AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, May 19, 2014

iskra.gr: Όλοι στη Μάχη του Β' Γύρου και των Ευρωεκλογών

0 comments
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
Η εβδομάδα που ξεκίνησε μέχρι την Κυριακή του β' γύρου και των ευρωεκλογών , είναι από τις πιο κρίσιμες για την τύχη ακόμα και την ύπαρξη αυτού του τόπου. Αυτή την ώρα το μείζον διακύβευμα για τον τόπο είναι να ηττηθεί μέχρι συντριβής το τροϊκανο-μνημονιακό μπλοκ δυνάμεων, ανεξαρτήτως προκαλύμματος και μαζί του να συντριβεί και ηνεοναζιστική απόφυσή του.
Τη μάχη αυτή για την ήττα και την συντριβή του τροϊκανού μνημονιακού μπλοκ, τη μάχη για μια άλλη προοδευτική δημοκρατική πορεία της χώρας, τη δίνει εκ των πραγμάτων η ριζοσπαστική αριστερά και πρώτα απ΄ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν το άθροισμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο από το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά και με άλλο τρόπο από τη ΔΗΜΑΡ, κατορθώσουν να διασωθούν στις ευρωεκλογές και πολύ περισσότερο , αν η ΝΔ αναδειχτείπρώτο κόμμα, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα όχι μόνο θα εκληφθεί ως γενικό πλυντήριο αλλά και ως επιβράβευση των εκτρωμάτων και της λεηλασίας τους. Ακόμα χειρότερα, το εκλογικό αποτέλεσμα θα καταγραφεί επιπλέον και ως «πράσινο φως» προς την κυβέρνηση να συνεχίσει και να κλιμακώσει τοκαταστροφικό έργο της με ακόμα περισσότερα και σκληρότερα μέτρα σε βάθος τετραετίας.
Θα το επιτρέψουμε με την ψήφο μας;
Θα επιβραβεύσουμε τον εφιάλτη;
Θα επιβραβεύσουμε τις εγκληματικές πολιτικές νεοαποικιοποίησης, άγριου νεοφιλελευθερισμού, λιτότητας και κοινωνικής εξάρθρωσης που εκπορεύονται από τη Γερμανική Ευρώπη;
Θα τους δώσουμε ψήφο να συνεχιστούν τα εκτρώματά τους ή θα τους σταματήσουμε;
Αυτό το stop μπορεί να το εκφράσει την Κυριακή μόνο ένα σαφές και μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και μια μεγάλη νίκη συνολικά της Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, ανεξάρτητα από όποιες διαφορές έχουν οι πολίτες σήμερα απέναντί τους, δίνουν εξ αντικειμένου μια μεγάλη μάχη πατριωτική, προοδευτική και δημοκρατική για την επιβίωση και το μέλλον της χώρας, πρώτα από όλα της ελληνικής νεολαίας.
Αυτή την ώρα μόνο η Αριστερά με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ανάσα και πνοή στη χώρα προκειμένου να δοκιμάσει ένα νέο ξεκίνημα.
Η ψήφος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και στο «κρυπτόμενο» ΠΟΤΑΜΙ αποτελούν, ανεξαρτήτως προθέσεων, νέα πισώπλατη μαχαιριά για τον τόπο και το λαό και ίσως τη χαριστική βολή για την πορεία μας, ενώ η επιλογή της Χρυσής Αυγής συνιστά αληθινή βαρβαρότητα , κατάπτωση και έσχατη παρακμή.
Τέλος χρειάζεται όσο ποτέ οι δυνάμεις της Αριστεράς να επανεξετάσουν πολλές από τις επιλογές και τις πρακτικές τους προκειμένου να βρεθούν κοινοί τόποι και να ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας και συμπόρευσης αντί στείρας αντιπαράθεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ριζοσπαστικοποιήσει την πορεία του, ενώ το ΚΚΕ πρέπει να εγκαταλείψει το ιστορικό λάθος να ταυτίζει περίπου τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συχνά, όλο και συχνότερα τελευταία, να συγκεντρώνει τα πυρά του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύοντας στοιχειώδη αλληλεγγύη και αίσθημα πολιτικής ευθύνης δήλωσε ότι θαστηρίξει στο β' γύρο όλους τους υποψηφίους του ΚΚΕ που δίνουν τη μάχη!
Το ΚΚΕ τι θα πράξει;
Θα σφυρίξει αδιάφορα λέγοντας για παράδειγμα τι Δούρου, τι Σγουρός; Τι Σακελαρίδης , τι Καμίνης;
Η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει μέσα στον ορυμαγδό των άγονων, τυφλών και άνευ πολιτικής προοπτικής και σημασίας ανιστόρητων ανταγωνισμών, την δυνατότητα να βάλει τη σφραγίδα της σε θετικές εξελίξεις.
Αν δεν το κάνει τώρα, τότε η Αριστερά δεν θα έχει αύριο. Μαζί της, όμως, δεν θα έχει αύριο και ο τόπος!

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+