AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, October 31, 2014

Ποιοι τελικά κάνουν "εφόδους" στα Πανεπιστήμια;

0 comments
Του Σπύρου Γουδέβενου

Εισβολή, χαρακτήρισε ο ανεκδιήγητος Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Φορτσάκης την παρέμβαση εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων στην σημερινή συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, το οποίο συζήταγε τον τρόπο που θα επιβληθεί η αστυνομοκρατία στο εκεί πανεπιστήμιο, με security.


"Έφοδο φοιτητών" την χαρακτήρισε η κυβέρνηση, και τα συστημικά ΜΜΕ, με την Μάρα Ζαχαρέα να "εύχεται" να αντέξει ο Φορτσάκης την πίεση φοιτητών και εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσπαθώντας να δώσουν την εικόνα κάποιων εξωτερικών εισβολέων που αποφάσισαν να αλώσουν το πανεπιστήμιο.


Το αυτονόητο βέβαια, για τα υγιή μυαλά που έχουν απομείνει στην χώρα, είναι ότι αυτοί οι φοιτητές, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, όχι απλά δεν είναι εισβολείς, αλλά είναι η συντριπτική μερίδα, αυτού που αποκαλείται "ακαδημαϊκή" κοινότητα. Και εκτός από πλειοψηφία, είναι ο λόγος που κάποιοι καθηγητάδες έχουν έδρες στα ελληνικά πανεπιστήμια, και ο βασικότατος λόγος που υπάρχουν τα ίδια τα πανεπιστήμια! Και αν κάποιοι λένε.."ναι μεν, αλλά δεν είναι τρόπος αυτός. Υπάρχουν όργανα διοίκησης", να θυμίσω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι φοιτητές ήταν μία μικρή μειοψηφία στα "όργανα" διοίκησης του πανεπιστημίου, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με τις καινούργιες "εκπαιδευτικές" μεταρρυθμίσεις έχασαν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ισχνής εκπροσώπησης τους.


Παρόλα αυτά, το δικαίωμα του φοιτητικού συνδικαλισμού ερχόταν να αποκαταστήσει εν μέρει την ισορροπία, αφού "εξωθεσμικά" πάντα προσπαθούσε (πολλές φορές το κατάφερνε κιόλας) να προστατέψει τα διακαιώματα της σπουδάζουσας νεολαίας όλα αυτά τα χρόνια, όταν κυβερνήσεις ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, προσπαθούσαν και να εξαφανίσουν την ακαδημαϊκή δημοκρατία, αλλά κυρίως να "δημιουργήσουν" αποφοίτους αναλώσιμους από την αδηφάγα "αγορά εργασίας", η οποία τελευταία πολλές φορές ερχόταν μέσω φανερών και υπόγειων σχέσεων με καθηγητές και Υπουργείο Παιδείας να αποπειραθεί να χειραγωγήσει τμήματα ελληνικών πανεπιστημίων, μετατρέποντας τα σε υποκαταστήματα "ομίλων".


Αλλά όσοι μιλάνε για "εφόδους" ένα δίκιο το έχουν. Γιατί, όντως κάποιοι αυτή την περίοδο κάνουν "εφόδους" στα ελληνικά πανεπιστήμια. Και οι "σαλταδόροι" του Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι:


- Ο Πρύτανης Φορτσάκης.....Ο άνθρωπος που μπούκαρε στο ΕΚΠΑ, προερχόμενος από την διοίκηση του εγκληματικού ΤΑΙΠΕΔ που έχει βαλθεί να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία. Μιλάμε για τον άνθρωπο που μπούκαρε στο πανεπιστήμιο από την διοίκηση της "αμαρτωλής" ΝΕΡΙΤ, τον φίλο του ακροδεξιού πρωθυπουργού μας, Αντώνη Σαμαρά.


- Η κρατική καταστολή.....Το Πανεπιστημιακό άσυλο ενοχλούσε, γιατί διασφάλιζε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αν δει κάποιος, ακόμα και στις φοιτητικές εκλογές η εκπροσώπηση ριζοσπαστικών, αριστερών δυνάμεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή στην ελληνική κοινωνία αντίστοιχα. Πιανόμενος από τα τελευταία γεγονότα στο Χαλάνδρι, στο πανεπιστήμιο το άκουσμα του ύμνου του ΕΑΜ, δεν θα αποτελούσε ποτέ είδηση...


- Το ακροδεξιό κράτος.....Η νέα ελληνική ακροδεξιά, έχοντας την διακυβέρνηση του τόπου έρχεται να πάρει την ρεβάνς από το "ελεύθερο" ελληνικό πανεπιστήμιο. Έρχεται να εκδικηθεί για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973, που ήρθαν και ξεμπρόστιασαν το φασιστικό καθεστώς της επταετίας που τόσο θαυμάζουν Σαμαράς, Άδωνις, Βορίδης και Πλεύρης. Η νέα ελληνική ακροδεξιά έρχεται να πάρει την εκδίκηση της, γιατί στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν τόλμαγε κανείς να μαχαιρώσει μετανάστη! Η νέα ελληνική ακροδεξιά έρχεται να τιμωρήσει το φοιτητικό κίνημα που 40 χρόνια τώρα απέτρεψε την εφαρμογή τόσων αντιδραστικών νόμων, με νίκες που αποτέλεσαν ορόσημο για τον ελληνικό λαό!


Ο Σαμαράς, ο Άδωνις, ο Φορτσάκης είναι οι "εισβολείς" στο ελληνικό πανεπιστήμιο, και οι αγωνιζόμενοι φοιτητές που θαύμασα σήμερα είναι οι "υπερασπιστές" του!


(Το φοιτητικό κίνημα, τα τελευταία χρόνια είναι σε παρακμή. Τους λόγους, τους ξέρουν προφανώς καλύτερα οι φορείς του, οι φοιτητές. Σε μία τετραετία που σαρώθηκε η ελληνική κοινωνία από τον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα, οι φοιτητές δεν έδωσαν στην πλειοψηφία τους στίγμα αντίστασης. Ο φυρερίσκος Φορτσάκης, ο άνθρωπος που φέρνει τα ΜΑΤ στο πανεπίστημιο, είναι μία πτυχή, αυτών των σαρωτικών αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, και πλέον η αφορμή υπάρχει για το ξέσπασμα!)

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/10/blog-post_443.html#ixzz3HkcC0vJN

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+