AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, October 29, 2013

Γ. Δελαστίκ: Οι Γερμανοί δεν Αλλάζουν Πολιτική ως προς την Ελλάδα

0 comments
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ασυνήθιστα ενδιαφέρουσα -και άκρως αποκαρδιωτική από πλευράς περιεχομένου- ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντόλτ στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Με ασυνήθιστη για διπλωμάτη ειλικρίνεια, ο γερμανός πρεσβευτής καθιστά σαφές ότι αποκλείεται να αλλάξει η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στη χώρα μας. Κατηγορηματικά αντίθετος και ο πρεσβευτής σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους. «Μια συζήτηση για «κούρεμα» θα προκαλούσε ανασφάλεια στην Ευρωζώνη και θα έφερνε πάλι στο προσκήνιο μοντέλα κρίσης», ισχυρίζεται. «Η Γερμανία ήταν υπέρ του πρώτου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που επηρέασε κυρίως τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους. Γιατί τότε και όχι τώρα;» ενίσταται ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ που του παίρνει τη συνέντευξη. «Τότε το λεγόμενο PSI και αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα. Αλλά από τότε έχει σημειωθεί πρόοδος. Εχετε προχωρήσει αρκετά… Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για ένα νέο «κούρεμα»… Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάμε δεξιά και αριστερά για τις επόμενες κινήσεις», απαντά ο γερμανός πρεσβευτής. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε! Πουλάκια και αηδονάκια! Τώρα που πρέπει να πληρώσουν και οι Γερμανοί και όχι να «κουρέψουμε» εμείς τον εαυτό μας, οι Γερμανοί διαπιστώνουν ότι οι Έλληνες …«έχουν προχωρήσει αρκετά»! Αρκεί να μην πληρώσουν αυτοί αι παραδέχονται ότι θέλετε! Κατηγορηματικά απορρίπτει ο Γερμανός πρεσβευτής επίσης την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα: «Από νομικής πλευράς, δεν υπάρχει κάποια βάση», ξεκαθαρίζει απερίφραστα ο Γερμανός.. Λεφτά δεν πρόκειται να πάρετε δηλαδή.

Από κει και πέρα ως διπλωμάτης προσπαθεί να αντικαταστήσει τα χρήματα με αερολογίες:» Οσον αφορά όμως την ηθική και ιστορική ευθύνη των πράξεων της Φ-Γερμανίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δεν έχει κλείσει. Θα συνεχίσει να υφίσταται και να αποτελεί την κατευθυντήρια αρχή στην Ευρώπη, που δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης και της δημοκρατίας, όπως διαμορφώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος. Με άλλα λόγια, ο γερμανός μας λέει ότι η «ηθική και ιστορική» ευθύνη από τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί εναντίον όλων των λαών της Ευρώπης ( και όχι μόνο) κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι να μάθουν οι ….Ευρωπαίοι (!) να διατηρούν την κοινωνική συνοχή, την ειρήνη και τη δημοκρατία!. Πάρα πολύ φθηνά στοιχίζει στη Γερμανία αυτή η δήθεν «ευθύνη», αν θεωρήσουμε ως σοβαρές τις θέσεις του πρεσβευτή του Βερολίνου στο θέμα αυτό.

Ούτε ένα ευρώ! Εδώ ο αντιγερμανισμός μαίνεται σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εδώ ο κόσμος μιλάει για Τέταρτο Ράϊχ και νέα γερμανική κατοχή στις χώρες που έχουν τεθεί υπό μνημονιακό καθεστώς, αλλά και στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και ο Γερμανός πρεσβευτής μας μιλάει για τις ευθύνες των …, Ευρωπαίων απέναντι στην «κοινωνική συνοχή»! Στην Ελλάδα δηλαδή η κοινωνική συνοχή ενισχύεται από το μνημονιακό καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι Γερμανοί και το οποίο επιδοκιμάζει ο πρεσβευτής του Βερολίνου; Ενισχύεται με το μνημόνιο που έχει πετάξει πάνω από ένα εκατομμύριο επιπλέον Έλληνες στον Καιάδα της ανεργίας και έχει σκορπίσει συμφορά σε δέκα εκατομμύρια Έλληνες;

Το εισόδημα πολλών οικογενειών έχει μειωθεί σημαντικά. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και θυμός κυρίως για τους δανειστές, μεταξύ των οποίων είναι και η Γερμανία. Το κατανοώ απόλυτα. Πρέπει να σεβαστούμε αυτή την αίσθηση της απογοήτευσης και της απαισιοδοξίας», επισημαίνει υποκριτικά ο Γερμανός πρεσβευτής, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την Γερμανία σε απλώς «έναν από τους δανειστές»». Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πλέον ανοιχτά εχθρικά αισθήματα απέναντι στη Γερμανία, γιατί τη θεωρεί ως την κύρια υπαίτια για τα πρωτοφανή οικονομικά δεινά που υφίσταται ο λαός μας. Γι΄αυτό αναπτύσσεται ραγδαία ο αντιγερμανισμός στη χώρα μας, εξαιτίας του μνημονίου, όχι απλώς από «θυμό προς τους δανειστές».

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+