AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, October 18, 2013

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΕ ΧΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤ. ΚΑΨΗΣ

0 comments
ΚΑΨΗΣ «ΠΡΟ(Σ)ΚΑΛΕΙ» ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ «ΣΑΒΟΥΡΑ» ΤΗ «ΔΤ»
Συνέχεια στις αυταρχικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις δίνει η κυβέρνηση Σαμαρά, με τον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή ναεκτοξεύει νέες απροκάλυπτες απειλές για βίαιη εκκένωση του Ραδιομεγάρου από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Μετά την απαράδεκτη ερώτηση που κατέθεσαν χθες, Τετάρτη, 32 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίαςπρος τον αρμόδιο υφυπουργό, με την οποία τον καλούσαν να λάβει άμεσα μέτρα εκκένωσης του κτηρίου της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή (σ.σ. διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Π. Καψής επανήλθε σήμερα (Πέμπτη 17/10) στο θέμα με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», λέγοντας πως «αν δεν πάει η ΔΤ και μάλιστα σύντομα στην Αγία Παρασκευή, τότε υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει την ελληνική προεδρία, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την Κατεχάκη. Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πια», ενώ απηύθυνε νέα πρόσκληση στην εισαγγελία να παρέμβει, λέγοντας πως είναιζήτημα εισαγγελέα η εκκένωση του Ραδιομεγάρου.
Η προκλητική τοποθέτηση του Π. Καψή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ΕΣΗΕΑ και τουςεργαζόμενους στην ΕΡΤ να προχωρούν σε ανακοινώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως «ο Παντελής Καψής, παραδέχτηκε ότι έχεικαθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ».
«Αν θέλει ο κ. Καψής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU, οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
«Για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ παραποιεί την πραγματικότητα» δήλωσε ο Π. Καψής, ανταπαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΣΥΕΑ ότι «ουδέποτε είπα πως το πρόγραμμα της ΔΤ είναι υποδεέστερο του προγράμματος των καταληψιών».
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ: «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.» 
Με μία «ξεκάθαρη» ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διακηρύσσουν την πρόθεσή τους να καλύψουν την προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως σημειώνουν «η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί».
Παράλληλα, σημειώνουν πως είχαν εξαρχής καταγγείλει περιπτώσεις δολιοφθοράς και ζημιών σε πομπούς και κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ, ενώ υπογραμμίζουν πως η ακυρότητα των απολύσεών τους εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ
Συνοπτικά και ξεκάθαρα:
Περί της «Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»:
1) Διακηρύσσουμε την πρόθεση μας να αναλάβουμε και την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και κατά δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού, η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου απαιτητικού έργου.
Περί «δολιοφθορών»:
2) Καταγγείλαμε εξαρχής κάθε δολιοφθορά και ζημία που έχει γίνει σε πομπούς και κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα. Χαιρόμαστε που ο κ. Καψής διαπίστωσε και παραδέχεται τις φθορές αυτές έστω και καθυστερημένα. Οι τεχνικοί μας έχουν να αναφέρουν χαρακτηριστικά περιστατικά τέτοιων φθορών. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι γνωστά ακόμα και τα ονόματα των αναρμοδίων που προκάλεσαν ζημιές σε περιουσία της ΕΡΤ ΚεφαλονιάΛέσβος κ.α). Έχουμε ζητήσει από τις αρχές να διερευνηθούν όλα αυτά τα καταγεγραμμένα περιστατικά.
Περί «εισαγγελέα και παραλαβής»:
3) Τι έχουμε άραγε να μεταδώσουμε και σε ποιονΗ ακυρότητα των απολύσεων, τις οποίες ούτε εμείς αλλά ούτε και οι υπάλληλοι της ΔουΤου αναγνωρίζουν, εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια. Αντιθέτως μήπως έχουμε να παραλάβουμε; Τα κτήρια και τις συχνότητες της ΕΡΤ που παρακρατούνται παρανόμως. Τις δουλειές μας που υφαρπαχθήκαν εξίσου παρανόμως και τις ζωές μας που βάλθηκαν κάποιοι να καταστρέψουν. Και επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα αυτά τα διεκδικούμε με σθένος και αξιοπρέπεια, αδιάλειπτα από την 11η του Ιούνη
Ελπίζω να γίνουμε και κατανοητοί, γιατί σαφείς είμαστε.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+