AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, June 12, 2014

ο Αγωνιζόμενος Λαός και η αντίθεση επίσημης "δικαιοσύνης" και λαϊκού αισθήματος

0 comments
Όπως σε κάθε εποχή πόλωσης, οι κρατικοί θεσμοί δείχνουν όλο και πιο έντονα τον ταξικό τους χαρακτήρα, το ρόλο που εν τέλει υπηρετούν στη διασφάλιση της κυριαρχίας των αποπάνω απέναντι στο λαό. Δύο μέρες τώρα (και όχι μόνο...) είμαστε θεατές αυτής της (σημαντικής) αλήθειας...

Δικανική παράνοια #1: ο Άρειος Πάγος χτυπά τις καθαρίστριες και "δικαιώνει την κυβέρνηση"
'Οπως διαβάζουμε στο tvxs.gr "Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους. Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Πληροφορίες "

Δικανική παράνοια #2: το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις
Όπως διαβάζουμε στο Κόκκινο και το ρεπορτάζ του Σπύρου Γεράρδη "Με ψήφους 4-3 ενέκρινε την απόλυση των 45 από τους 74 εναπομείναντες εργαζόμενους στη Χαλυβουργία Ελλάδος στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα απέρριψαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Ευθύμιος Παπαγιάννης, ο εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών Αντ. Τσαρνάς και η Κ. Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας, καθώς η εταιρεία παρουσίασε ελλιπή στοιχεία, χωρίς να κατορθώσει να πείσει για την αναγκαιότητα των απολύσεων.

Μάλιστα, δεν απάντησε καν στο ερώτημα γιατί ζητά να εγκριθούν οι απολύσεις περισσότερων από τους μισούς εργαζόμενους, την ώρα που προχωρά σε επενδύσεις και εισαγωγές χάλυβα από το εξωτερικό."

Άγριες κλωτσιές στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες από τους ξεφτίλες άνανδρους των ΜΑΤ αλλά και αγώνας μέχρι τέλους από τις ίδιες και τον κόσμο που στέκεται στο πλευρό τους...

Κράτος Δικαίου και πράσινα άλογα...
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τις ανώτερες εκφράσεις της "δικαιοσύνης" σήμερα. Παρά το γεγονός ότι στα δικαστήρια που βρίσκονται πιο κοντά στην επιρροή του λαού (και σε φυσική επαφή μαζί του) θα βρούμε πολλούς δικαστές να παλεύουν στο πλευρά της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού, η εικόνα στα "ανώτερα κλιμάκια" είναι εντελώς διαφορετική. Στην πλήρη απουσία λαϊκής νομιμοποίησης, το κράτος και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης απαντά με την ψευδεπίγραφη δικαιοσύνη των ανώτερων δικαστηρίων που οι ίδιοι ελέγχουν... Ένα μάτσο διορισμένοι και καλά πληρωμένοι από το σύστημα δικαστές που αποφασίζουν στο βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας και με αποφάσεις που θυμίζουν μονάχα αποικία προς τα τέλη του 19ου αιώνα... Η "δικαιοσύνη" δεν είναι καθόλου τυφλή και αδέκαστη: είναι ταξική και στις κρίσιμες στιγμές το αστικό κράτος ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς του στα πλαίσια της λυσσαλέας επίθεσης που εξαπολύει για να επιβιώσει και επανακατοχυρώσει την κυριαρχία του σε ένα καθεστώς ευρύτερης ήττας των λαϊκών τάξεων. 

Ποια όμως η στάση του λαού; 
Όπως όμως η διαλεκτική επιβάλλει, απέναντι στην εικόνα της πλήρως ελεγχόμενης δικαιοσύνης, αναπτύσσεται η συλλογική αντίληψη του λαού για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Ιδίως στα πλαίσια των μεγάλων αγώνων που έχουν ξεπηδήσει από τις σάρκες του λαού, βλέπουμε τη μαζική στήριξη και εναγκαλισμό των πιο ριζοσπαστικών και μάχιμα αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Η μαζική στήριξη στους Χαλυβουργούς (που σήμερα το ΑΣΕ χτυπά), οι πολλαπλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και ο συνεχιζόμενος αγώνας, η μαζική στήριξη στον αγώνα των ηρωικών καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ καταδεικνύει "τι καταλαβαίνουμε εμείς ως δίκαιο". Όπως πάντα στις εποχές της πόλωσης διαμορφώνονται δύο κόσμοι... Το θέμα είναι εν τέλει ποιος είναι ο πιο μαζικός, ο πιο οργανωμένος, ο πιο έτοιμος να δώσει τη μάχη. 

ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά τη μπαλάντα του κυρ Μέντιου μαζί με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Σαν ξυπνήσουμε θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς!

Αριστερή Διέξοδος

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+