AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, September 20, 2013

Ραγδαίες και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Ποια η στάση μας;

1 comments
Όσα γράφονται εδώ - μέσα στην θέρμη των ημερών - είναι πρώτες σκέψεις και σε κάθε περίπτωση κατατίθενται στο διάλογο ο οποίος όμως πρέπει γρήγορα να καταλήξει σε συμπεράσματα. 

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές και ο χαρακτήρας τους θα πρέπει να αναγνωσθεί ορθά. Στην νέα σελίδα πολιτικής ιστορίας που άνοιξε μετά την δολοφονία του αγωνιστή καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, το πολιτικό πεδίο τροποποιείται.

Από τη μεριά του κυβερνητικού κέντρου και των ΜΜΕ ανοίγει ο διάλογος για μια ψεύτικη δήθεν προσπάθεια περιορισμού - τιθάσευσης της Χρυσής Αυγής. Η κίνηση αυτή είναι ΨΕΥΤΙΚΗ και ο κάθε δημοκράτης πολιτικής πρέπει να το έχει αυτό υπόψη του. Αυτοί τους θρέψανε και τους έχουν ακόμα ανάγκη. Στην πραγματικότητα αυτό που η κυβέρνηση θέλει είναι να καταφέρει παράλληλα:
 • Να πάρει πίσω ένα κομμάτι ψηφοφόρων της ΧΑ στην ελπίδα να διατηρηθεί η ΝΔ το πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές και άρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ.
 • Να θυματοποιήσει την ΧΑ - ότι τάχα μου την χτυπά το κατεστημένο. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ξαμολυθούν στο δρόμο σαν σκυλιά. Τους δίνει ένα ψευδεπίγραφο "ηθικό πλεονέκτημα". Τους ντύνει δήθεν "καθαρούς".
 • Να εξαναγκάσει την αριστερά να μπει στην κουβέντα του Συνταγματικού Τόξου αλλά και να την απειλήσει μέσα από την λογική των δύο άκρων.
 • Να δώσει δήθεν την αίσθηση σε ένα κομμάτι του λαού ότι δήθεν η ίδια η Δεξιά κόβει το άκρο της. Μέγα ψέμα...
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση παρατηρείται μια ικανή αμηχανία από τη μεριά της αριστεράς η οποία σε ένα βαθμό χαώνεται ανάμεσα στην κατανόηση ότι η κυβέρνηση "στριμώχνει" την ΧΑ για δικό της όφελος αλλά και την προφανή ανάγκη να συγκρουστεί με την ΧΑ.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα απαιτείται να προταχθούν οι παρακάτω άξονες αγώνα:
 • Ανατροπή της Κυβέρνησης της ξενόδουλης κατοχής και της αποδιάρθρωσης της χώρας μας: η άνοδος του φασισμού είναι απότοκος της οικονομικής κρίσης του συστήματος και ιδιαίτερα των πολιτικών των τελευταίων 4 και πλέον χρόνων. Δημοκρατική - Ριζοσπαστική λύση σήμερα μέσα από τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με πολιτικό πρόγραμμα άμεσης διεξόδου στην κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαικής κυριαρχίας, της οικονομικής ανεξαρτησίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η διαγραφή του χρέους, η ανάκτηση της νομισμαστικής κυριαρχίας, η εγγύηση του λαϊκού εισοδήματος, η κάλυψη - εγγύηση των αγωνιζόμενων κλάδων είναι βασικές πλευρές των πρώτων φάσεων ενός τέτοιου προγράμματος.
 • Παλλαικο Μέτωπο για την Ανατροπή, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία: ένωση του λαού σε ένα ενιαίο πλαίσιο πολιτικών διεκδικήσεων στο σήμερα και οργάνωση του σε επίπεδο αλληλεγγύης και αγώνα. Σε αυτά τα πλαίσια απαιτείται και συγκρότηση επιτροπών άμυνας και τσακίσματος του φασιστικού φαινομένου. Είμαστε όλος ο λαός - δεν είναι τίποτα άλλο από 1000 θρασύδειλοι.
 • Να διαλυθεί - τσακισθεί η Χρυσή Αυγή: με τον αγώνα του λαού αλλά και στην προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης η ΧΑ πρέπει να εκμηδενισθεί - διαλυθεί. Το αίτημα αυτό ισχύει και σήμερα που δεν είμαστε κυβέρνηση. Αλλά όχι διά των τακτικισμών της κυβέρνησης. Μαζικά συλλαλητήρια για να απαιτηθεί το τσάκισμα - διάλυση της ΧΑ. 
Εδώ θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός από λογικές που αρνούντα να βάλουν το αίτημα της διάλυσης της ΧΑ σήμερα αλλά και απόψεις που ζητούν να τη διαλύσει ο Σαμαράς. Το τελευταίο είναι άποψη που τρέφει αυταπάτες: μόνο ο λαός μπορεί να διαλύσει την ΧΑ και επειδή σήμερα το κατεστημένο δεν κάνει παραχωρήσεις και την έχει ανάγκη, τούτο θα πραγματοποιηθεί μονάχα στα πλαίσια της πολιτικής ανατροπής τους. Από την άλλη δεν μπορεί σήμερα κανείς να μην ξεκαθαρίζει ποιος και γιατί ζητά τη διάλυση της ΧΑ. Δεν μπορεί να έχουμε δολοφονία και αριστερών, να είμαστε στη φάση του αίματος για τον φασισμό και η αριστερά να μην ζητά την διάλυση - τσάκιση κάθε φασιστικής ομάδας!

Σε κάθε περίπτωση, κόμβος για όλα τα παραπάνω είναι να συνεχισθεί - ενταθεί ο αγώνας στο κοινωνικό επίπεδο σήμερα αλλά και η ριζοσπαστικοποίηση του πολιτικού αγώνα των κομμάτων της αριστεράς καθώς και η διεύρυνση της πολιτικής συμμαχιών στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος.

Αριστερή ΔιέξοδοςOne Response so far.

 1. redteam says:

  "Σήμερα, χωρίς αναβολή, πρέπει να φουντώσει η λαική πρωτοβουλία και αυτοοργάνωση, η ενωμένη δράση, η μαζική αντίσταση που δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος, η υπεράσπιση των δρόμων, των πλατειών και των σχολείων από τη χιτλερική διείσδυση και από τις κλίκες των φονιάδων. Να τιμωρηθούν αυστηρά και γρήγορα αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή ενός νέου ανθρώπου στην Αμφιάλη, οι εντολοδόχοι τους και οι ηθικοί αυτουργοί έξω και μέσα στη Βουλή. Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή".
  Από την ανακοίνωση του Σχεδίου Β

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+