AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, December 30, 2013

Οι 10 πιο μαζικά αναγνωσμένες αναρτήσεις του 2013!

0 comments
Εδώ παραθέτουμε τις 10 πιο μαζικά αναγνωσμένες αναρτήσεις του Blog μας για το 2013. Δεν εκφράζουν γραμμικά και αντικειμενικά τις 10 πιο σημαντικές στιγμές του 2013, όμως εκφράζουν τι το κοινό θεώρησε σημαντικό άρθρο και ανάρτηση εν γένει. Εκτιμούμε ότι αυτό σημαίνει κάτι και θεωρούμε ότι η παρακάτω λίστα όντως αξίζει να διαβασθεί/ακουσθεί εκ νέου! Η λίστα εξάλλου περιλαμβάνει αναφορές σε καθοριστικές στιγμές: στην φασιστική εκτροπή, την υπόθεση Φύσσα, τον αγώνα της ΕΡΤ, τα πολιτικά σχόλια που ξεπήδησαν μετά που η Θάτσερ έφυγε από τη ζωή, σχολιασμό των αντιδημοκρατικών νεοφιλελεύθερων απόψεων της Σ. Τριανταφύλλου και πολλά άλλα! 

Top Ten Αναρτήσεων 2013:

  • Α. Χατζηστεφάνου: Άκου Φασιστάκο
  • Ποιοι θρέψανε τον Φασισμό; (Video) [Video του Blog]
  • Το Τραγούδι της ημέρας - 21/9/2013
  • ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ;;; (Σώτη Τριανταφύλλου: Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να πάψει να γιορτάζεται)
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΧΑΚΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!
  • Kεν Λόουτς: «Για να τιμήσουμε τη Θάτσερ, ας ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της»
  • Το Τραγούδι της ημέρας - 8/4/2013
  • Το Τραγούδι της ημέρας - 16/10/2013
  • Γ. Δελαστίκ: "Οι δούλοι δεν επιτρέπεται να έχουν δική τους τράπεζα" (Ραδιωφωνική εκπομπή)
  • Τρικομματική όπως... Χούντα! Φασιστικό μένος κατά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης! [Κείμενο του Blog]


