AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, March 26, 2014

ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

0 comments
Πηγή: http://iskra.gr

ΙΣΠΑΝΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Οι ιστορικές και πρωτοφανείς για τα χρονικά της Ισπανικής Δημοκρατίας πορείες εκατομμυρίων ισπανών πολιτών το Σάββατο 22/3, οι οποίες συνέκλιναν στο κέντρο της Μαδρίτης ενάντια στηντρόικα, το χρέος, τους ευρωζωνικούς εκβιασμούς, τηλιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, έχουν συγκλονίσει απ’ άκρου εις άκρον όλη την Ευρώπη και τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που βλέπουν τη ζωή τους να ρημάζεται από τις άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Αυτές οι συγκλονιστικά μεγαλειώδεις πορείες των Ισπανών εργαζομένων συνιστούν μια γόνιμη πρόκληση για τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι οποίοι αποτελούν και τα μεγάλα θύματα της νέας ευρωενωσιακήςκαι ευρωζωνικής «αποικιοκρατίας» και λεηλασίας.

Ιδιαίτερα θα λέγαμε ότι η ουρανομήκης Ισπανική λαϊκή αντεπίθεση αποτελεί μια θετική πρόκληση για την Αριστερά στην Ελλάδα και για τον κόσμο της εργασίας στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό και πάνω από όλα για την ελληνική νεολαία.

Είναι αδιανόητο στη χώρα μας που δοκιμάζεται με τον πιο σκληρό και αδίστακτο τρόπο από τις τροϊκανο-κυβερνητικές επιλογές να επικρατεί εδώ και καιρό κοινωνικό σιωπητήριο με τον ελληνικό λαό στον «καναπέ» και τις κοινωνικές αντιδράσεις να παραμένουν σπασμωδικές, περιορισμένες, κατακερματισμένες και με ελάχιστη μαζικότητα.

Η ισπανική λαϊκή επέλαση στέλνει μηνύματα που πρέπει να ταρακουνήσουν τις αριστερές δυνάμεις στην Ελλάδα και να «αφυπνίσουν» τον ελληνικό λαό.

Η προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα δεν θα είναι απλώς ένας ανθόσπαρτος εκλογικός περίπατος.

Η ανατροπή στη χώρα μας δεν μπορεί να υπάρξει με την εκτόξευση σε ένα σοσιαλιστικό μέλλον, χωρίς τη γείωση με τα μεγάλα επίκαιρα μεταβατικά οικονομικά, εργασιακά, κοινωνικά αιτήματα των καιρών. Με τα αιτήματα ακόμα της διαγραφής του χρέους, της εγκατάλειψης της λιτότητας και τηςαπόρριψης των εκβιασμών στο όνομα του ψεύτικου παραδείσου της ευρωζώνης.


Σήμερα όσο ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια μεγάλη και ουσιαστική στροφή στο κοινωνικό πεδίο και ειδικότερα στην πρωτοπόρα συμβολή του σε μεγάλους ενωτικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, ενώ τοΚΚΕ οφείλει να εγκαταλείψει τις «μοναχικές» συγκεντρώσεις και πορείες.

Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να ακολουθήσουν τώρα τους δρόμους της συνενόησης, της κοινής δράσης, της συνεργασίας με αμοιβαίες μετατοπίσεις και της συμπόρευσης για μια μεγάληεργατική-λαϊκή, αγωνιστική κινηματική αντεπίθεση.

Η πορεία της χώρας προς τις τριπλές εκλογές δεν μπορεί να είναι μόνο μια πορεία παθητικής αναμονής, προεκλογικών συγκεντρώσεων, ενδοαριστερών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων με το κατεστημένο, απλώς μέσα από δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Η πορεία της χώρας προς τις τριπλές εκλογές πρέπει να γίνει πρώτα απ΄όλα μια πορεία μεγάλων ενωτικών αγωνιστικών πρωτοβουλιών και πορεία μεγάλων ενωτικών αγώνων.

Αυτός είναι ο δρόμος και για μια μεγάλη εκλογική νίκη της Αριστεράς αλλά και για μια προοδευτικά αποτελεσματική μετεκλογική πορεία.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τώρα στη Βουλή τα νέα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα της νέας απαράδεκτης συμφωνίας με την τρόικα, αποτελεί μια ευκαιρία και δυνατότητα.

Μια ευκαιρία και δυνατότητα για κινηματικές πρωτοβουλίες με φαντασία και δυναμισμό ενάντια στο νέο τροικανό-κυβερνητικό πακέτο, που μπορούν να γίνουν αφετηρία πολύ πλατιών εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων οι οποίες θα βάλουν σε νέα δυναμική τις εκλογές και σε νέα δυναμική την υπόθεση της ανατροπής στη χώρα.

Η Ισπανία είναι ένα θετικό παράδειγμα και δείχνει ένα θετικό αγωνιστικό δρόμο.

Αν παλαιότερα στις πλατείες της Ισπανίας οι αγωνιζόμενοι ισπανοί πολίτες σήκωναν πανό με σύνθημα «σιγά, θα ξυπνήσουν οι Έλληνες», τώρα το επίκαιρο μήνυμα που βγαίνει από τα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών είναι «Πολύ πιο πολλοί και πολύ πιο δυνατά για να μας ακούσουν οι Έλληνες και όλοι οι λαοί της Ευρώπης»!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;

ΑΡΗΣ Δ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+