AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, January 18, 2014

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

0 comments
Πηγή: http://iskra.gr/
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ: ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Τον τρόπο εμπλοκής της χώρας στηνιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ και ΕΕ στηνΚεντροαφρικανική Δημοκρατία, διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση. Στη χώρα που συνορεύει με Τσαντ και Σουδάν, καθώς και γενικότερα στη Βόρεια και Κεντρική Αφρική, έχουν συμφέροντα γαλλικά και άλλα μονοπώλια.Η Γαλλία πραγματοποιεί επέμβαση στη χώρα ήδη από τις 5 Δεκέμβρη, με πρόσχημα τις εμφύλιες συγκρούσεις και την «εμπέδωση τάξης και ασφάλειας». Ο ίδιος o Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius, στη συνάντησή του αρχές της βδομάδας με τον Ελληνα ομόλογό του στο Παρίσι, είπε ανοικτά ότι «η Γαλλία προτείνει στην ΕΕ να αναλάβει μέρος των επιχειρήσεων που διεξάγονται στην Κεντρική Αφρική».
Παράλληλα, η ΕΕ όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου με την υπογραφή της επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Κάθριν Αστον,καταρτίζει σχέδια για την αποστολή 700 έως 1.000 στρατιωτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, τη Δευτέρα αναμένεται να αποφασιστεί από την ΕΕ το τελικό σχέδιο γενικευμένης επέμβασης στη χώρα, την οποία φέρεται να επιθυμεί κυρίως η γαλλική κυβέρνηση, αλλά στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ισορροπιών θα γίνει, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με ΝΑΤΟικό όργανο (βλ. σύνθεση στρατεύματος, δομή, αλυσίδα διοίκησης, στρατηγείο) και ευρωενωσιακό «καπέλο» (βλ. πολιτική απόφαση).
Κατά πληροφορίες, στη σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τηΔευτέρα, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκος. Η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται να μην αποστείλει Ελληνες στρατιώτες ή μέσα, προκειμένου να αποφύγει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό,αλλά να ζητήσει πλήρη επανενεργοποίηση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην επέμβαση ως κέντρο επιχειρήσεων με επικεφαλής Ελληνα αξιωματικό.
Οι ίδιες πηγές προβλέπουν ότι η επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία θα είναι σε πλήρη εξέλιξη τέλη Φλεβάρη, όταν στην Αθήνα θα γίνεται το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.
Πηγή: Ριζοσπάστης 17/01/14
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για συμμετοχή τους στιςιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, κατ' εντολή των κυβερνήσεων και για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης.
Την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε η διμερής στρατιωτική άσκηση «Cascade Gambit» μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη από τις 7 Γενάρη σε Μέγαρα, όρμο Ελευσίνας, Άκτιο και Μυρτώο πέλαγος. Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ήταν η συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, όπως εκτέλεση αλμάτων, συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου, συσκευασία και ρίψη φόρτων διαφορετικών τύπων σε χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον μέρα και νύχτα. Κατά πληροφορίες, η συνεκπαίδευση των Ελλήνων και Αμερικανών κομάντος περιελάμβανε διάσωση πιλότων σε εχθρική περιοχή κατόπιν πτώσης μαχητικού αεροσκάφους, παροχή πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης, εκτέλεση καταρρίχησης «fast rope», εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα αλλά και ελεύθερης πτώσης.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Από πλευράς ΗΠΑ προσωπικό της 352 Special Operations Group της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ειδική μονάδα εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για την πραγματοποίηση τέτοιων ειδικών επιχειρήσεων. Ενώ έχει λάβει μέρος στην υποστήριξη επιχειρήσεων στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.
Η άσκηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για επεμβάσεις και επιχειρήσεις,
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Yves Dussart, επισκέφτηκε το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δυνατότητες και πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.
Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ αποτελεί το κέντρο των θαλάσσιων μεταφορών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ έχει «συμβάλλει» στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η επίσκεψη του αξιωματούχου της ΕΕ, γίνεται την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση συζητά τον τρόπο εμπλοκής της στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Πηγή: 902.gr
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με ενδεχόμενη ελληνική συμμετοχή σε επέμβαση Ε.Ε. στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία:
Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στρατιωτική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πυκνώνουν οι πληροφορίες για συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση αυτή. Μετά από αιώνες βίαιης αποικιοκρατικής κυριαρχίας και καταστροφικής καταλήστευσης των Αφρικανικών λαών, οι Ευρωπαίοι νεο-αποικιοκράτες επιστρέφουν σήμερα με τον μανδύα της ανθρωπιστικής επέμβασης σε μια κρίση την οποία οι ίδιοι υποδαύλισαν με την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”. Στην ουσία δεν τους πήρε ο πόνος για τις σφαγές αθώων αλλά θέλουν να εξασφαλίσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας αυτής. Ιδιαίτερα η νεοφιλεύθερη κυβέρνηση του Φ. Ολάντ, αφού αποφάσισε να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της Γαλλίας με τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, σπεύδει να εκστρατεύσει στην Αφρική ως μισθοφόρος των μεγάλων επιχειρήσεων και των συμφερόντων τους.
Απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση προς την μνημονιακή κυβέρνηση να μην εμπλέξει την Ελλάδα στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όποιον μανδύα και αν λάβει αυτή. Ο ελληνικός στρατός δεν ενοικιάζεται στον νεο-αποικιοκρατικό τυχοδιωκτισμό. Ο λαός μας και οι λαοί της Ευρώπης στέκονται αλληλέγγυοι προς τους αφρικανικούς λαούς στους αγώνες τους για ειρήνη, δημοκρατία και δίκαιη ανάπτυξη. Τη λύση μπορούν και πρέπει να δώσουν οι ίδιοι οι λαοί, με πρωτοβουλίες όπως αυτή της Αφρικανικής Ένωσης.
Σάββατο 18 Ιαουαρίου 2014

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+