AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, October 26, 2014

Κατασκοπεία-Υποκλοπές με κεραίες στη... Βάρκιζα

0 comments
Πηγή: http://www.real.gr/

Οι έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό κεραίας σε πολυκατοικία με ιδιοκτησίες αρκετών Ελληνοαμερικανών, ενώ τώρα αναζητείτε ποιος την τοποθέτησε. 

Οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και την έναρξη της δικαστικής έρευνας, η Δικαιοσύνη –και μάλιστα η Ανάκριση- εντόπισε κεραία, πιθανότατα εκπομπής, σε περιοχή των νοτίων προαστίων και όπως πληροφορείται «Το Βήμα» πρόκειται για τη Βάρκιζα. 

Παρά τις αλλεπάλληλες επιχειρήσεις των ελληνικών Αρχών που έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια, μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014 έφθασε έγκυρη πληροφορία στην Ανάκριση όπου εντοπίζονταν το ακριβές κτίσμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί η κεραία από τους γνωστούς πλέον δράστες των υποκλοπών, αφού ήδη έχει ασκηθεί και η σχετική δίωξη για κατασκοπεία εναντίον τού, ελληνικής καταγωγής Αμερικανού Γούιλιαμ Μπ. 

Η κεραία και η πολυκατοικία

Είναι η αλήθεια ότι ήδη από το 2009 είχαν φτάσει πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ότι στα νότια προάστια υπήρχε κέντρο όπου γινόταν και συλλογή πληροφοριών για τις κινήσεις Ελλήνων πολιτών και πολιτικών, αλλά και εκπομπή στοιχείων. 

Τότε όμως είχε δοθεί μόνο το τρίγωνο όπου λειτουργούσε αυτό το παράνομο κέντρο και όχι η ακριβής διεύθυνση. Τα στοιχεία, μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, διαβιβάσθηκαν στον μετέπειτα ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, ο οποίος τα αξιοποίησε αφού έκανε και επιχειρήσεις στην επίμαχη περιοχή, χωρίς πάντως να καταφέρει να εντοπίσει το συγκεκριμένο κτίριο. 

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να δεχτεί έγκυρη πληροφορία για την ακριβή διεύθυνση του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες διακριτικές «επισκέψεις» στον χώρο, πρόκειται για πολυκατοικία με ιδιοκτησίες αρκετών Ελληνοαμερικανών. Το ποιος τοποθέτησε την κεραία η οποία έχει απομείνει, θα εξακριβωθεί όταν γίνει η επίσημη επιχείρηση και κληθούν οι ιδιοκτήτες του κτίσματος. 

Η επιχείρηση με τεχνικούς και στελέχη της ΑΔΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα, θα δείξει και το κρίσιμο θέμα. Αν και μέχρι πότε λειτουργούσε η συγκεκριμένη κεραία, στέλνοντας ακόμα και πρόσφατα μηνύματα. 

Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα είναι βέβαια ποιος χειριζόταν τις πληροφορίες, αν υπήρχαν έως πρόσφατα και που κατευθυνόταν. 

Στο μεταξύ, σε κρίσιμο σημείο φαίνεται ότι είναι η ανάκριση για την υπόθεση των υποκλοπών, το σχέδιο «Πυθία», αλλά και την άλλου είδους λειτουργία περίεργων πρωταγωνιστών λόμπι που είχαν διεισδύσει ακόμα και σε γραφεία ανώτατων αξιωματούχων. 

Μετά τη λήξη της θητείας του ανακριτή Φούκα, ο οποίος επί της ουσίας εντόπισε και τον καθ’ ομολογίαν του (ατύπως) δράστη των υποκλοπών, πρέπει να αποφασιστεί από τον νέο προϊστάμενο του Πρωτοδικείου κ. Σπύρο Γεωργουλέα ποιος θα αναλάβει τη δικογραφία και αν εμπλακεί πάλι ο προηγούμενος ανακριτής, οποίος γνωρίζει έτσι ή αλλιώς και το σύνολο των στοιχείων της ογκωδέστατης δικογραφίας. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν προκύψει και για την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης της περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή. Φαίνεται από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών ομολογείται η ύπαρξη σχεδίου με εμπλοκή πρακτόρων, διπλωματών αλλά και περίεργων επικεφαλής λόμπι, οι οποίοι πάντως αρνούνται, όταν ερωτώνται, ότι είναι αυτοί οι δράστες. 

ΠΗΓΗ: «Το Βήμα»

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+