Α. Χατζηστεφάνου: Άκου φασιστάκο…

Το εξώφυλλο του Πρώτου θέματος ήταν στημένο - εδώ και χρόνια
Οι παλιοί αποικιοκράτες συνήθιζαν να κρεμάνε τα κεφάλια των θηραμάτων τους στο σαλόνι του σπιτιού τους.
Οι δωσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών κυκλοφορούσαν με τα κομμένα κεφάλια των Ελλήνων αντιστασιακών από χωριό σε χωριό.
Ο Θέμος Αναστασιάδης «κρέμασε» το πτώμα του Παύλου Φύσσα στο εξώφυλλο του Πρώτου Θέματος.
Την περίμενε για καιρό αυτή την ημέρα.
Από τότε που έστηνε ψεύτικα ρεπορτάζ, για να παρουσιάσει τους δολοφόνους του Μιχαλολιάκου σαν καλά παιδιά που βοηθάνε τις γιαγιούλες να παίρνουν χρήματα από το ΑΤΜ.
Από τότε που έριξε όλο το βάρος της εκπομπής του για να εξανθρωπίσει τον Καιάδα.
Και πιο παλιά. Όταν προσποιούνταν τον αναλυτή στις σελίδες του Βήματος, καταχειροκροτούμενος από τους αυλικούς του Λαμπράκη.
Και ακόμη πιο παλιά, όταν έφτυνε τα ηλίθια, ρατσιστικά ανέκδοτά του στην πίσω σελίδα της Ελευθεροτυπίας. Δεν τον έδιωχνε τότε ο διευθυντής της. Πούλαγε φύλλα πάνω στα πτώματα των Αλβανών που πέθαιναν από ρατσιστικές επιθέσεις και εργατικά ατυχήματα στα εργοτάξια των ολυμπιακών αγώνων. Η πρώτη σελίδα έγραφε «Αθήναζε» και η τελευταία «Μαύρη Τρύπα».
Και όλο κάτι αντιφασιστικά «τσογλάνια» να του πετάνε γιαούρτια. Ήξερε όμως ότι μια ημέρα θα έπαιρνε την εκδίκησή του. Θα έβαζε πρωτοσέλιδο το πτώμα ενός από αυτούς που τον ταπείνωναν με τη λεβεντιά τους σε κάθε τους βήμα. Τους μικρούς ανώνυμους ήρωες που έφτυναν τον πολιτισμό του. Που σιχαίνονταν όλους όσοι πέρασαν από τις εκπομπές του.
Ο Θέμος Αναστασιάδης βέβαια δεν είναι ένας τόσο διαφορετικός Έλληνας. Είναι το πρόσωπο μιας υπαρκτής Ελλάδας. Αυτής που ψήφισε Χρυσή Αυγή. Της Ελλάδας που δεν ταυτίστηκε ποτέ με τον Προμηθέα αλλά με το Κράτος και τη Βία, που έδεσαν το σώμα του Τιτάνα στον Καύκασο. Της Ελλάδας που έβγαλε τον Εφιάλτη αλλά και τον Κοτζαμάνη, τον Τσολάκογλου αλλά και τον Μπάμπαλη – είναι η φάρσα μιας ιστορίας που επαναλαμβάνεται.
Και η εφημερίδα του όμως δεν είναι μια τυχαία εφημερίδα. Εδώ και χρόνια ύφαινε κάθε βδομάδα τον ιστό του life-style ναζισμού στην Ελλάδα, πάντα με την εβδομαδιαία συνδρομή των αναγνωστών της. Με μερικά ευρώ μπορούσες να εξασφαλίσεις ότι το νεοναζιστικό παραλήρημα θα συνεχιζόταν και την επόμενη εβδομάδα. Και πάνω από 100.000 συμπολίτες μας το έκαναν κάθε εβδομάδα.Την πλήρωσαν ακριβά αυτή τη δολοφονία και τη δικαιούνται.
Και ο τίτλος τους δικαιώνει: Δεν ξεχνώ τον φασισμό. Δεν τον ξέχασαν ποτέ. Ήταν πάντα μέσα τους.
Μόνο που πρέπει να θυμάστε ότι οι φωτογραφίες που γράφουν ιστορία είναι πολλές. Υπάρχουν φωτογραφίες από το πτώμα του Παύλου Φύσσα, και του Άρη Βελουχιώτη και του Τσε Γκεβάρα. Υπάρχει όμως και η φωτογραφία του Μουσολίνι κρεμασμένου ανάποδα στο Μιλάνο.
Άρης Χατζηστεφάνου


Αυτοί, αυτοί και άλλοι πολλοί πολιτικοί, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, ψευτοκαλλιτέχνες θρέψανε τον Φασισμό. Όλοι κομμάτι του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, άνθρωποι σκοτεινοί, άνθρωποι της νύχτας, αμόρφωτοι αλλά καλοπληρωμένοι, ζωντανοί-νεκροί φερέφωνα των ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Τους θρέψατε εσείς! Μαζί με αυτούς θα φύγετε και εσείς! Ο Λαός έχει μνήμη και η λαϊκή δικαιοσύνη αμίληκτη σαν έρθει η ώρα. Πόσο χαζοί είστε για να πιστεύετε ότι εφ' όρου ζωής θα σωθείτε με αυτά που κάνετε; Θάλασσα ο λαός - κανείς δεν θα ξεφύγει από την ορμή του!

