AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, October 23, 2013

Από το Failed Success Story στη Μούφα Διαπραγμάτευση και πάλι στο... Μνημόνιο

0 comments
Από το χρέος στο Μνημόνιο, από το μνημόνιο στην υπερδιόγκωση του χρέους, από εκεί στην διαγραφή των πιστώσεων των μικροομολογιούχων, στο τάχα μου success story και από εκεί στην μούφα επαναδιαπραγμάτευση που θα καταλήξει σε... νέο μνημόνιο!

Και στη μέση... δήθεν αντιφασισμός πάνω στο κύμα οργής για τον φόνο του αγωνιστή καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, μαύρο στην ΕΡΤ και επίθεση στην Αριστερά.

Ω καιροί! 

Εδώ είμαστε όμως και αυτό που συμβαίνει καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Για να επιτευχθεί αυτό ας επιδιώξουμε να το αναλύσουμε. 

Σημείο 1ο: Καμία διεκδίκηση εναντίον της τρόικας από τη συγκυβέρνηση

Οι προδότες που μας κυβερνούν καμιά διάθεση να συγκρουστούν με την τρόικα δεν έχουν. Και τούτο για τρεις λόγους:
  • Στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν το ντόπιο κεφάλαιο το οποίο στην αδυναμία του να εγγυηθεί μοναχό του την κυριαρχία του στον τόπο έχει παραδώσει μέρος της κυριαρχίας (και βασικά το σημαντικότερο μέρος) στα ξένα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό. Ίσως αυτό το σημείο είναι λίγο άγαρμπο για να ξεκινήσει κανείς την κριτική του στην συγκυβέρνηση αλλά το θέμα είναι ότι... είναι αλήθεια! Για αυτό και επιμένουν να θέλουν να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο όσο - όσο. Για αυτό και βγαίνει ο κάθε δημοσιογραφίσκος της συμφοράς και αντιεπιστημονικό κούτσουρο (ξέρετε τώρα ποιους λέμε) να λένε "πρέπει να γίνει μια ΚΑΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ" (ένα "καλό" ξεπούλημα δλδ...). Και το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η στάση δεν είναι καινούργια και πρωτότυπη για το ντόπιο κατεστημένο. 200 χρόνια τώρα έτσι λειτουργούν όπως αναλύσει στο βιβλίο του ο Ν. Μπελογιάννης
  • Δεν το κάνανε όταν η χώρα ήταν σε λιγότερο προβληματική κατάσταση, τι μας λέει ότι θα το κάνουν τώρα; Ο Σαμαράς μωρέ ή ο Βενιζέλος θα ορθώσουν ανάστημα στην Τρόικα. Αυτός που υποστήριξε το να έρθει το πρώτο μνημόνιο ή αυτός που είπε στη Μέρκελ - με χαμηλωμένο το κεφάλι - ότι "ουδείς αναμάρτητος" επειδή είχε τολμήσει να πει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο. Αστειότητες...
  • Ποια κίνηση κάνουν για να προετοιμάσουν μια τέτοια κίνηση; Αν το θέλανε πραγματικά δεν θα ετοιμάζανε το λαό για ενδεχόμενο σύγκρουση; Δεν θα φτιάχνανε τον εσωτερικό σύμμαχο; Φυσικά και αυτό θα κάνανε. Σε άλλη περίπτωση η Μέρκελ θα τους λιώσει σαν σκουλήκια ούτως ή άλλως. Αντ' αυτού ακούμε τα παπαγαλάκια τους για τη σημασία να τα βρούμε με την Τρόικα. Ποιοι θα μας βγάλουνε από το μνημόνιο και θα πάψουν να ψηφίζουν νέα μέτρα; αυτοί που κάθε φορά ξεχνάνε τις κόκκινες γραμμές τους, φιλάνε τα πόδια που φτύνανε, βάζουνε 25 ευρώ είσοδο στο νοσοκομείο όταν η φτώχεια απλώνεται στον πληθυσμό και δηλώνουν ότι "το μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα;". 
Βλακείες. Και υπάρχει και κάτι ακόμα: με τις νέες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, η ΕΕ θα έχει τη δυνατότητα να προελέγχει τους προυπολογισμούς των κρατών και να επεμβαίνει σε αυτούς ακόμα και χωρίς τρόικα! Οικονομική ανεξαρτησία εντός ΕΕ και ΟΝΕ, γιοκ! Δείτε και αυτό το διαφωτιστικό άρθρο του Δ. Καζάκη

Σημείο 2ο: Οι τύποι δεν κάνουν ούτε για χαρτοπαίχτες της κακιάς ώρας...

