AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, May 21, 2014

Δ. Στρατούλης: "Στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με διαφορά!"

0 comments
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» (19/5)
Ερ.: Κε Στρατούλη πώς εκτιμάτε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών; 
Απ.: Θεωρούμε γενικά θετικά τα αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον γιατί στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο της Αθήνας είχαμε μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εμφάνιση, και κυρίως διότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, τουλάχιστον μετά τον πόλεμο, που στο δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθήνας δεν βρίσκεται ψηφοδέλτιο της συντηρητικής παράταξης, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά τις άλλες Περιφέρειες και την εκτός Αττικής Ελλάδα, εδραιώσαμε σημαντικές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μέχρι τώρα είχαμε μικρή παρουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απλά παρουσία σε ορισμένα δημοτικά συμβούλια, ενώ τώρα ή διεκδικεί στο δεύτερο γύρο να κερδίσει δήμους ή έχει πολλαπλάσιες δυνάμεις απ΄ό,τι είχε την προηγούμενη περίοδο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Αλλάζει ο αυτοδιοικητικός χάρτης γιατί εδραιώνεται και σε αυτόν τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολιτικός χάρτης θα αλλάξει την Κυριακή και κυρίως στην κάλπη των Ευρωεκλογών.
Εν πάση περιπτώσει, εμείς με αυτοπεποίθηση, που μας δίνουν και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού, δίνουμε αυτή τη βδομάδα τη μάχη των Ευρωεκλογών. Στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε όχι απλά πρώτο κόμμα, αλλά να έχουμε ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ώστε αυτό να μας βοηθήσει να δυναμώσουμε τις πιέσεις μας για πολιτικές εξελίξεις και για εθνικές εκλογές, ώστε να πει τη γνώμη του ο λαός, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πει αν θέλει να συνεχίσουμε με τα μνημόνια ή χωρίς αυτά.
Εμείς λέμε ότι έχουν διλημματικό χαρακτήρα αυτές οι εκλογές για το αν θέλει ο λαός ή όχι τα μνημόνια. Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με μνημόνια και μνημονιακές πολιτικές ή θα πάμε με άλλες πολιτικές που θα ακυρώνουν τα μνημόνια και θα τα αντικαθιστούν με ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Έχει μια μεγάλη ευκαιρία ο λαός να δείξει με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές ότι δεν αντέχει άλλο.
Ερ.: Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κε Στρατούλη στάθηκε απέναντι στην πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, έτσι δεν είναι;  
Απ.: Εμείς είχαμε προτείνει ως εναλλακτική πρόταση να γίνουν εθνικές εκλογές. Το ίδιο περιμέναμε να ζητήσει τότε και ο κος Σαμαράς, αλλά αντί να ζητήσει εθνικές εκλογές, του έκανε ένα τηλέφωνο ο Μπαρόζο, ξέχασε τα όσα έλεγε τότε κατά του μνημονίου και με ένα απλό τηλέφωνο πήγε και τα βρήκε με τον κο Βενιζέλο και έκαναν μαζί Κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι οι πολιτικοί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τις κρίσιμες στιγμές λειτουργούν ως μαριονέττες της τρόικας και του Ευρωπαϊκού και εγχώριου κατεστημένου. Ο Βενιζέλος δύο μέρες πριν πάει στις Κάννες ευλογούσε το δημοψήφισμα, πήγε εκεί και άλλαξε γνώμη. Σε δύο μόλις ημέρες. Ποια σταθερότητα εξασφαλίζουν στην Κυβέρνηση και θέλουν να ψηφιστεί η Ελιά, εάν αλλάζουν θέση κάθε δύο μέρες; Εμείς είμαστε ευθύτατοι σε αυτό που λέμε: εάν ο λαός ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και Ελιά, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, στις Ευρωεκλογές είναι σαν να τους δίνει λευκή επιταγή να συνεχίσουν με ένα νέο, τρισχειρότερο μνημόνιο. Εάν δεν τους ψηφίσει, δίνει το δικό του μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι δεν αντέχει ούτε με πολιτικές λιτότητας ούτε με ένα υπέρογκο δημόσιο χρέος της χώρας, που δε γίνεται να αποπληρώσουν ούτε τα δισέγγονά μας. Αυτό παίζεται στις Ευρωεκλογές.
Ερ.: Τι θα κάνετε στο δεύτερο γύρο εάν δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Απ.: Θέλω να επαναλάβω την τακτική μας για το δεύτερο γύρο. Καταρχήν να ευχαριστήσω όσους πολίτες μας ψήφισαν σε όλη την Ελλάδα και στήριξαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τους καλούμε την ερχόμενη Κυριακή να ολοκληρώσουν τη νίκη, το θετικό αποτέλεσμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο, όχι μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα, αλλά και σε πάρα πολλούς δήμους στην Ελλάδα.
Δεύτερον, απευθυνόμαστε και σε αυτούς που δε μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Τους καλούμε στο δεύτερο γύρο να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε τα θετικά αποτελέσματα. Κυρίως όμως να μας στηρίξουν στη μάχη των Ευρωεκλογών, γιατί είναι μάχη όχι απλά πολιτική, είναι μάχη ζωής ή θανάτου για το λαό και τη χώρα μας. Μάχη για το αν θα συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές και αυτός ο εφιάλτης ή θα μπει ένα τέλος.
Τρίτον απευθυνόμαστε σε όσους έκαναν αποχή, και ήταν πολλοί, κυρίως νέοι και άνεργοι, και τους καλούμε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών  εκλογών και κυρίως στη μάχη των Ευρωεκλογών να πάρουν μέρος και να δώσουν με τη ψήφο τους το δικό τους μήνυμα για την πολύ αρνητική κοινωνική, οικογενειακή, προσωπική κατάσταση, που τους έφεραν οι πολιτικές των μνημονίων. Γιατί η ανεργία τους, η φτώχεια τους, η απελπισία τους, τα κλειστά μαγαζιά δεν έπεσαν από τον ουρανό μια ωραία μέρα, αλλά είναι αποτελέσματα των ανθρωποκτόνων, βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου δε συμμετέχουν ψηφοδέλτια που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν αριστεροί υποψήφιοι, κυρίως το ΚΚΕ, θα τους στηρίξουμε ανεπιφύλακτα. Όπου δεν υπάρχουν αριστεροί υποψήφιοι, τότε εμείς δεν στηρίζουμε κανέναν. Εμπιστευόμαστε την ικανότητα των πολιτών να κρίνουν τι είναι καλύτερο για τον τόπο τους, δηλαδή τους καλούμε να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με βάση τα κριτήρια ψήφου που είχαν στον α’ γύρο.
Εμείς έχουμε πει ότι επιδιώκουμε στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών να είμαστε πρώτοι και ότι δε μας φτάνει να είμαστε πρώτοι αλλά θέλουμε να έχουμε μια μεγάλη, πολύ μεγάλη διαφορά για να τεκμηριώσουμε την άποψή μας ότι δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση αυτή η Κυβέρνηση και επίσης για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις πολιτικής ανατροπής αυτών που χρεοκόπησαν το λαό και ταπείνωσαν τη χώρα.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+