Αλλη μια παρέμβαση της γνωστής αρθρογράφου και συγγραφέα που αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς επιχειρηματολογεί για τους λόγους για τους οποίους η ίδια θεωρεί ότι ο εορτασμός της ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου δεν έχει πλέον θέση στην ελληνική κοινωνία.
Η Σώτη Τριανταφύλλου, με άρθρο της στην Athens Voice, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που τα γεγονότα έχουν καταγραφεί και διδάσκονται στα σχολεία ο εορτασμός δεν εξυπηρετεί την κοινωνική συνεκτικότητα, ενώ προσθέτει ότι οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις έχουν μια «νεφελώδη εικόνα» για τα γεγονότα του 1973.
Τονίζει ακόμη ότι «η επέτειος ταυτίζεται με την τυραννική παρουσία της αριστεράς που, μέσω των επετείων, υπενθυμίζει τον ηρωισμό και την πρωτοπορία της στους αγώνες του λαού» επισημαίνοντας πως «Η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα διέπεται από τον μιζεραμπιλιστικό λόγο της αριστεράς σύμφωνα με τον οποίον ο κόσμος είναι «μια παγίδα με σκατά» όπως έγραφαν στους τοίχους οι εξεγερμένοι του γαλλικού Μάη».
Προχωρώντας τον συλλογισμό της ακόμη παραπέρα, η συγγραφέας, διαφωνεί και με το γεγονός ότι η πορεία καταλήγει στην αμερικανική πρεσβεία τονίζοντας αναφέροντας ότι δεν έχει νόημα η συγκεκριμένη διαμαρτυρία, καθώς οι σύγχρονοι αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν για πιο λόγο οι Ελληνες φωνάζουν έξω από την πρεσβεία τους.
Διαβάστε ολόκληρο το προκλητικό άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου:
«Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να πάψει να γιορτάζεται – ας δώσουμε ένα τέλος το 2013, μετά από σαράντα χρόνια λάβαρα, ντουντούκες κι οδοφράγματα. Οι επέτειοι δεν εξυπηρετούν ούτε την ιστορική μνήμη, ούτε την κοινωνική συνεκτικότητα· εξυπηρετούν εθνικιστικά και κομματικά συμφέροντα, άμεσες και έμμεσες εξουσίες. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί και διδάσκονται στο σχολείο.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί, θεωρητικά τουλάχιστον, κοινό κτήμα, μολονότι μεγάλο μέρος των νέων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις έχουν νεφελώδη εικόνα των ιστορικών γεγονότων. Νεφελώδη εικόνα έχουν, μετά από σαράντα χρόνια προπαγανδιστικό σφυροκόπημα, και οι λιγότερο νέοι – για παράδειγμα, υπάρχουν ιστορικοί που συσχετίζουν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με εκείνα του γαλλικού Μάη, που τραβάνε δηλαδή την Ιστορία από τα μαλλιά... Έτσι κι αλλιώς, οι ετήσιες υπενθυμίσεις στερούνται περιεχομένου, δημιουργούν κοινωνική αταξία, υποδαυλίζουν τον φανατισμό και, εν κατακλείδι, εφόσον βασίζονται στην ιστορική άγνοια, επικεντρώνονται περισσότερο στο παρόν, ένα παρόν που εκλαμβάνεται ως διαρκώς επιδεινούμενο. Έτσι, τα ιστορικά γεγονότα γίνονται αφορμές για σύγχρονα αιτήματα, αναλόγως με το πού φυσάει ο άνεμος.
Το χρονικό κάθε έθνους είναι γεμάτο από αιματηρά γεγονότα, από θριάμβους και τραγικές ήττες των κοινωνικών κινημάτων. Δεν είναι ούτε λογικό, ούτε πρακτικά δυνατό να γιορτάζουμε όλα αυτά τα γεγονότα – μερικές φορές μάλιστα, οι γιορτές αποκτούν άσεμνο χαρακτήρα· καταντούν πανηγύρια· απομακρύνονται τόσο από την αρχική ιδέα ώστε μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους αναλόγως με τις επιθυμίες και τα αντανακλαστικά της κάθε εξουσίας. Για παράδειγμα, το Πολυτεχνείο έχει χρησιμοποιηθεί για το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα γενικώς και αορίστως, για το αντι-αμερικανικό κίνημα (εφόσον η πορεία έχει, αδιαλείπτως, αλλόκοτη κατάληξη στην αμερικανική πρεσβεία), για οικονομικά αιτήματα (εναντίον της λιτότητας επί σειράν ετών), ενώ, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται για την καταγγελία της κρίσης και, πάλι περιέργως, περιλαμβάνει την καθιερωμένη στάση στην αμερικανική πρεσβεία. Πού κολλάει η αμερικανική πρεσβεία; Στο ότι η χούντα των συνταγματαρχών 1967-1974 υπήρξε όργανο της CIA; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά – και οι σημερινοί Αμερικανοί που βλέπουν εικόνες φωνασκούντων Ελλήνων έξω από την αμερικανική πρεσβεία δεν καταλαβαίνουν –δικαίως– περί τίνος πρόκειται.
