της οικονομικής και κοινωνικής προκοπής.  
Υπάρχει ο άλλος δρόμος και πρέπει να τον περπατήσουμε για μια καλύτερη ζωή ,χωρίς μνημόνια και τρόικα,με το λαό αφέντη στον τόπο του, σε μια ευρώπη χωρίς λιτότητα ,αυταρχισμό και ανεργία.  
Στις ελάχιστες μέρες που απομένουν ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του με το νου και την καρδιά του με την ισχυρή θέληση για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή στη χώρα μας.
* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+