AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, October 31, 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (2/11) ΣΤΙΣ ΛΑ'Ι'ΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

0 comments

Πηγή: http://iskra.gr
Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝΩ ΝΑΤΟ, ΜΕΡΚΕΛ & ΟΛΑΝΤ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ
«Παράνομες» χαρακτήρισε τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (2/11) στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ , η Γερμανίδα καγκελάριος Αν. Μέρκελ απευθυνόμενη στον Ρώσο Πρόεδρο, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμά τους δεν θα αναγνωριστεί από τους ευρωπαίους ηγέτες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανίδας καγκελαρίου Γκέοργκ Στράιτερ, Μέρκελ και Πούτιν είχαν κοινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.
Ο ίδιος επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης αυτής εκφράστηκαν αποκλίνουσες απόψεις για τις ''λεγόμενες εκλογές'' στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
«Οι Μέρκελ και Ολάντ υπογράμμισαν ότι μπορεί να διεξαχθεί μόνον μια ψηφοφορία, η οποία πρέπει να συμμορφώνεται προς τον ουκρανικό νόμο», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το Βερολίνο κρίνει ότι η διαδικασία της Κυριακής θα παραβιάσει τη συμφωνία του Μινσκ και θα περιπλέξει περαιτέρω τις προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.
«Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες εκλογές», επέμεινε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ενιαία στάση σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό και συμφώνησαν σχετικά στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

Η Ρωσία ήδη έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην ανατολική Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι με το να δηλώνει ότι θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ανατ. Ουκρανία η Ρωσία «δείχνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της να αποσταθεροποιήσει» τη χώρα.
«Οι δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία θα αναγνωρίσει τις 'λεγόμενες' εκλογές δείχνουν πως η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε από το ΝΑΤΟ. «Οι Σύμμαχοι του NATO, και ευρύτερα η ''διεθνής'' κοινότητα, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα αναγνωρίσουν αυτές τις λεγόμενες εκλογές των αυτονομιστών», υπενθύμισε.

Την Παρασκευή (31/10), η Μόσχα κάλεσε την κυβέρνηση της Ουκρανίας και τους εκπροσώπους των Λαϊκών Δημοκρατιών να ξεκινήσουν «σταθερό διάλογο».
«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης σταθερού διαλόγου μεταξύ της ουκρανικής κεντρικής εξουσίας και των εκπροσώπων των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς αυτό θα επιτρέψει τη γενική σταθεροποίηση της κατάστασης» αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, Μέρκελ, Ολάντ, Ποροσένκο και Πούτιν «επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη συνέχιση της υλοποίησης των συμφωνιών του Μινσκ για την εξομάλυνση της κατάστασης» στην ανατολική Ουκρανία.
Οι συμφωνίες του Μινσκ που υπογράφηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου μεταξύ απεσταλμένων του Κιέβου και της Μόσχας, εκπροσώπων των ανταρτών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), επέτρεψαν να τεθεί σε ισχύ μια εύθραυστη εκεχειρία. Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν επίσης μια μεγαλύτερη αυτονομία για τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Σε μία άλλη εξέλιξη, ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εξέφρασε την υποστήριξή του στον Αρσένι Γιατσενιούκ για την πρωθυπουργία της χώρας. «Πρότεινα [...] την υποψηφιότητα του Αρσένι Γιατσενιούκ για τη θέση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter ο Ποροσένκο έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του κόμματός του που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+