AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, January 28, 2014

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

0 comments
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (28/1) ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΩΝ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
Από το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι της ΔΕΗπραγματοποιούν κατάληψη στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στη γέφυρα Ροσινιόλ στο Ρουφ και τονΆγιο Στέφανο, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στη Θεσσαλονίκη
Ταυτόχρονα, εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Το εν λόγω νομοσχέδιο αποκρατικοποίησης, που με διαδικασίες εξπρές εισάγεται σήμερα στη Βουλή, προβλέπει την πώληση του 66% των μετοχών της του ΑΔΜΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς.
Σημειώνεται ότι στις 5 το απόγεμα στην Πτολεμαίδα, πραγματοποιείται παλλαϊκό συλλαλητήριο από εργαζόμενους της ΔΕΗ, ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Τα σωματεία διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 3.30 μμ στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκποίηση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Οι απεργιαγκές κινητοποιήσεις εξαγγέλονται από τα πρωτοβάθμια Σωματεία καθώς δεν έχει συγκροτηθεί ΔΣ στη ΓΕΝΟΠ μετά τις τελευταίες εκλογές, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει και προγραμματίζεται νέο συνέδριο. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν, ότι η διάρκεια και η ένταση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές.
Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τάχθηκαν κατά της αποκρατικοποίησης τωνδικτύων μεταφοράς ανεξαρτήτως τιμήματος, όπως είπαν, καθώς θεωρούν, ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικούς και εθνικής ασφάλειας.
Υποστήριξαν επίσης, ότι η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα συνοδευθεί από αυξήσεις στα τέλη χρήσης των δικτύων που θα μετακυλισθούν στα τιμολόγια, ενώ έθεσαν και ζήτημα νομικής αμφισβήτησης της αποκρατικοποίησης υπό το πρίσμα του ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα, ανέφεραν, ότι με το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή, ανατρέπεται η ρύθμιση του 1999, με την οποία αναγνωρίστηκε πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ, δεδομένου, ότι έως τότε οι εργαζόμενοι ασφαλίζονταν στον εργοδότη, δηλαδή στην ίδια την επιχείρηση που παρακρατούσε τις εισφορές για να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις της και κατέβαλε το κόστος για συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει, ότι τη σχετική υποχρέωση αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ακόμη, ότι το επόμενο 20ήμερο αναμένεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», δηλαδή της δημιουργίας νέας επιχείρησης με το διαχωρισμό μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και τμήματος της εμπορίας της ΔΕΗ.
Ακολούθως παρατίθεται η κοινή ανακοίνωση των α'βάθμιων συνδικάτων της ΔΕΗ:

ΕΤΕ/ΔΕΗ - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΕΔΟΠ/ΔΕΗ - ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΕΠ/ΔΕΗ - ΠΑΣΥΠ - ΠΑΣΕΒ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΕΝΩΣΗ - ΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΣΟΜΗΧ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ - ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΕΠΥΔ - ΣΠΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
27/1/2014 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες Απεργίες από Τρίτη 28/1/2014
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων και συνταξιούχων, που διοργάνωσαν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην Βουλή και την Τρίτη εισέρχεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, ενώ παράλληλα κατατέθηκε τροπολογία η οποία διαγράφει την ασφαλιστική μας σχέση.
Δηλαδή την περιουσία μας που έχει σχηματιστεί στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ, αφού ως γνωστό είχαμε μέχρι το 1999 ασφάλιση στον εργοδότη. Με την πράξη τους αυτή επιχειρούν να απαλλάξουν τη ΔΕΗ από αυτή την σχέση καταργώντας τον Ν. 2773/99, ο οποίος αναγνωρίζει την ενσωματωμένη ασφαλιστική μας περιουσία στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ. Αυτό βεβαίως γίνεται για να μην υπάρξει καμία εμπλοκή στην πώληση του ΑΔΜΗΕ σήμερα, αύριο στην μικρή ΔΕΗ και στην συνέχεια με το 17% της μητρικής. Γιατί εξυπακούεται ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα κηρύξουμε αέναο αγώνα, διεκδικώντας την ασφαλιστική μας περιουσία.
Γι’ αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, οι οποίες αρχίζουν από το ξεκίνημα της βάρδιας την Τρίτη 28/1/2014 και ώρα 00:01. (Για τις βάρδιες σε ΑΗΣ,Ορυχεία και ΔΕΔΔΗΕ από 23:01 της Δευτέρας). Παράλληλα διοργανώνουμε συγκέντρωση τηνΤετάρτη 29 Ιανουαρίου στην Πλατεία Κοραή στις 15:30 με πορεία προς το Σύνταγμα, όπου εκεί θα παραμείνουμε μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του Νομοσχεδίου στην Βουλή.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΤΑ
Υ.Γ. Στην Πλατεία Κοραή έχουμε στήσει περίπτερο, όπου διανέμουμε φυλλάδιο και ενημερώνουμε τους πολίτες για την πώληση του Ομίλου ΔΕΗ. -Βοήθησε και εσύ την προσπάθεια αυτή, μπορείς. - Γίνε ενεργός σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά".

 ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ - ΕΛΑΪΣ - ΜΙΝΕΡΒΑ - LEVER
Το Εργατικό κέντρο Ευβοίας με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως: "στηρίζει την απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Εργατ/κού & Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργο/είων - Πυρηνελαιουργείων – Σπορελαιουργείων Καλλυντικών & Απορρυπαντικών, για την απεργία όλου του κλάδου (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ – ΕΛΑΙΣ – ΜΙΝΕΡΒΑ – LEVER κ.ά. ) στις 28/1/2014, με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων στην Εταιρία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Όλοι μαζί την Τρίτη 28/1/2014 και ώρα 6.00 π.μ.. σε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Παπουτσάνη" στη Ριτσώνα Χαλκίδας".
Επίσης η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), αναφέρει: "Η Ομοσπονδία μας στηρίζει μ’ όλες τις δυνατότητες που έχει, την απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Εργατ/κού & Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπ/είων-Πυρηνελαιουργείων-Σπορελαιουργείων Καλλυντικών & Απορρυπαντικών, για απεργία όλου του κλάδου ( ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ-ΕΛΑΙΣ-ΜΙΝΕΡΒΑ-LEVER κ.ά.) στις 28/1/2014.
Στόχος της απεργίας είναι η ακύρωση των 6 απολύσεων στην εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Οι συγκεκριμένες απολύσεις καμία σχέση δεν έχουν με τη διάσωσή της, όπως επικαλείται η διοίκηση της εταιρείας, μοναδικός στόχος είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων και η διάλυση του Σωματείου.
Αυτό φαίνεται καθαρά και από τις ανακοινώσεις της εταιρείας, που παρουσιάζει μια ανοδική πορεία όσο αναφορά τα οικονομικά. Αλήθεια!! τι εξυπηρετούν οι απολύσεις όταν αναγκάζει το προσωπικό να δουλεύει υπερωριακά ενώ ταυτόχρονα συζητάει μάλιστα και για νέες προσλήψεις. Σε συνάντηση που είχαμε, στις 24/1/2014 στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, ενώ από πλευράς Σωματείου αναπτύχθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να υπάρξει συμφωνία, από την διοίκησης της εταιρείας, ήρθαν , άκουσαν και απήλθαν.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ: Φαίνεται καθαρά ότι η εταιρεία κινείται στην κατεύθυνση να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις στο χώρο της, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τους νέους μνημονιακούς μισθούς που πρόσφεραν οι τελευταίες κυβερνήσεις και τρόϊκα.
Η επίθεση στους εργαζόμενους του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ είναι η επίθεση που καθημερινά αναπτύσσετε σ’ όλους τους εργασιακούς χώρους του κλάδου μας. Όλοι μαζί θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν θα περάσουν οι απολύσεις. Όλοι μαζί καλούμε την Τρίτη  28/1/2014 & ώρα 6.00πμ σε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Παπουτσάνη", στη Ριτσώνα Χαλκίδας".
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
«Απεργιακή συγκέντρωση» στη διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) στην οδό Αθηνάς, διοργανώνει για την Τρίτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, το Σωματείο Λειτουργίας εργαζόμενων Αττικό ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ).
Οι εργαζόμενοι, που κλείνουν 12 μήνες επιστρατευμένοι, διεκδικούν «άρση της επιστράτευσης στο Μετρό, καμία απόλυση και καμία διαθεσιμότητα».
Την κινητοποίηση στηρίζει ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες, τιςΙδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες.
Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+