Έτσι κι αλλιώς, η επιμονή μας στην επέτειο του Πολυτεχνείου ταυτίζεται με την τυραννική παρουσία της αριστεράς που, μέσω των επετείων, υπενθυμίζει τον ηρωισμό και την πρωτοπορία της στους «αγώνες του λαού». Μάλιστα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν την επέτειο άρχισε να σφετερίζεται το αναρχικό κίνημα, το Πολυτεχνείο ως ιστορικό γεγονός και ως ιδέα έγινε πεδίο σκληρών ανταγωνισμών για την ιδεολογική ηγεμονία. Από την πλευρά της η δημοκρατική δεξιά ενθαρρύνει τις γιορτές ώστε να φανεί αρκούντως φιλολαϊκή και να κλέψει λίγη από τη λάμψη του θύματος.
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πρέπει να τοποθετηθούν σε ακριβέστερη βάση: ούτε η αριστερά, ούτε οι αναρχικοί πρωτοστάτησαν στην εξέγερση· το 1973 το φοιτητικό κίνημα δεν ήταν κομματικοποιημένο όπως έγινε μετά τη μεταπολίτευση. Επίσης, η εξέγερση δεν ανέτρεψε το χουντικό καθεστώς παρότι το κλόνισε: αντιθέτως, μετά την εισβολή των τεθωρακισμένων στο Πολυτεχνείο, άλλαξε η στρατιωτική ηγεσία και ακυρώθηκαν οι κινήσεις της λεγόμενης «γεφυροποίησης» του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου με τη χούντα. Για λίγο καιρό τα πράγματα χειροτέρεψαν προτού καλυτερέψουν.
Η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα διέπεται από τον μιζεραμπιλιστικό λόγο της αριστεράς σύμφωνα με τον οποίον ο κόσμος είναι «μια παγίδα με σκατά» όπως έγραφαν στους τοίχους οι εξεγερμένοι του γαλλικού Μάη. Προστέθηκε ένας ακόμα μύθος στη μυθολογία του Εμφυλίου και της ελληνικής αριστεράς – ένας μύθος περί παλλαϊκής εξέγερσης και περί αριστερής αυτοθυσίας που εμπλούτισε την αριστερή αγιογραφία. Ταυτοχρόνως, η λεγόμενη «Γενιά του Πολυτεχνείου», στην οποία συνωστίστηκαν περισσότεροι απ' όσοι χωρούσαν, ανέβηκε στην εξουσία. Δεν απεδείχθησαν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι –γραφειοκράτες, λιγούρια, σοβιετόφιλοι σταλινικοί, μεταρρυθμιστές σταλινοειδείς, τροτσκιστές κολλημένοι στο 1917, επαρχιώτες λαϊκιστές – ούτε μπορούμε να ισοπεδώσουμε έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό που «ήρθε στα πράγματα». Ωστόσο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, το Πολυτεχνείο χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της αριστεράς προσθέτοντας ένα ακόμη εύσημο στις «θυσίες του λαού» και ανοίγοντας τον δρόμο για την ιδεολογική της ηγεμονία.
Έτσι, μετά το 1974, επικρατεί η αντιευρωπαϊκή, αντιαμερικανική και γενικώς η αντιδυτική νοοτροπία που συνοδεύεται από κοινωνικά οράματα σοσιαλιστικής γραφειοκρατίας, εχθρότητας προς τις επενδύσεις (ιδιαίτερα προς το λεγόμενο «ξένο κεφάλαιο»), απόρριψης κάθε ατομικής πρωτοβουλίας, περιφρόνησης των θεσμών και των νόμων, καθώς και υποκριτική προσκόλληση στην «πολιτική ορθότητα», στη δημοκρατική υπερευαισθησία (λόγου χάρη, το ΚΚΕ εκφέρει λόγο δημοκρατικής νομιμότητας ενώ δεν είναι καν κοινοβουλευτικό κόμμα) και σε μια κατασκευασμένη εκδοχή για την ελληνική ιστορία.
Η ιστορική λήθη είναι επικίνδυνη για τα έθνη – άλλο τόσο είναι επικίνδυνη η παραμορφωτική υπερμνησία και η επιλεκτική ανάσυρση συγκεκριμένων γεγονότων. Η ελληνική αριστερά έχει την παθολογική τάση να θυμάται ό,τι τη συμφέρει, όπως τη συμφέρει –και να μας επιβάλλει ξανά και ξανά τις αναμνήσεις της. Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να καταργηθεί, το γεγονός πρέπει να τεθεί στην πραγματική του βάση μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας κι όλοι εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε καινούργιες περιπέτειες».


