AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, December 19, 2013

Γ. Δελαστίκ: Σαπίζει το Σύστημα όπως υποδηλώνει η στάση του Μ. Λιάπη

0 comments
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Πλαστές πινακίδες σε τζιπ θηριώδους κυβισμού 4.463 κυβικών εκατοστών. Οχημα ανασφάλιστο. Οδηγός χωρίς δίπλωμα οδήγησης και αστυνομική ταυτότητα. Παραβίαση STOP. Δεν είναι αυτό καθαυτό το βάρος των πλημμελημάτων που διέπραξε ο Μιχάλης Λιάπης και για τα οποία θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Το σοβαρό είναι η νοοτροπία που αποπνέει η συμπεριφορά του. Γιος της αδελφής του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή και αγαπημένος ανιψιός του, προοριζόταν από αυτόν να ηγηθεί της παράταξης της Δεξιάς -κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω της πολιτικής του ανεπάρκειας- και διατελέσας υπουργός επί πεντέμισι χρόνια (Μεταφορών 2004-2007 και Πολιτισμού 2007-2009), αλλά και βουλευτής επί... 24 (!) συναπτά έτη (1985-2009), ο Μιχάλης Λιάπης προφανώς θεωρεί ότι οι νόμοι είναι για την... «πλέμπα», τον «λαουτζίκο», τον «κοσμάκη», όχι γι' αυτόν!

Εδώ ο Μιχάλης Λιάπης συνόδευε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέσα στο προσωπικό αεροσκάφος του τότε προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί - Ζισκάρ ντ' Εστέν τη νύχτα της 23ης προς την 24η Ιουλίου 1974, όταν κατέρρευσε η χούντα των συνταγματαρχών και παρέδωσε την εξουσία, όπως αποτυπώθηκε και φωτογραφικά κατά την έξοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος στο Ελληνικό. Είναι δυνατόν από ένα τέτοιο άτομο να απαιτεί τοελληνικό κράτος να πληρώνει 3.220 ευρώ φόρο πολυτελείας λόγω του τζιπ του συν 1.320 ευρώ για τέλη επειδή είναι πάνω από 4.000 κυβικά, χώρια τα πάνω από 1.000 ευρώ που απαιτούνται για την ασφάλεια; Απαράδεκτο, αποφάσισε ο ίδιος ο Μιχάλης Λιάπης.

Επειδή όμως είναι δραστήριος άνθρωπος δεν έπεσε σε τέλμα απογοήτευσης και αδράνειας για την αχαριστία που επέδειξαν προς το πρόσωπό του οι ομοϊδεάτες του που κυβερνούν τη χώρα, όπως πέφτει σε απάθεια ο λαϊκός κόσμος. Για να ταξιδεύει λοιπόν δωρεάν, όπως ο ίδιος έκρινε ότι του αρμόζει, κατασκεύασε... δικές του πινακίδες! Οχι, σε καμία περίπτωση δεν έφτιαξε πλαστές πινακίδες, όπως έγραφαν τα ποταπά, χαμερπή έντυπα. Απλούστατα, κατασκεύασε «αυτοσχέδιες (!)», όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, πινακίδες κυκλοφορίας. Είναι τόσο δημιουργικός και γεμάτος έμπνευση ο όρος «αυτοσχέδιες» πινακίδες, που ειλικρινά απορούμε πως αυτή η όντως βάρβαρη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν έσπευσε να καταργήσει πάραυτα τον κακόηχο και χυδαίου νοήματος όρο «πλαστός» και να τον αντικαταστήσει με τον υπέροχο όρο «αυτοσχέδιος».

Να έχουμε «αυτοσχέδια» χαρτονομίσματα αντί για «πλαστά» χαρτονομίσματα. «Αυτοσχέδια» πτυχία, «αυτοσχέδια» πιστοποιητικά, «αυτοσχέδια» διπλώματα και άδειες οδήγησης και πάει λέγοντας. Είναι πρωτοφανής δε η εμπάθεια και η χολή προς το πρόσωπο του Μιχάλη Λιάπη που επέδειξαν οι εφημερίδες. Ολες θυμήθηκαν ότι το 2007, όταν ακόμη ήταν υπουργός Μεταφορών, είχε δώσει προσωπικά ο ίδιος εντολή να κοπεί πρόστιμο στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης, επειδή αυτός, αν και ομοϊδεάτης του Λιάπη, επέμενε να μη φοράει κράνος όταν κυκλοφορούσε με το μηχανάκι του. Α, όλα κι όλα, σε αυτά τα θέματα ο Λιάπης ήταν ανυποχώρητος! Γι' αυτό και όπως θύμισε άλλη εφημερίδα, αριστερή μάλιστα, ο Μιχάλης Λιάπης είχε εκδώσει και πολιτικό βιβλίο με τίτλο... «Για ένα νέο ήθος»! Μέχρι που αξιοποίησαν ένα ασήμαντο, ανθρώπινο λάθος του και υπενθύμιζαν με εξαιρετική, υφέρπουσα δηκτικότητα ότι ο Μιχ. Λιάπης είχε διεκδικήσει ως και το... ΕΚΑΣ, το επίδομα που δίνουν στους αναξιοπαθούντες χαμηλοσυνταξιούχους!!! Τι νομίζουν, δηλαδή, ότι επειδή αυτός δηλώνει εισόδημα 110.000 (109.223 για την ακρίβεια) και η γυναίκα του άλλες 30.000 (29.250), αρκούν τα 140 ψωροχιλιάρικα ευρώ τον χρόνο και δεν έχει ανάγκη το ΕΚΑΣ;

Θα έπρεπε αυτοί οι τυχάρπαστοι, άφρονες λαϊκιστές που τον επικρίνουν να είχαν αυτοί τη βίλα του Λιάπη των 223 τ.μ. στη Μύκονο με την πισίνα σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων ή το σπίτι της γυναίκας του των 451 τ.μ. στην Κηφισιά, για να δούμε πώς θα τα έφερναν βόλτα! Και αναφερόμαστε μόνο σε 2 από τα 28 ακίνητα που η οικογένεια του Μιχάλη Λιάπη έχει μερίδια. Οχι ένα ΕΚΑΣ, αλλά... 28 ΕΚΑΣέπρεπε να του δίνει του Λιάπη το ελληνικό κράτος αν ήταν σοβαρό - και όχι να εκμεταλλεύονται διάφοροι τύποι μια ασήμαντη παραδρομή για να του τσαλακώσουν την αξιοπρέπεια, αλλά και τη δημιουργικότητα κατασκευής «αυτοσχέδιων» πινακίδων κυκλοφορίας. Τι περιμένετε όμως, Ελληνες δεν είμαστε;

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+