AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, November 16, 2013

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

0 comments
http://www.iskra.gr

dimosia-ygeia1
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ...ΔΟΞΑ Ο ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΟ ΕΣΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
Στο πλαίσιο της διάλυσης του ΕΣΥ και της παράδοσής του, άνευ όρων, σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιαδής, με δηλώσεις του σε συνέδριο των Financial Times κατέστησε σαφές ότι επιδίωξή δική του και της συγκυβέρνησης είναι , ούτε λίγο ούτε πολύ, να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία το απόγευμα για χειρουργεία, μέσω πακέτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών!
Oι υποδομές του ΕΣΥ (χειρουργεία κλπ) που αγοράστηκαν με χρήματα των ασφαλισμένων και δημόσιο χρήμα, παραδίδονται βορά στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα!
Η πρωτοφανής αυτή δήλωση του υπουργού της διάλυσης της δημόσιας υγείας συνοδεύτηκε , μάλιστα, από τη δήλωση ότι (σ.σ. η δαπάνη για τα απογευματινά χειρουργεία) : " θα βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα ή την ασφαλιστική εταιρεία ή τον ασθενή".
Είναι , πλέον , φανερό ότι η συγκυβέρνηση επιδιώκει να κάνει τα υποστελεχωμένα και γεμάτα ράντζα νοσοκομεία (τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν υπερδιπλασιαστεί λόγω της κατάργησης των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας) του ΕΣΥ όργανα των ιδιωτών, στα οποία το Δημόσιο θα έχει ρόλο κομπάρσου και στην ουσία θα λειτουργούν για χάρη των ιδιωτικών αρπακτικών.
Ο ασφαλισμένος και ιδιωτική ασφάλιση θα αναγκάζεται να έχει και να πληρώνει το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο σε ένα νοσοκομείο παραδομένο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ το κόστος στη συνέχεια της όποιας περίθαλψης θα ανεβαίνει στα ύψη.
Μάλιστα, ο Υπουργός απαξίωσης της δημόσιας υγείας έδωσε και μια άλλη διάσταση στην ενέργειά του αυτή. Τόνισε ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα αυξήσουν τα έσοδά τους (κάτι το οποίο μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο) από αυτή την πρακτική, αδιαφορώντας για το ότι το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μια φορά οι ασφαλισμένοι. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό το οποίο ανοίγεται, κατά τον υπουργό, για τα δημόσια νοσοκομεία!!!
Επιπλέον, έφθασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν λιγότερο στα δημόσια νοσοκομεία απ'ότι στα ιδιωτικά, αποκρύπτοντας προκλητικά ότι οι ασφαλισμένοι μετά τη μνημονιακή λαίλαπα των τεσσάρων, σχεδόν, τελευταίων ετών δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε ευρώ για τα νοσήλειά τους , τα οποία , μάλιστα , έχουν χρυσοπληρώσει εδώ και χρόνια με τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων κατέστησαν βορά  οι μνημονιακές κυβερνήσεις στα νύχια των τοκογλύφων -δανειστών.
Δηλώσεις έκανε και για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά, «ελήφθη η απόφαση για το ποια θα είναι η πρόταση της κυβερνήσεως. Η υλοποίησή της φυσικά θα αποφασιστεί από τη Βουλή. Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι αγοραστής τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάροχος υπηρεσιών υγείας. Τώρα θα γίνει μόνο αγοραστής».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νομοσχέδιο σχετικό με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να ετοιμασθεί έως το τέλος του χρόνου παρά την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών. Το εγχείρημα είχε ανακοινωθεί και από τον πρώην Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο αλλά το σχέδιο ναυάγησε παταγωδώς.
Εν τω μεταξύ, σαν να μην έφθανε το ρεσιτάλ προκλητικότητας για τα απογευματινά χειρουργεία και τις δηλώσεις για μετατροπή του ΕΟΠΠΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με μια άνευ προηγουμένου "ανθυγιεινή" πρόκληση, ο υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδης τόνισε, ότι θα σπεύσει ο ίδιος να αναλάβει την ευθύνη των απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, για να μην του πάρει τη δόξα ο Τόμσεν!!!
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ρεπορτάζ, χωρίς κρίσεις και σχόλια, από διάφορες ιστοσελίδες.
"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΕΣΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓEΙΑ
«Είμαι απολύτως αποφασισμένος για τη συνεργασία του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών εταιρειών» τόνισε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέδριο των Financial Times.
Ο υπουργός Υγείας μίλησε για λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ μέσω πακέτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και υπογράμμισε ότι με τον τρόπο αυτό θα μπει ζεστό χρήμα στα δημόσια νοσοκομεία(!).
