AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, September 18, 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΝΤ. ΚΑΨΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ!

0 comments
Πηγή: iskra.gr
ΠΟΣΠΕΡΤ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 (11:30) ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (20:00)
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Παρά και ενάντια στις ωμές και απροκάλυπτες επιθέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος Π. Καψή,οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους για τρεις και πλέον μήνες.
Σε απάντηση των νέων επιθέσεων σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, που εξαπέλυσε την Τρίτη (17/9) ο υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, επαναλαμβάνοντας απροκάλυπτα τις ωμές απειλές για εισαγγελική και κατ' επέκταση αστυνομική επέμβαση στο Ραδιoμέγαρο της Αγ. Παρασκευής και εκδίωξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν το ζωντανό, ανεξάρτητο και ποιοτικό τους πρόγραμμα και τις καθημερινές εκδηλώσεις στο προαύλιο του ραδιομεγάρου. Η καθημερινή συμμετοχή όλων μας είναι παράγοντας ενίσχυσης της συνέχισης αυτού του αγώνα και προστασίας ενάντια σε κυβερνητικής ή και αστυνομικές επιβουλές.
Ταυτόχρονα η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της σημειώνει :
“Την Τετάρτη 18/9/2013 συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο και στην  πορεία που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία  Κλαυθμώνος στις 11.30.  ενώ στις 20.00 πάμε συναυλία στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!”
Στο προαύλιο του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων ΕΜΠ. οι Εργαζόμενοι, οι Φοιτητές και οιΚαθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,με τη στήριξη της ΕΡΤ, διοργανώνουν ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, τονίζοντας ότι: «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός μας στη δουλειά, τη χαρά του να αγαπά αυτό που κάνει, τη δημιουργική μας καθημερινότητα, τη Δημόσια Παιδεία και μαζί της, τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας… το δικαίωμα του κάθε παιδιού στη μόρφωση, του κάθε γονιού να δει τα παιδιά του να προοδεύουν στη ζωή τους. Από το Πολυτεχνείο των κινητοποιήσεων, των απεργιών, των κατειλημμένων σχολών, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαρατασσόμαστε με όλους εκείνους που αντιστέκονται στη βίαια επίθεση, στον ευτελισμό και τη διάλυση της παιδείας, της υγείας, του δικαιώματος στην εργασία και στη στέγη, του δικαιώματος στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Το Πολυτεχνείο της μνήμης και της Ιστορίας που εκείνοι θέλουν να κλείσει, εμείς το κρατάμε ανοιχτό…..»

