AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, June 11, 2014

Ένας χρόνος Μαύρο στην ΕΡΤ. Ημέρα Δέσμευσης και Αγώνα!

0 comments
ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 12.30μ.μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 19.00 μ.μ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11/6) ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Με στάση εργασίας στα ΜΜΕ 12-4μμ,προσυγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ στις 12 και κοινή πορεία με εργαζόμενους άλλων κλάδων, από τηνπλ. Κλαυθμώνος στις 12:30, ενάντια στο "μαύρο" στην ΕΡΤ, αλλά και στο "μαύρο" των "διαθεσιμοτήτων"-απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα λουκέτα, την απαξίωση κοινωνικών δομών και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, δίνουμε όρκο συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Το απόγευμα στις 7μμ συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο.
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙNTRACOM ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Από την πρώτη στιγμή που η συγκυβέρνηση επιχείρησε το «Μαύρο στην ΕΡΤ», οι εργαζόμενοι της Intracom ήταν συμπαραστάτες και μάλιστα ιδιαίτερα ενεργοί.

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ένα χρόνο μετά, πραγματοποιούν στάση εργασίας για να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τους αγωνιζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ- ertopen. Aναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου τους:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 ΚΛΑΥΘΜΏΝΟΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
"Όλοι στην κινητοποίηση των Συνδικάτων την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, το μαύρο στην ΕΡΤ", σημειώνει στο κάλεσμά της η Π.Ο.Ε.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
"Τετάρτη 11 Ιουνίου. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μαύρο στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν ... Με την ERTopen, την ΕΤ3, τις περιφερειακές ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα . Έχασαν ένα κτίριο, έχουν κερδίσει όμως όλες τις μάχες για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία .
Το 2013 η Κυβέρνηση κατάφερε μια παγκόσμια πρωτοτυπία . Να κλείσει την κρατική – κερδοφόρα τηλεόραση, τη μοναδική με νόμιμη άδεια λειτουργίας και να αφήσει τους παράνομους μεγαλοκαναλάρχες να συνεχίζουν να υμνούν το "θεάρεστο" έργο της με το αζημίωτο βέβαια (δάνεια, δανεικά και αγύριστα - χάρισμα οι ψηφιακές συχνότητες) .
Η ΕΡΤ έκλεισε , σύμφωνα με τον πρωθυπουργό , γιατί αποτελούσε παράδειγμα ανομίας . Μόνο που όσοι κινούσαν τα νήματα της ανομίας δεν διώχθηκαν ποτέ. Απολύθηκαν χιλιάδες υπάλληλοι αλλά αυτοί δεν εμπλέκονταν ούτε σε αναθέσεις ούτε σε κοστολόγια, ούτε είχαν μισθούς των 350.000 ευρώ ετησίως , όπως ο κος Παναγόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλο .
Εάν θέλεις να πολεμήσεις την ανομία δεν ψηφίζεις τροπολογία στη Βουλή – και μάλιστα αντισυνταγματική κατά το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής – για παροχή αμνηστίας στον Οικονομικό Διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη.
Εκτός από το χάρισμα των ψηφιακών συχνοτήτων, μέσω της DIGEA, ο λόγος για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι και πολιτικός, καθώς σε συνθήκες κρίσης οι κυβερνήσεις χρειάζονται ισχυρά «ιδεολογικά» όπλα για να νομιμοποιήσουν την πολιτική τους και δεν θέλουν καμία φωνή που να αντιστέκεται.
Η εικόνα και η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να είναι κοινώς αποδεκτή, σε αντίθεση με την λειτουργία της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, που δεν είναι νομιμοποιημένη από την Ελληνική κοινωνία και που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζει ΥΕΝΕΔ επί εποχής Γεωργαλά .
Η Ομοσπονδία μας και όλοι οι εργαζόμενοι του Κλάδου στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για το δικαίωμα στη δουλειά , την αξιοπρέπεια και την πραγματική ενημέρωση .
Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση των Συνδικάτων την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, το μαύρο στην ΕΡΤ .
Δίνουμε δυναμικό παρόν την ίδια ημέρα στις 7 η ώρα το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενάντια σε αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή μας".
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11/6) ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Μαχητικό «καλωσόρισμα» επεφύλαξαν στο νέο υπουργό Παιδείαςκαθηγητές που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι καθηγητές «επισκέφθηκαν» αιφνιδιαστικά το γραφείο του ΑνδρέαΛοβέρδου, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και παρέμενειναν,ζητώντας άμεση συνάντηση μαζί του.
Αποχώρησαν, αφού πρώτα ο Ε. Καρδαράς,συνεργάτης του νέου υπουργού, τους διαβεβαίωσε ότι έκλεισε ραντεβού για αύριο στις 12 το μεσημέρι.
Την προκήρυξη τριήμερης απεργίας,η οποία θα διαρκέσει από την Τετάρτη11/6 έως και την Παρασκευή 13/6,ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλωντων πανεπιστημίων.
Αιτία το ότι - όπως υποστηρίζουν - δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της κινητικότητας μεταξύ των πανεπιστημιακών σχολών, για τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σεδιαθεσιμότητα. Να σημειωθεί ότι τηνΚυριακή 15 Ιουνίου περίπου 400 διοικητικοί των πανεπιστημίων θα μπουν σεδιαθεσιμότητα.
Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών,έχει δημιουργηθεί μία «εκρηκτική κατάσταση» στο Ίδρυμα μετά την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό)και τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.
Παράλληλα ζητούν - από τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης - να υπάρξει άμεση τακτοποίηση των 399 διοικητικών υπαλλήλων και προειδοποιούν ότι εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρξουν νέες απεργίες διαρκείας που ως πρώτη συνέπεια θα έχει 100.000 φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Σε τριήμερο κινητοποιήσεων προχωρά από την Τετάρτη και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Αριστοτέλειου ΠανεπιστημίουΘεσσαλονίκης.
Οι διοικητικοί υπάλληλοιτου ΑΠΘ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Αθήνα, μαζί με τα εφτά ακαδημαϊκά ιδρύματα που θίγονται από την διαθεσιμότητα υπαλλήλων.
Την Πέμπτη στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτήριο Διοίκησης και θα ζητήσουν από τη Σύγκλητο νααποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος,σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ την Παρασκευή 13 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν πάλι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο Διοίκησης από τις 7 το πρωί.
Σύμφωνα μετον πρόεδρο τουΣυλλόγου, Γιάννη Κουρμούλη, στο ΑΠΘ 20-25 άτομα κινδυνεύουν να απολυθούν,εάν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρξει από το υπουργείο πρόσκληση για την κινητικότητάτους.
Tετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+