AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, November 29, 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!

0 comments
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12μ.μ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Με παράταση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι τις 9/12 απαντά, δυναμικά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης τόσο στο ζήτημα των ανατροπών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), όσο και στην κινητικότητα όπου ετοιμάζεται να εντάξει το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, με ενδεχόμενες απολύσεις γιατρών.
Στα πλαίσια της υποτιθέμενης "αξιολόγησης", εφαλτηρίου, στην ουσία, διάλυσης των υφιστάμενων δομών και κινητικότητας- απόλυσης του προσωπικού, έφτασαν ήδη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν ερωτήματα για τα «μεγέθη του προσωπικού», τα «θέματα των υποδομών», τα «μεγέθη των συναλλασσόμενων» και τα «μεγέθη των διαδικασιών». Το ερωτηματολόγιο διαπερνά η λογική της «ιεράρχησης κατά βαθμό σημαντικότητας» για «τα προβλήματα της μονάδας». Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα γίνουν οι επιλογές για τις ίδιες τις μονάδες και το προσωπικό.
Με νέες προκλήσεις και απειλές εμφανίστηκε, χτες, ο υπουργός Υγείας δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν πρόκειται να αφήσει «κανένα να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Είπε ακόμα πως το υπουργείο διαθέτει «plan B» σε σχέση με τη στάση των γιατρών και τουςαπείλησε ότι «δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι, γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Γιατροί, και εργαζόμενοι από ολο το χώρο της δημόσιας υγείας συμμετείχαν σήμερα στηνπανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώσε η ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Οι συγκεντρωμένοι, μετά το πέρας της παράστασης διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στις Υγειονομικές Περιφέρειες στη Θεσσαλονίκη.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για το Λεκανοπέδιο Αττικής και κάλυψη των απεργιών που θα γίνουν στην επαρχία, σήμερα, Παρασκευή.
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Υγείας αποφάσισαν επίσης οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο «Δρομοκαΐτειο». Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ θα κάνουνστάση εργασίας (9 π.μ. - 1μ.μ.) και πριν πάνε στο υπουργείο Υγείας, θα διαδηλώσουν στην Εθνική οδό, έξω απ' το ψυχιατρείο.
ΚΟΒΟΝΤΑΙ 1.000 ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ
Απειλή για διακοπή από σήμερα στις συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, από τονυφυπουργό Υγείας Αντ. Μπέζα. «Αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλουςτου ΕΟΠΥΥ, που το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.
Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.
Η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών αριθμεί 1.000 εργαζόμενους οιοποίοι είναι σε απεργία εδώ και 10 ημέρες,ενώ εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες.
Με αφορμή το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε αιφνίδια, με ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας, για τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ,όσων γιατρών συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ο ΙΣΑ δηλώνειτα εξής:
Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται.Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν.
Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας και τηνεξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι' άλλους γιατρούς από το Ε.Σ.Υ.
Καλούμε την Κυβέρνηση αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των περιστάσεων να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία, με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή.
Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας.
Ζητούμε να μας παρουσιάσουν τη στρατηγική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον τρόπο με τον οποίον έχουν διασφαλίσει τη βιωσιμότητατου νέου συστήματος.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά από τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει την καταστροφική πολιτική» και δηλώνει ότι «ο ιατρικός κόσμος θα αντιταχθεί σύσσωμος σε κάθε παρέμβαση που βρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση».
Ο ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν την σημερινή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στην πανιατρική συγκέντρωση,στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
Επίσης τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί πραγματοποιούνκαι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ»
Το… δικαίωμα των πολιτών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη επικαλείται ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιώντας τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για νέα μέτρα, σε περίπτωση που εκείνοι συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.
«Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών: Αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ…. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, που υπογράμμισε ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».
Μια πρωτοβάθμια περίθαλψη ωστόσο που βάλλεται από τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τόσο με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ιατρικών μονάδων, όσο και από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και κλινών.
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς».
Ανέφερε ακόμη πως «το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (…) η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ «ζήτησαν να δεσμευτούμε ότι δεν θα κάνουμε καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα» και αντέδρασε λέγοντας: «Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου;».
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΕ EΚΠΑ-ΕΜΠ
Νέα απεργία κατά των απολύσεων αποφάσισαν την Πέμπτη σε γενική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ , με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δευτέρα και Τρίτη. Ο υπουργός Παιδείας θα έχει νέα συνάντηση μαζί τους τη Δευτέρα.
