AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, June 19, 2014

Ή με τα καρότα ή με το Λαγό

0 comments
Του Σ.Δερβενιώτη
Yπάρχει μια συνισταμένη στην εξίσωση «πολιτικός που καταστρέφεται η καριέρα του από σεξουαλικό σκάνδαλο», η οποία διαφεύγει στους «καροτολογούντες» των ημερών…

lagos
Είτε έχουμε να κάνουμε με μεσόκοπο παντρεμένο επικεφαλής του IMF που στριμώχνει καμαριέρα, είτε έχουμε να κάνουμε με παντρεμένο Πλανητάρχη που απολαμβάνει the victor’s spoils, είτε έχουμε να κάνουμε με συντηρητικό άγγλο βουλευτή που τον βρίσκουν νεκρό σε δωμάτιο ξενοδοχείου με ζαρτιέρες και σακούλα στο κεφάλι, το κοινό νήμα είναι ότι πρόκειται για τύπους που προδώσανε μια σχέση εμπιστοσύνης: είτε προς έτερο ήμισυ, είτε προς διακηρυγμένες συντηρητικές αρχές, είτε προς την απλή ανθρώπινη αρχή να μην εκμεταλεύεσαι τον αδύναμο και/ή τη θέση σου.
Τίποτα από όλα αυτά δεν συντρέχει στην υπόθεση που γυροφέρνει ο Τριανταφυλλόπουλος, σιγοψιθυρίζει ο Κασσιδιάρης, και δείχνει με καμάρι όπως ενα βρέφος τα κακά του ο κακομοίρης της «Ε» που έγινε ξαφνικά διάσημος για τους λάθος λόγους. To τι θα «σκανδάλιζε» τον Φανταστικό Μέσο Ψευτοπουριτανό Φαν του Τριανταφυλλόπουλου μόνο με λογικά άλματα μπορεί να αποτελέσει «πεδίο εκβιασμού από ξένες δυνάμεις» – και ο Μάκης το ξέρει. Ο Ασλάνης κι ο Κορκολής δεν ήταν πολιτικοί, ούτε ασκούσαν εξουσία, αλλά κι εκεί ο Τριανταφυλλόπουλος έβρισκε ένα μαγκάφιν για να δικαιολογήσει τη «δημοσίευση υπερ δημοσίου συμφέροντος» και να καταστρέψει ανθρώπους που η ζημιά τους στον πλανήτη θα είναι κλάσμα της ζημιάς ύπαρξης του ίδιου του Τριανταφυλλόπουλου ακόμα κι αν πατήσουν όλα τα μυρμήγκια που θα πετύχουν σε όλους τους δρόμους που θα βαδίσουν για το υπόλοιπο του βίου τους – όσοι ζούνε ακόμα.
Υπάρχει συνεπώς ένα εκκωφαντικό κενό αντίλογου, ένα κενό με το σχήμα του κόμματος της Προόδου. «H Αριστερά δεν εκβιάζεται» – ok, μέσα. Η «Αριστερά» ωστόσο είχε μοναδική ευκαιρία και πεδίο δόξης λαμπρό να βγεί και να υπερασπιστεί τη σεξουαλική ελευθερία «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις». Οι εύκολες ασκήσεις δημοσίων σχέσεων στο Gay Pride καταντούν κενό γράμμα αν δεν υποστηρίξεις το ίδιο κάθετα το δικαίωμα στη σεξουαλική ελευθερία και σε συνθήκες πραγματικών πυρών. Στο υπέροχο μανιφέστο του 25.000 χρόνια ερωτικής ελευθερίας, ο Alan Moore συνόψισε υποδειγματικά το ιδεολογικό υπόστρωμα αυτής της στάσης ζωής: «Οι σεξουαλικά ανεκτικές κοινωνίες μας έδωσαν τη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό, και τα λοιπά. Οι σεξουαλικά καταπιεστικές κοινωνίες, μας έδωσαν το Μεσαίωνα και το Ολοκαύτωμα».
Ο Τριανταφυλλόπουλος, με τα στημένα γκάλοπ που βγάζανε «ποσοστά Τσαουσέσκου» στη Χρυσή Αυγή, διάλεξε πλευρά: Mε τους  ουρακοτάγκους που φωνάζουν «γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες», με καταπιεσμένα ανθρωπάκια που θεωρούν έσχατη προσβολή να σου πούνε «χαχα, αδερφή είσαι ρε;», με τον Παναγιώταρο, τη Ζαρούλια και το Λαγό. Μεθοδικά όρισε χρόνο, πεδίο μάχης, όρους διεξαγωγής, μέτρα και σταθμά.
Η «μη εκβιαζόμενη»;

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+