Η δυνατότητα σύμπραξης των ασφαλιστικών εταιρειών με τα Δημόσια Νοσοκομείαθεσμοθετήθηκε το 2010 (νόμος 3868, ΦΕΚ Α' 129 για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων). Εκεί προβλέπονται ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, «που πραγματοποιούνται κατά την πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία του νοσοκομείου».
Η δαπάνη για τα απογευματινά χειρουργεία θα «βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα ή την ασφαλιστική εταιρεία ή τον ίδιο τον ασθενή» και θα καθοριστεί με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι οι σκέψεις αυτές να πάρουν σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του χρόνου να αρχίσει να μπαίνει ζεστό χρήμα στα Δημόσια Νοσοκομεία.
«Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για να αυξήσουμε τα έσοδα των νοσοκομείων», τόνισε ο υπουργός και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών τους είπε: «Να πουλήσετε ένα ελκυστικό πακέτο στους πελάτες σας, που να είναι και για μας ενδιαφέρον».
Ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν και διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, παρατήρησε: «Η βασική ιδέα είναι να σας μιμηθούμε. Να υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ασφαλιστική πλευρά του ΕΟΠΥΥ με την παροχή».
Την εκπόνηση της σχετικής μελέτης έχει αναλάβει η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ, οι εκπρόσωποι της οποίας εκτιμούν ότι σε 18 μήνες εφαρμογής θα αυξηθούν κατά 360.000 οι νοσηλείες και κατά 700 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα για το ΕΣΥ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το αντίτιμο που θα καταβάλουν οι ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με το ποσό που θα καλούνταν να δώσουν σε Νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ...ΔΟΞΑ Ο ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόηταΟι αποφάσεις είναι δικές μου» δήλωσε ο υπουργός, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Σημείωσε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να σταματήσει να είναι «πάροχος».
«Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης» είπε ο υπουργός κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις των εκπροσώπων των γιατρών ότι κατά τις συναντήσεις τους είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. 
Υποστήριξε ότι το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στα νοσοκομεία, ενώ η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι άλλο θέμα, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στην παρούσα φάση δεν ισχύει ότι θα απολυθούν 1370 γιατροί.
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα υπάρξει ένωση των δύο αυτών συστημάτων, είπε ο υπουργός και σε αυτή τη φάση θα «δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού».
Αναφερόμενος ο κ. Γεωργιάδης στις φωτογραφίες με τα ράντζα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πουβλέπουν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι «τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας», ενώ άφησε αιχμές για όσους διακινούν τις φωτογραφίες, λέγοντας ότι πίσω τους μπορεί να κρύβονται πολιτικά παιχνίδια.
«Ακόμη και πολιτικά deαls μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση» είπε.
Η TASK FORCE ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ "ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ"
Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας θέλει ο υπουργός που δεν δίστασε να πει ότι αν γίνουν απολύσεις, θα ήθελε να τις χρεωθεί ο ίδιος, για να πάρει τη δόξα.
Ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για τον πολίτη, συρρίκνωση των δομών του ΕΟΠΥΥ, απολύσεις γιατρών και προσωπικού, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για όσους μείνουν, μείωση των δαπανών κι εύνοια των μεγάλων επιχειρηματικών αλυσίδων του χώρου της υγείας έρχονται με την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της task force, που μετατρέπει τον Οργανισμό αποκλειστικά σεαγοραστή, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας.
«Ελήφθη η απόφαση για το ποια θα είναι η πρόταση της κυβερνήσεως. Η υλοποίησή της φυσικά θα αποφασιστεί από τη Βουλή. Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι αγοραστής τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάροχος υπηρεσιών υγείας. Τώρα θα γίνει μόνο αγοραστής», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης.
Η απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό, πάρθηκε στο Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης πριν από δύο εβδομάδες, όπου συζητήθηκε και με τον πρωθυπουργό και τον Β. Βενιζέλο. Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ασφαλιστικών, όπως εξήγησε ο υπουργός, που είχαν και τους δύο ρόλους -αγοραστή και παρόχου-, η κυβέρνηση προτείνει και ο ΕΟΠΥΥ να γίνει μόνο αγοραστής, καθώς στην πορεία όλες οι ασφαλιστικές έγιναν μόνο αγοραστές, γιατί κατάλαβαν ότι κοστίζει πολύ να συντηρούν δικές τους μονάδες παροχής. Αντιθέτως μείωναν πολύ το κόστος τους εάν ήταν μόνο αγοραστές!

Τετάρτη 13 Νομεβρίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+