Πηγή: http://iskra.gr/
ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ "ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΩΝ"

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Τριανταδύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτησηπρος τον Παντελή Καψή προτρέποντάς τον ναπροχωρήσει άμεσα το θέμα της ΕΡΤ και ναδιαλύσει την κατάληψη του Ραδιομεγάρου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ειδικότερα την ερώτηση υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Βλαχονιάννης,Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ερώτηση «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή με τεράστιο πολιτικό κόστος ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας ΝΕΡΙΤ.

Παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος έκτοτε το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό».

Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση».

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Και ένα βίντεο όπου ο σκηνοθέτης εξηγεί γιατί δεν θα έβλεπε την ταινία για τη Θάτσερ που βγήκε το 2011

Η δήλωση του Κεν Λόουτς για τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ (όπως την μεταδίδει ο Guardianστο live blog του για το θέμα):

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πιο διχαστική και καταστροφική πρωθυπουργός της σύγχρονης εποχής. Μαζική ανεργία, κλεισμένα εργοστάσια, κατεστραμμένες κοινότητες, αυτή είναι η κληρονομία της. Ήταν μια μαχήτρια και ο εχθρός της ήταν η βρετανική εργατική τάξη. Στις νίκες της αυτές την βοήθησαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί ηγέτες του Εργατικού Κόμματος και πολλών Συνδικάτων. Η σημερινή άθλια κατάσταση οφείλεται στις πολιτικές που αυτή άρχισε. Το βηματισμό της τον ακολούθησαν κι άλλοι πρωθυπουργοί, με πρώτο τον Τόνι Μπλερ. Εκείνη ήταν ο οργανοπαίχτης κι αυτός ήταν η μαϊμού που χόρευε.

Θυμηθείτε τότε που αποκαλούσε τον Μαντέλα τρομοκράτη κι έπινε το τσάι της με τον βασανιστή και δολοφόνο Πινοτσέτ.

Πώς να την τιμήσουμε, όπως της αξίζει; Να ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της. Να την βγάλουμε σε δημοπρασία και να την αναθέσουμε στη φθηνότερο μειοδότη. Αυτό θα ήθελε και η ίδια».

Στα αγγλικά:

 This is from the film director Ken Loach:

Margaret Thatcher was the most divisive and destructive Prime Minister of modern times. Mass Unemployment, factory closures, communities destroyed – this is her legacy. She was a fighter and her enemy was the British working class. Her victories were aided by the politically corrupt leaders of the Labour Party and of many Trades Unions. It is because of policies begun by her that we are in this mess today. Other prime ministers have followed her path, notably Tony Blair. She was the organ grinder, he was the monkey. Remember she called Mandela a terrorist and took tea with the torturer and murderer Pinochet. How should we honour her? Let’s privatise her funeral. Put it out to competitive tender and accept the cheapest bid. It’s what she would have wanted

* * *
Το συνταρακτικό τρίλεπτο όπου ο  Κεν Λόουτς εξηγεί μερικά πράγματα για τη Θάτσερ, με αφορμή τότε την κυκλοφορία της ταινίας για τη Μ. Θάτσερ  με τίτλο «Η Σιδηρά Κυρία» (2011) όπου την υποδυόταν η Μέριλ Στριπ  (από σχετική ανάρτηση στο Infowar.gr):Από το infowar.gr
Το σχέδιο είναι η υπαγωγή με τον ένα ή άλλο τρόπο των χωρών της Ευρώπης στο 4ο Ράιχ, είπε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ.

Για το προαποφασισμένο σχέδιο αποτυχίας συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank είπε πως ''οι δούλοι δεν επιτρέπεται να έχουν δική τους τράπεζα''.

Αθόρυβα οι γερμανοί θα ελέγχουν πλήρως το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, συνέχισε, καθώς μετά τα παραπάνω τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα ακολουθούν και τα υπόλοιπα.

Ερωτηματικά από τον ίδιο για την στάση των λαών που ενώ βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής επαναπαύονται και συνεχίζουν να ακολουθούν ένα πολιτικό σύστημα που είναι ως φαίνεται αποτυχημένο.