Παράταση χρόνου μόνο ζητούν από την Τρόικα. Παρακολούν τις Βρυξέλλες και έχουν βάλει εδώ τα παπαγαλάκια τους να μας λένε ότι πάνε για διαπραγμάτευση. Τι θα κάνουν άμα πάνε για εκλογές; θα τις χάσουν. Αυτό είναι δεδομένο, το καταλαβαίνουν όλοι και πάνω από όλα οι αφέντες τους εκ Βρυξελλών και Βερολίνου. Απλώς κάνουν μπλόφα. Βγάζουν άσσους από το μανίκι οι οποίοι τους επιτρέπουν ακόμα να παίζουν στο παιχνίδι καθώς καίνε αυτές τις ρεζέρβες τους. Μια γροθιά στο στημμένο παιχνίδι τους αρκεί για να φανεί πόσο κλέφτες και γυμνοί είναι. 

Σημείο 3ο:  Ξεπούλημα το δημόσιου πλούτου - ο πραγματικός τους στόχος

Το ονομάζουν "ξένες επενδύσεις" αλλά στην πραγματικότητα εννοούν ξεπούλημα του εθνικού πλούτου μπιρ παρά. Ποιο σοβαρό κράτος ξεπουλά το δίκτυο ενέργειας όπως αυτοί θέλουν; Ποιο κράτος της προκοπής ξεπουλά τα Λιμάνια; Ποιος κυβερνήτης με ελάχιστη διορατικότητα και φιλοπατρία κλείνει και ξεπουλά την εθνική αμυντική βιομηχανία; Αυτό δεν λέγεται επένδυση αλλά ξεπούλημα επιπέδου υποσαχάριων τριτοκοσμικών χωρών. Ελλάδα - νεοαποικία των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων εν έτει 2013. Και το μένος τους και την πυγμή τους την κρατάνε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας δεσμεύεται (και καλώς) ότι θα ακυρώσει τις σχετικές συμφωνίες...

Σημείο 4ο: Στρατηγική της έντασης και προετοιμασία χτυπήματος στην Αριστερά και το Κίνημα

Γύρω - γύρω όλα αυτά και στη μέση ο Φαήλος και οι παρόμοιοι του. Όλοι αυτοί που στην δολοφονία του Πάυλου Φύσσα είδαν την ευκαιρία (σαν έτοιμοι από καιρό;;;) να ξετυλίξουν τη γραμμή της "θεωρίας των δύο άκρων" και να ξεκινήσουν τις απειλές προς την Αριστερά και το Κίνημα. Δημιουργούν την πολιτική αισθητική και το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορούν στο μέλλον - αν τελικά χρειαστεί - να εξαπολύσουν ανοιχτή επίθεση στην αριστερά. 

Αυτά συμβαίνουν κατά τη γνώμη μας. Και η απάντηση σε αυτή την θλιβερή πραγματικότητα της κατάντιας του πολιτικού κατεστημένου είναι σύνθετη αλλά έχει δύο βασικές σταθερές: Κυβέρνηση της Αριστεράς με Ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Πολιτικής Διεξόδου και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης καθώς και β) Παλλαϊκός - μετωπικός αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης και την επιβολή πολιτικών εξελίξεων (φυσικά και εκλογών).

Όπως είπε ο Ν. Καζαντζάκης...

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς, "θα νικήσουμε - θα νικηθούμε;" Πολέμα!

Αυτό είναι που θα φοβηθούν. 

Αριστερή Διέξοδος


Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+