AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, January 26, 2015

Η Ρωσία στο Πλευρό της Νέας Κυβέρνησης της Ελλάδας

0 comments
Πηγή: iskra.gr
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ
 συγχαρητήριά του απέστειλε ο ρώσος πρόεδροςΒλαντιμίρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της Κυριακής, σημειώνοντας την «πεποίθηση ότι Ρωσία και Ελλάδα θα συνεχίσουν να αναπτύσουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς».
«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να ενισχύουν την κατά παράδοση εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς και ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν κατά τρόπο αποτελεσματικό για τη διευθέτηση των σημερινών προβλημάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο» διευκρινίζει το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν επίσης «ευχήθηκε στον Α. Τσίπρα επιτυχία» στα νέα καθήκοντά του υπογραμμίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του σημειώνεται σε μια «όχι ιδιαίτερα εύκολη» στιγμή για την Ελλάδα.
Στελέχη της Αριστεράς, με αφορμή τη συγχαρητήρια επιστολή του Βλ. Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα, τόνιζαν ότι η Ελλάδα με την Αριστερά στο προσκήνιο, έχει μια "χρυσή ευκαιρία". Να κινηθεί στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης νέων πολύπλευρων οικονομικών και πολιτικών διεθνών σχέσεων. Νέων διεθνών σχέσεων που θα έρχονται σε αντίθεση με τις κυρίαρχες "μυωπικές" ευρωατλαντικές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων.
Σε αυτό το συνολικότερο πλαίσιο πολύπλευρων διεθνών σχέσεων, η διαμόρφωση αναβαθμισμένωνσχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία, συνιστά βασικό παράγοντα για μια στροφή και συνολικότερη πορεία που να υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και τα συμφέροντα της μεγάλης πληττόμενηςκοινωνικής πλειοψηφίας και του τόπου προς ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
Ολόκληρη η επιστολή Πούτιν έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Τσίπρα,
Δεχθείτε τα εγκάρδια συγχαρητήρια για τη νίκη του κόμματός σας «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστέρας» στις εκλογές στη Βούλη των Ελλήνων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ρωσία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να ενισχύουν την παραδοσιακά εποικοδομητική συνεργασία σε όλους του τομείς, θα συμμαχούν αποτελεσματικά στην επίλυση των επίκαιρων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προβλημάτων. Σας εύχομαι, κύριε Τσίπρα, κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο κρατικό έργο σας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καθώς και ευτυχία και ευημερία.
Μετά τιμής,
Β. Πούτιν
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ Ν. ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του προέδρου Μαδούρο:
"Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση και ο βενεζουελάνικος λαός, συγχαίρουν τον ελληνικό λαό, που ασκώντας πλήρως την λαϊκή του κυριαρχία με την συμμετοχή και τη ψήφο του, εξέφρασε την αδιαμφισβήτητη δημοκρατική του προσήλωση.
Η Βενεζουέλα αποστέλλει τα θερμά της συγχαρητήρια στο πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική νίκη και εύχεται κάθε επιτυχία στη θητεία του, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξή της.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας, η δεξιά προέβη σε μια βρώμικη εκστρατείαεξαπολύοντας μια σειρά επιθέσεων κατά του λαού της Βενεζουέλας και της Μπολιβαριανής Επανάστασης, στην οποία δεν υπέκυψε η συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Από την Πατρίδα του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ και του Αήττητου Κομαντάντε της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγκο Τσάβες, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιθυμεί να εκφράσει στον αδελφό ελληνικό λαό κάθε επιτυχία σε αυτή τη νέα εποχή πολιτικών και οικονομικών μετασχηματισμών.
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επαναεπιβεβαιώνει την προθυμία της να εργαστεί υπέρ της ανάπτυξης, της ειρήνης, της συνεργασίας και της υπεράσπισης ενός δίκαιου και πολυπολικού διεθνούς συστήματος.
Καράκας, 25 Ιανουαρίου 2015".

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+