Ακόμη και οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ των χωρών της Ευρωζώνης καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα με το Γερμανικό οδοστρωτήρα ή με μια πολιτική που επιτρέπει τουλάχιστον την επιβίωση των χωρών τους.


11 του Ιούνη και η τρικολόρ κυβέρνηση της υποταγής στο γερμανικό 4ο Ράιχ και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων έναντι του λαού προχώρησε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτή τη στιγμή το σήμα έχει ήδη κατέβει με ευθύνη της κυβέρνησης και εκτελεστές τα ΜΑΤ. 

Με ποιο επιχείρημα; 
Αυτοί που βάζουνε το χέρι απευθείας στη τσέπη του λαού, αυτοί που του βάζουνε χαράτσια και του κόβουν το μισθό, αυτοί που διογκώνουν το χρέος, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα το ποσό των περίπου 5 ευρώ το μήνα που πληρώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης για την ΕΡΤ. Με αυτό το σαθρό επιχείρημα προωθούν το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την παράδοση των συχνοτήτων και του εξοπλισμού της στο ιδιωτικό κεφάλαιο και την ακόμα πιο σκληρά ελεγχόμενη ενημέρωση. 

ΕΡΤ σημαίνει Δημοκρατία
Ο αγώνας για τον Τύπο ήταν πάντα συνδεδεμένος με την πάλη για την Δημοκρατία. Ειδικά όμως στο ζήτημα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων, ο αγώνας αυτός περνά μέσα από την ανάγκη για δημόσιο φορέα. Διότι στην εποχή των κλειδωμένων συχνοτήτων και της κυριαρχίας του μονωπολιακού κεφαλαίου, των ολίγων και των ημέτερων, η ύπαρξη Δημόσιου και Κοινωνικά Ελεγχόμενου Φορέα Ραδιοτηλεόρασης είναι προυπόθεση για την ελευθερία και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης!

Χούντα; Και βάλε...
Τέτοια επίθεση στην δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έκανε ούτε η Χούντα. Χούντα και Ναζί ελέγξανε τον τύπο, διαδίδαν ψέματα. Μα ούτε και αυτοί οι ίδιοι δεν κλείσανε αυτό τον φορέα. Η Χούντα κατέβασε την ΕΡΤ για μερικές ώρες. Ούτε αυτοί οι ίδιοι οι ιστορικοί εκπρόσωποι του φασισμού δεν πήγανε να θανατώσουν την ίδια την ύπαρξη του δημόσιου φορέα ενημέρωσης. Η τρικολόρ κυβέρνηση ξεπερνά τους Ναζί και τον Παπαδόπουλο. Είναι Χούντα και κάτι παραπάνω...

Ποιοι μιλούν για πελατοκρατεία;
Ποια λογική "πελατείας" θέλουν να σταματήσουν στην ΕΡΤ; Αυτή που δημιούργησαν οι ίδιοι προφανώς! Μέσα στην κρίση και υπό το βάρος των απειλών και του τρόμου, τα κόμματα του κατεστημένου προσπαθούν να ξεπλυνθούν διά της γκεμπαιλίστικης προπαγάνδας. Φορτώνουν τα συσσωρευμένα προβλήματα σε κάποιους άλλους. Σε κάποιες "νοοτροπίες" αφαιρετικές λες και δεν έχουν ονοματεπώνυμο και σχετιζόμενους πολιτικούς φορείς. Αυτοί τα έκαναν και αυτοί τα κάνουν! Με θεατρινισμούς όμως για υπαρκτά προβλήματα αυτοί χτυπάνε στο ψαχνό τη δημοκρατία και όχι τα καρκινώματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Διαφωνεί η Αριστερά, στηρίζει η Χρυσή Αυγή...
Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Τον Σαμαρά τον στηρίζει σε αυτή την κίνηση η Χρυσή Αυγή. Δεξιά και μαζί Ακροδεξιά. Δεν ξεχνάμε φυσικά τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Αλλά η ιδιαίτερη στήριξη της Χρυσής Αυγής πρέπει να υπογραμμισθεί. Η κυβέρνηση προχωρά τον φασισμό. Η Χρυσή Αυγή την στηρίζει διότι συμφωνούνε στα βασικά.

