AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, January 15, 2014

ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

0 comments
...ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
Μετά από συσκέψεις και προετοιμασία και ενώ το θέμα ήδη έχει φτάσει στα γραφεία των κομμάτων της Βουλής, η 20η Ιανουαρίου, αποτελεί αφετηρία των κινητοποιήσεων, προσθέτοντας έναν ακόμα πονοκέφαλο - ανοιχτό μέτωπο στην κυβέρνηση.

Όπως τονίζει ή ένωση τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ):"Η κυβέρνηση και τα αφεντικά της ξεκίνησαν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αρχής γενομένης από τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), όπου το νομοσχέδιο συζητείται από χθες στις επιτροπές της βουλής και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα. Η ΕΤΕ/ΔΕΗμε πνεύμα ενότητας σε συνεργασία με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, αποφάσισε από κοινού την έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να αποτρέψουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, ξεκινώντας τον αγώνα με :
Συγκεντρώσεις και ενημερώσεις στους χώρους εργασίας.
Απεργιακά μέτρα σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ, τα οποία ξεκινούν με την έναρξη της βάρδιας τη Δευτέρα 20-1-2014. - Συλλαλητήριο στην Αθήνα και οποιασδήποτε άλλης μορφής αγώνα.
- Κορύφωση του αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες με την είσοδο του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Απέναντι σε αυτή την προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, απαιτείται κοινό μέτωπο και αγώνας γιατί μετά τον ΑΔΜΗΕ επόμενος στόχος άμεσα, είναι η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και ταυτόχρονα η πώληση του17% του υπόλοιπου Ομίλου ΔΕΗ. Καθιστούμε σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν έχει και δεν της παραχωρούμε καμιά πολιτική νομιμοποίηση για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.
Συναδέλφισσες- οι, ήρθε η ώρα να αντισταθούμε όλοι μαζί, γιατί η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι η αρχή του τέλους για όλο τον Όμιλο ΔΕΗ. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η ιδιωτικοποίησή του, την στιγμή που η κυβέρνηση παραπληροφορεί την κοινωνία για να πετύχει τον στόχο της.
Ο ΑΔΜΗΕ δεν είναι λάφυρο προς παραχώρηση και δεν ανήκει στην κυβέρνηση και στους τοκογλύφους, αλλά στον Ελληνικό λαό. Με συνέπεια, με ενότητα και την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, μπορούμε να κατακτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν αποδέχεται τετελεσμένα".
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ηλεκτρικής βιομηχανίας της χώρας καθώς συνδέει το αναντικατάστατο και αμύθητης αξίας δίκτυο που συνδέει τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με τους υποσταθμούς διανομής και τον τελικό καταναλωτή. Ο ΑΔΜΗΕ διαχειρίζεται το σύνολο σχεδόν των μηχανισμών χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας , ενώ είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια του διασυνοριακού εμπορίου.
Αποτελεί πλήρως ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρία, δεν επιδοτείται ούτε από τη ΔΕΗ Α.Ε. ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο και η λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η εμπορική αξία των παγίων του και της πληθώρας πανάκριβου εξοπλισμού που αξιοποιεί εκτιμάται σε τρέχουσες τιμές σε περισσότερα από €8 δις €.
Αυτή την εθνική υποδομή, περιουσία του ελληνικού λαού, επιδιώκουν να εκποιήσουν, έναντι πινακίου φακής ,για 400-450 εκ. €!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα αποκτήσει σταθερά έσοδα 260 – 300 εκατ. ευρώαπό τη διαχείριση του δικτύου και ετήσια κέρδη 116 εκατ. ευρώ (προϋπολογισμός ΑΔΜΗΕ για τα κέρδη του 2013).
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ στερεί την εθνική οικονομία από μια σταθερή και σημαντικού μεγέθους δημόσια επένδυση και το ελληνικό δημόσιο από ένα σταθερό και σίγουρο έσοδο.
Οι καταναλωτές, η βιομηχανία και η χώρα ολόκληρη θα βρίσκεται ουσιαστικά σε ομηρία από ταιδιωτικά συμφέροντα που θα κατέχουν και θα εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο των δικτύων μεταφοράς, τη στρατηγικότερη εθνική υποδομή μας.
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+