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  συσπειρώνονται ενάντια στις πολιτικές Τρόικας – Κυβέρνησης, που διαλύουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διαλύουν  την  Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια συρρικνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, ξεπουλούν τις δημόσιες κοινωφελείς επιχειρήσεις και  απολύουν -μέσω διαθεσιμότητας – χιλιάδες εργαζόμενους, εξοντώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους με την άθλια λιτότητα που έχουν επιβάλλει, εντείνουν την εργασιακή ζούγκλα  διαλύοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα…
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ"
Οι αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ (από το πραξικοπηματικό «λουκέτο» στα μέσα Ιουνίου μέχρι σήμερα) έχουν προδιαγράψει το ρόλο που θα διαδραματίσει ο νέος φορέας, ο οποίος δεν θα είναι άλλος παρά η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση αλλά και τα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας – μαϊμού, με την ετικέτα του «Δημοσίου» στον τίτλο, είναι πλήρωςαπονομιμοποιημένος στη συνείδηση των εργαζομένων και δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με την έγκυρη ενημέρωση και την προαγωγή υψηλού επιπέδου πολιτιστικών αγαθών, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο ελληνικός λαός.
Σε συνέχεια των ωμών και απροκάλυπτων επιθετικών του δηλώσεων ο Π. Καψής υπεραμύνθηκε και τουκυβερνητικού ραδιοτηλεοπτικού μορφώματος που φέρει τον τίτλο "Δημόσια Τηλεόραση".
«Δεν υπάρχουν πολλές δημόσιες τηλεοράσεις. Υπάρχει και μία απεργιακή ΕΡΤ, η οποία μεταδίδει ένα πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, ουσιαστικά, παρακρατώντας παράνομα τις εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και παραπλανητικά στη συνέντευξή του στο ρ/σ Alpha 989 και τη δημοσιογράφο Ελένη Σπυρίδη.
Ο Π. Καψής, επιβεβαιώνοντας τις πελατειακές σχέσεις, πρόσθεσε πως «το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν, νομίζω αύριο-μεθαύριο το αργότερο, τα ονόματα των υπολοίπων προς πρόσληψη από τη "Δημόσια Τηλεόραση". Ήδη, η "Δημόσια Τηλεόραση", ισχυρίστηκεδιαστρεβλωτικά ο Παντ. Καψής, εκπέμπει ένα πρόγραμμα σχεδόν πλήρες σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προφανώς εννοώ. Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτή η κατάληψη στην Αγία Παρασκευή. Και φαντάζομαι, προσέθεσε κυνικά και απειλητικά, όπως το έχω πει και άλλη φορά, ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας».
Παράλληλα, ο Π. Καψής ανέφερε πως «πολύ σύντομα θα υπάρξει, μόλις ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα, και το ραδιόφωνο. Θα ανακοινωθούν και οι προσλήψεις. Έχουν τελειώσει, είπεψευδέστατα και υποκριτικά, έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα και οι ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι εργαζόμενοι. Νομίζω ότι πλέον δεν θα έχουν καμία δικαιολογία, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά, να συνεχίσουν να παραμένουν στην Αγία Παρασκευή».
Την απάντηση σε όλα αυτά δίνει ο Ν.Μιχαλίτσης, πρώην γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, σε άρθρο του στο “Εθνος της Κυριακής” όπου αναφέρει χρακτηριστικά για το μόρφωμα της «ΔΤ», "ψάχνουμε τρόπο για μια βιώσιμη μετα-ΕΡΤ. Το πρόβλημα με τη «ΔΤ» είναι ότι δεν συνιστά φορέα που έχει συσταθεί νομίμως. Αποτελεί μια μονοπρόσωπη εταιρεία με διευθυντή τον Γκίκα Μάναλη, ειδικό διαχειριστή και εκκαθαριστή του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ, μοναδικό υπεύθυνο για το ενδιάμεσο στάδιο.
Δεν μπορούμε να αποκαλούμε «φορέα» τη «ΔΤ», θεσμικά είναι μια ανυπόστατη οντότητα, ενώ ελέγχεται αποκλειστικά από το υπ. Οικονομικών. Επιπλέον η «ΔΤ» δεν διαθέτει ούτε άδεια τηλεοπτικής λειτουργίας ούτε άδεια εκπομπής. Για να εκπέμψει νόμιμα πρέπει ως πάροχος δικτύου να είναι εγγεγραμένη στα μητρώα της ΕΕΤΤ.Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στις συμβάσεις που είναι υποχρεωμένη η «ΔΤ» να συνάπτει όχι μόνο για προσλήψεις αλλά και για συνεργασίες με φορείς και εταιρείες. Τις συμβάσεις εγκρίνει το υπ. Οικονομικών, ωστόσο δεν υπογράφεται καμία γιατί πολύ απλά όποιος υπογράψει συμβάσεις από ανυπόστατο φορέα θα πάει φυλακή συν τοις άλλοις γιατί δεν θα έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες. Για τον λόγο αυτόν η «ΔΤ» ζητεί βοήθεια από ιδιωτικές εταιρείες που της παρέχουν πίστωση.Το τρίτο πρόβλημα της «ΔΤ» σχετίζεται με τη χρήση μαύρης εργασίας των εργαζομένων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους πριν υπογράψουν συμβάσεις και ενόσω ήταν ακόμη ανοικτή η διαδικασία της αξιολόγησης και των συνεργατών που «βοήθησαν» εκτός διαγωνισμού. Ως προς το περιεχόμενο, σίγουρα η «ΔΤ» έχει βοηθηθεί από ορισμένους πρόθυμους προμηθευτές να βελτιώσει το πρόγραμμά της με την προοπτική της ευνοϊκής μεταχείρισης.
Το ενημερωτικό πρόγραμμα είναι τουλάχιστον «τραγικό»Πολύ χαμηλής στάθμης και φανερά «κυβερνητικό», κυρίως μετά την απόφαση των αρχηγών της αντιπολίτευσης να απέχουν από τη «ΔΤ». Για «ξεκάρφωμα» διαβάζονται οι ανακοινώσεις των κομμάτων για να μεταδοθούν αμέσως μετά οι απαντήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό δεν έχουν έρεισμα στην κοινωνία.
Στη συνέχεια αναφέρεται στη ΝΕΡΙΤ λέγοντας :
"Οσο για τη ΝΕΡΙΤ υποτίθεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια να επισπευθεί η διαδικασία, παρ’ όλα αυτά το εγχείρημα συνοδεύεται από ψέματα. Δεν αποκαλύπτεται ότι έχει παραιτηθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο ο Σ. Σιμόπουλος (πρύτανης ΕΜΠ) και δεν λέγεται ανοικτά ότι όταν οριστεί το ΔΣ θα κληθεί να ορίσει με τη σειρά του τον αριθμό των εργαζομένων, που σίγουρα δεν θα ξεπερνά τους 656, μια και η τρόικα ζητά 2.000 απολύσεις από το Δημόσιο.Οσον αφορά στους χρόνους έναρξης δεν αποσαφηνίζεται ότι οι διαδικασίες επιλογής μέσω ΑΣΕΠ (διοικητικοί, τεχνικοί) απαιτούν χρόνο."
Ενώ κλείνει το άρθρο του αναφερόμενος στην ΕΡΤ, "Μέσα σε όλα αυτά η ΕΡΤ συνεχίζει δυνατή, οι άνθρωποι εργάζονται με ενθουσιασμό παράγοντας αξιοπρεπές πρόγραμμα που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.Αναζητούμε τρόπους να διατηρηθεί η ανεξάρτητη αυτή φωνή και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο κανάλι επικοινωνίας με την κοινωνία. Είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΕΣ 43 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»
Ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, δημοσιοποίησεσυμπληρωματική λίστα με 43 προσληφθέντες στο μόρφωμα της υπό κατάρρευση "Δημόσιας Τηλεόρασης", ενώ προέβη και σε ορισμένες διορθώσεις σε σχέση με την πρώτη λίστα με τους 439 προσληφθέντες.
Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους 43 προσληφθέντες.
Η ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
«Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ!»
Χθες λίγο πριν από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤκατέφτασε στο Ραδιομέγαρο η μηχανοκίνητη πορεία συμπαράστασης στην ΟΛΜΕ και στην ΕΡΤ, που διοργάνωσαν οιΑγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας. «Η ΕΡΤ ανήκει στον λαό. Είναι δημόσιο αγαθό»ακούστηκε ως σύνθημα και οι διαδηλωτές έγιναν δεκτοί με επευφημίες από τους παριστάμενους εργαζομένους και αλληλέγγυους πολίτες.
Η πορεία διοργανώθηκε για συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών «ενάντια στην παντελή κατάλυση της παιδείας, στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της διάλυσης του κράτους πρόνοιας για τον πολίτη»· αλλά και ως έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, που διαφυλάσσουμε, εδώ και τρεις μήνες, το δημόσιο αγαθό της ενήμερωσης και της ψυχαγωγίας, υπέρ των πολιτών και ενάντια σε όσους προσπαθούν να το καταλύσουν ή να το καπηλευτούν.
Στις 19:30 η πορεία έφτασε έξω από το κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», όπου βρίσκονταν παραταγμένες δύο διμοιρίες των ΜΑΤκαι οι διαδηλωτές φώναξαν τα συνθήματα «Θέλουμε σχολείο δημοκρατικό, όχι ένα κάτεργο εξεταστικό», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και «Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία» - αλλά και «Το Mega είναι ιδιωτικό, να φύγει η αστυνομία από εδώ» και «Όχι άλλα ψέματα στου Mega τις ειδήσεις, εδώ υπάρχει φτώχεια και απολύσεις», αναφερόμενοι στα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της Δευτέρας στο MEGA, με τους καθηγητές να υποστηρίζουν ότι υπήρξε διαστρέβλωση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, καθηγητές, που συμμετείχαν στην πορεία, ζήτησαν από τους επικεφαλής του σταθμού να παραστεί εκπρόσωπός τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ώστε να καταθέσει τις θέσεις και τα αιτήματά τους· ή, εναλλακτικά, το κανάλι να διαθέσει κάμερα, για να κάνει δηλώσεις εκπρόσωπός τους. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, κανένα από τα δύο αιτήματα δεν έγινε δεκτό από τον τηλεοπτικό σταθμό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Παράλληλα για να κρατήσουμε ανοικτή την ΕΡΤ και αυτή τη μέρα  θα γίνει προβολή της ταινίας  «ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» 21:30  ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ για όσουςδεν μπορέσουν να παρευρεθουν στη συναυλία του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