Η ΕΡΤ που κλείνουν...
Ναι δεν έχει την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Ναι δεν είναι η ΕΡΤ που θέλουμε και ναι δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε. Είναι όμως παράλληλα η ΕΡΤ του μεγάλου ιστορικού αρχείου. Η ΕΡΤ που έχει υφάνει την ιστορία της μαζί με την ιστορία αυτού του τόπου. Κλείνουν την ΕΡΤ που έφτιαχνε εκπομπές όπως η παρακάτω... Αυτή την ΕΡΤ θέλουν να κλείσουν. Δεν είναι κίνηση διάσωσης 2000 μισθών όπως λένε. Αν ζητούσανε τα χρήματα από τους παράνομους καναλάρχες των ιδιωτικών θα βγάζανε πολύ περισσότερα ενώ παράλληλα ο λαός μας ποτέ δεν παραπανέθηκε για τα 50 ευρώ που δίνει το χρόνο παρά το ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές. Την ΕΡΤ την κλείνουν για να φιμώσουν κάθε προοπτική διαφωνίας. Στον φασισμό δεν χωρά στο πολυτεχνείο. 


Ο Λαός αγκαλιάζει την ΕΡΤ
Από την πρώτη στιγμή ο λαός αγκαλιάζει την ΕΡΤ και κάνει τον αγώνα των εργαζομένων, δικό του αγώνα. Και έτσι είναι: το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι δημοκρατικό δικαίωμα όλου του λαού. Η διαφύλαξη της ΕΡΤ γίνεται κομμάτι του ευρύτερου αγώνα. Χιλιάδες έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και από τα κτήρια της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Μαζική η υποστήριξη. Ενεργή η συζήτηση για το ευρύτερο δημοκρατικό ζήτημα. Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και από γωνία σε γωνιά της γης, ο λαός μας στέκεται δίπλα στον αγώνα για την διαφύλαξη της ΕΡΤ. Και σήμερα και αύριο.


"Εδώ ΕΡΤ" ... το σύνθημα που ζωγραφίζεται στα χείλη


Αντιδημοκρατική Ξεφτίλα της Κυβέρνησης Διεθνώς
Η κίνηση των τρικολόρ φασιστών της κυβέρνησης έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις.Όλα τα μέσα τύπου αναφέρουν με το ζήτημα με δριμύ κατηγορώ και απορία για την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Ο Σαμαράς συνεχίζει την πορεία του Παπαδόπουλου ως προς την εικόνα των κυβερνητών της χώρας μας προς τον υπόλοιπο κόσμο. Παρά την συνολική υποχώρηση της δημοκρατίας στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού διεθνώς, η κίνηση της Τρόικας εσωτερικού υπερβαίνει και πάλι τα όρια αντοχής των κοινωνιών διεθνώς.
Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει...
Η κυβέρνηση ποντάρει στην φαινομενική ηρεμία που είχε επικρατήσει στο επίπεδο του κοινωνικού αγώνα. Τα φαινόμενα όμως απαιτούν διότι η κοινωνία βράζει και έχει τεντωμένες τις κεραίες και τα αντανακλαστικά της. Σήμερα αυτό φάνηκε και θα φανεί περαιτέρω στην εξέλιξη των πραγμάτων. Εκεί που οι κυβερνήτες, ως σύγχρνοι αλαζόνες, νομίζουν ότι ελέγχουν την κοινωνία αυτή σηκώνεται και πάλι. Αυθόρμητα αλλά όχι αναίτια βγαίνει μπροστά το πλήθος της κοινωνικής αλληλεγγύης και του αγώνα. Κάθε Ναπολέων έχει το βατερλώ του. Και ο Σαμαράς δεν έχει καν τις ικανότητες του ιστορικού Ναπολέοντα ενώ το μόνο που μοιράζονται είναι το κόμπλεξ της εξουσίας. Οι Κυβερνήσεις πέφτουν. Ο Λαός μένει. Θα νικήσουμε!


Ανατροπή της Κυβέρνησης του Νεοφιλελεύθερου Εκφασισμού!
Πάλη για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανεξαρτησία!
Πάλη για Λαϊκή Κυριαρχία, Δικαίωμα στην Εργασία, Οικονομική και Πολιτική Ανεξαρτησία!


Ο Αγώνας για την ΕΡΤ, την δημοκρατία στην ενημέρωση, την ελευθερία του Τύπου είναι αγώνας όλου του Λαού!
Θα Νικήσουμε!


Αριστερή Διέξοδος

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+