AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, November 18, 2013

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 2/12

0 comments
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 2/12


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα, κήρυξε ηΟμοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών για να καθορίστουν τη στάση τους. Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ απέρριψε την περασμένη βδομάδα την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας, προειδοποίησε ότι τη Δευτέρα αν καθηγητές και φοιτητές που πάνε στα μαθήματά τους, παρεμποδιστούν από τον οποιονδήποτε το έργο αναλαμβάνει η αστυνομία.Ερωτηθείς μάλιστα για το αν θα συλλαμβάνεται όποιος παρεμποδίσει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας υπήρξε κατηγορηματικός απαντώντας: «Βεβαίως».Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνει ανοιχτό, αν χρειαστεί, και το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης .


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-ΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 2/12


Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, καθώς και όλων των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών της χώρας πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο, ενόψει της συζήτησης της πρώτης αγωγής των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του ελληνικού δημοσίου που θα διεξαχθεί της Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Τα προεδρεία των ενώσεων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το πρώτο δικαστήριο θα ανοίξει το δρόμο για τη δικαίωση και στο δικαστικό επίπεδο των εργαζομένων της ΕΡΤ.Αναβολή για τις 2/12 πήρε η πρώτη αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του ελληνικού Δημοσίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του δημοσίου που ζήτησαν χρόνο για να προσκομίσουν στοιχεία. Για φυγομαχία του Δημοσίου έκανε λόγο ο δικηγόρος της ΠΟΕΣΥ Α. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι από το ότι οι εκπρόσωποι του Δημοσίου συνέδεσαν την υπόθεση μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί επί της αιτησης ακυρώσεως φαίνεται ότι το Δημόσιο δεν θέλει να βγει απόφαση. Πάντως, ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε θετικό γεγονός ότι η αναβολή είναι σε κοντινή ημερομηνία, αποτέλεσμα, όπως είπε, της ουσιαστικής σκέψης της δικαστού «η οποία είναι στην πραγματικότητα σφοδρότατα αντίρρηση στην απόφαση της κυβέρνησης».

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των συνδικάτων, τόσο των ΜΜΕ, όσο και ευρύτερα, χαρακτήρισαν την κυβέρνηση "Ιανό" με δύο πρόσωπα, από τη μια να λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να στείλει τα ΜΑΤ, ή να νομοθετήσει όταν πρόκειται να περικόψει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά να κωλυσιεργεί όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της.

Δεκάδες μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και της παράνομης απόλυσης των 2565 εργαζομένων. Ανάμεσά τους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, φορείς της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, βουλευτές και συλλογικότητες.

ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ζωντανή μετάδοση από το Ηράκλειο της Κρήτης, εν αναμονή της πρώτης δίκης για τις παράνομες απολύσεις στην ΕΡΤ. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, η οποία είναι σε εξέλιξη.


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+