«Η Σοφί Μαρσώ και ο Γιαν Σάμιουελ – ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αγάπα με αν τολμάς»  –  σε μια  ιδιότυπα αισιόδοξη και σουρεαλιστική ταινία με θέμα την ωρίμανση και τον επαναπροσδιορισμό.

Η Μαργαρίτα ζει στους ρυθμούς τη υπέρ – απαιτητικής της θέσης στην πολυεθνική όπου εργάζεται. Τρέχοντας με φρενήρεις ρυθμούς για να ανταπεξέλθει το βαρύ καθημερινό της πρόγραμμα, αντιμετωπίζει δουλειά και σχέσεις με σιδερένια  πυγμή. Στα γενέθλια των σαράντα της χρόνων, ένας συνταξιούχος συμβολαιογράφος της παραδίδει το πρώτο από μια σειρά γραμμάτων που θ’ αλλάξουν τα πάντα:

«Αγαπητέ μου εαυτέ, σήμερα είμαι επτά χρονών και σου γράφω αυτό το γράμμα για να μην ξεχάσεις τις υποσχέσεις που έδωσες όταν ήσουν μικρή….»

Γαλλικός Τίτλος: L’AGE DE RAISON

Ηθοποιοί: Σοφί Μαρσώ, Μάρτον Τσόκας, Μισέλ Ντικοσό, Ζοναθάν Ζακά
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+