Αρχικά αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε γενική συνέλευση οι διοικητικοί στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και μετά ακολούθησαν οι διοικητικοί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Στις γενικές συνελεύσεις επικράτησε κλίμα για συνέχιση της απεργιακής δράσης παρά τις προσπάθειες εκτόνωσης με την πρόταση των απεργιακών επιτροπών να επικρατεί. Τη Δευτέρα θα υπάρχουν νέες συνελεύσεις.
Την Παρασκευή διαδηλώνουν απεργιακά όλοι μαζί γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και διοικητικοί πανεπιστημίων μαζί φοιτητές.
Αν και παρουσιάζεται πως βρίσκεται λύση τα πράγματα είναι περίπλοκα.
Παρά τις κυβερνητικές αναδιπλώσεις και τις διαβεβαιώσεις του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πείθονται και θεωρούν κοροϊδία τις τρίπλες του του υπουργείου Παιδείας που με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ρίχνει... σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικούς σε οκτώ ΑΕΙ..
Μολονότι ο Αρβανιτόπουλος υποστηρίζει πως 650 υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε ιδρύματα που έχουν κενά, πολλοί μένουν έξω υποστηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και επιμένουν στην απεγιακή κινητοποίηση κατά των απολύσεων.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας καταγγέλλει ότι είναι η μειοψηφία που κρατά σε ομηρία τους φοιτητές, διαμηνύει εκ νέου ότι διάλογος με κλειστά Ιδρύματα δεν μπορεί να γίνει και επαναφέρει το επιχείρημα του χαμένου εξαμήνου, παρά την ψήφιση της τροπολογίας για τις δύο εξεταστικές, που πάντως προκάλεσε αντιδράσεις, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές -και όχι μόνο- να καταγγέλλουν ότι καταργείται η ακαδημαϊκή διαδικασία και τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα.

Στην προσπάθεια του υπουργού Παιδείας να αμφισβητήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων απάντησε η απεργιακή επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας: «Αντί να εφευρίσκει ιστορίες που ταιριάζουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει, περί κλοπής κάλπης ας το πάρει απόφαση: δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις των συναδέλφων μας
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Την παρέμβαση του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, προκειμένου να καταστεί δυνατό να ανοίξει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ζήτησε, το απόγευμα της Παρασκευής (29/11) ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Όπως έγινε γνωστό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Πελεγρίνη και του ζήτησε να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους διοικητικούς υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο.
Κατά την επικοινωνία, υπογράμμισε επίσης την ευθύνη του Πρύτανη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, κάτι, που όπως σημείωσε, έχουν πράξει από τον Οκτώβριο στα άλλα επτά Ιδρύματα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, οι συνάδελφοι του, Πρυτάνεις.
Του επεσήμανε ακόμη ότι αυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσει ο διάλογος επί των προτάσεών του.
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.
Με δεδομένο ότι στις τροπολογίες δεν γίνεται ξεχωριστή επί των άρθρων συζήτηση (στη συγκεκριμένη τροπολογία έντεκα διαφορετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονταν σε ένα άρθρο), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» στηρίζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη για τη διαδικασία, ενώ αρνητικές ψήφους έδωσαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.
Για τους περισσότερους ομιλητές η ρύθμιση για την εξεταστική συνδέεται με την απόπειρα «διάσωσης του εξαμήνου» κατόπιν της εμπλοκής που δημιουργήθηκε με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, είχε μάλιστα αναφέρει πως για την κυβέρνηση η υπερψήφιση της τροπολογίας αφορά και «το ζήτημα του να ανοίξουν τα πανεπιστήμια» και είχε ζητήσει «να στείλουμε ένα μήνυμα πως όλοι συμφωνούμε στον διάλογο για το άνοιγμα των πανεπιστημίων».
Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, στην ομιλία του ανέφερε πως «το θέμα που εισάγεται με την τροπολογία δεν έχει να κάνει με το τρέχον εξάμηνο και με το αν θα χαθεί ή όχι» καθώς «θα πρέπει να σταματήσει η απεργία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα μέσα στο νόμιμο πλαίσιο να κερδηθεί αυτό το εξάμηνο».
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+