AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, April 14, 2014

Π. Λαφαζάνης: Συνέντευξη στο Κόκκινο για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

0 comments
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠ. ΑΓΡΟΛΑΜΠΟ
Μπ. Αγρολάμπος: Έχετε δει τα πρωτοσέλιδα στον τύπο, σε πολλά από αυτά αναφέρεται ότι υπάρχει ένα ρήγμα μεταξύ ημών και του κ. Τσίπρα.
Π.Λ.: (γέλιο) Αυτά είναι αστεία πράγματα και το εννοώ, κυριολεκτικά αστεία πράγματα. Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο τον Αλέξη τον Τσίπρα. Και αυτό το καταθέτω διότι δυστυχώς κάποια κέντρα, επιχειρούν να εμφανίσουν κατά πάγιο τρόπο μια δημοκρατική συζήτηση που είχε οΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν πόλεμοως δήθεν ρήξη, ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση προκαλούνται ρήγματα κλπ. Εμείς είμαστε κ. Αγρολάμπο κι εσείς το ξέρετε καλά, το ξέρουν και οι ακροατές μας, φαντάζομαι ότι το ξέρει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ένα δημοκρατικό κόμμα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε δημοκρατικό κόμμα και ένα μεγάλο δημοκρατικό αριστερό κόμμα, το οποίο βαδίζει για να κατακτήσει την κυβέρνηση, για να αλλάξει την πορεία και τη μοίρα αυτού του τόπου. Δεν είμαστε μονολιθικό κόμμα, δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα και αυτό είναι θα έλεγα που ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν ακολουθούμε διαδικασίες που ακολουθούν τα αρχηγικά ή τα μονολιθικά κόμματα. Στις συνεδριάσεις μας γίνεται ελεύθερη συζήτηση και κατατίθενται και διαφορετικές απόψεις. Από την άποψη αυτή δεν υπάρχει ούτε ρήγμα , ούτε πόλεμος , ούτε ρήξη. Αντίθετα, υπάρχει πολιτισμένη δημοκρατική συζήτησηλήψη αποφάσεωνμέσα από αυτή τη δημοκρατική συζήτηση και λήψη αποφάσεων, οι οποίες γίνονται σεβαστές από όλους και τις ακολουθούμε όλοι στο δημόσιο διάλογο και στις δημόσιες πρακτικές μας.
Μπ. Αγρολάμπος: Που σημαίνει ως προς τη διακήρυξη ,πέρα από την καταγραφή, ότι ουσιαστικά ακολουθεί όλη η ΚΕ την πλειοψηφία τώρα;
ΠΛ: Βεβαίως, όπως θα έχετε παρακολουθήσει, εγώ διατύπωσα κάποιες ιδιαίτερες απόψεις μου στηνΚεντρική Επιτροπή (ΚΕ) σχετικά με την ευρωζώνη, απόψεις που είναι πάγιες και τις λέω σταθερά όταν συνεδριάζουμε για ανάλογα θέματα από το προπροηγούμενο συνέδριό μας. Και τις καταθέτω διότι θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να καταθέτει ο καθένας σ/φος και σ/φισσα στην ΚΕ τις ιδιαίτερες σκέψεις του. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου διχασμός και αυτό δεν εμποδίζει καθόλου μέσα από αυτή τη συζήτηση και τις επιμέρους διαφορές μας, που τις καταθέτουμε στα όργανα του κόμματος και στα σώματα του κόμματος, να λαμβάνονται τελικά αποφάσεις, τις οποίες ακολουθούμε στο δημόσιο λόγο και στη δημόσια πρακτική μας. Άλλωστε εγώ προσωπικά, θα είστε κι εσείς γνώστης φαντάζομαι, όποτε εμφανίζομαι δημόσια, ποτέ δεν αναφέρομαι στην ιδιαίτερη προσωπική μου άποψη, αν και είναι γνωστή. Εγώ πάντοτε υπερασπίζομαι τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις και νομίζω ότι αυτός είναι ο κανόνας δημοκρατίας μέσα από τον οποίον πρέπει να λειτουργεί ένα δημοκρατικό κόμμα, ένακόμμα της Αριστεράς, ένα κόμμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τόπο. Δεν μπορεί να είναι ούτε ένα συγκεντρωτικό, μονολιθικό, αντιδημοκρατικό, αρχηγικό κόμμα αλλά ούτε ένα κόμμα που ο καθένας θα μπορεί να χρησιμοποιεί την ιδιαίτερη άποψή του ή την απόχρωσή του για να την προβάλει δημοσίως ως άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πάλι δεν είναι σωστό και προκαλεί σύγχυση, είναι προφανές αυτό. Επομένως, αυτά που λέγονται σε μια μερίδα των μέσων ενημέρωσης, δεν έχουν καμία σχέση με τη χθεσινή πραγματικότητά μας. Νομίζω ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ, από τη δημοκρατία μας , από τη δημοκρατική μας συζήτηση, από τις δημοκρατικές μας αποφάσεις, από τις δημοκρατικές και μυστικές ψηφοφορίες που έγιναν και σε λεπτά θέματα όπως είναι η λίστα, η ευρωλίστα και τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη λίστα, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πιο ενωμένος, πιο δυνατός και πιο έτοιμος να δώσει και τις τρείς εκλογικές μάχες και να τις κερδίσει.
Μπ. Αγρολάμπος: Ως προς τη λίστα αντικατοπτρίζουν τα πρόσωπα αυτό που θέλατε ένα επιτύχετε, άνοιγμα και ταυτοχρόνως το ριζοσπαστισμό της Αριστεράς ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων
ΠΛ: Ναι, νομίζω ότι μέσα από όλη τη συζήτηση που κάναμε και τις ψηφοφορίες αναδεικνύουμε μια λίστα για τις ευρωεκλογές, με προσωπικότητες, σ/φους, σ/φισσες, φίλους και φίλες, οι οποίοι είναι ικανότατοι, να δώσουν τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών για μια διαφορετική Ελλάδα και μια ριζικά διαφορετική Ευρώπη και να τη δώσουμε αυτή τη μάχη με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Άλλωστε δεν θα τη δώσουν μόνοι τους αυτοί/ες που θα στελεχώσουν την ευρωλίστα, γιατί καταλαβαίνετε ότι μια μάχη σαν τις ευρωεκλογές, δεν αφορά μόνο αυτούς που είναι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές, αφορά το σύνολο των μελών του κόμματοςτο σύνολο του στελεχικού δυναμικού και πρώτα απ' όλα όλους εμάς που είμαστε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του κόμματος. Η ΚΟ του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της εκλογικής μάχης σε όλα τα μέτωπα και νομίζω ότι ενωμένοι δίνοντας αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε και θα κερδίσουμε και το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία της χώρας. Ελπίζουμε ότι την άλλη μέρα των ευρωεκλογών, θα έχουμε ένα νέο πολιτικό τοπίο για τη χώρα. Ένα νέο πολύ διαφορετικό τοπίο, το οποίο θα επιτρέψει μεγάλες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής ανατροπής.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+