AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, September 20, 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ 5η ΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

0 comments
Πηγή: iskra.gr
Συνεχίζεται, με πείσμα και αποφασιστικότητα, για 5η μέρα ο αγώνας των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων του Δημοσίου, ενάντια στα μνημονιακά μέτρα που οδηγούν στη διάλυση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και στην διαθεσιμότητα- απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους.
Χθες ολοκληρώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και σήμερα αποφασίζει η Γενική Συνεύλεση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει την κλιμάκωση και συνέχεια των κινητοποιήσεων, όμως σε ότι αφορά τη διάρκεια δεν έλαβε απόφαση καθώς καμία πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ μία 48ωρη.
Τα ως τώρα αποτελέσματα των Γενικών Συνελεύσεων μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Πιο συγκεκριμένα, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν :
Συνέχιση των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων :38 ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 87
48ωρες επαναλαμβανόμενες : Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Αναστολή της απεργίας ψήφισαν: Β ΕΛΜΕ Αχαϊας, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, ΕΛΜΕ Πιερίας
Οι καθηγητές φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ήδη έχουν πραγματοποιήσει εκτός των συλλαλητηρίων, σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπως μοτοπορείες, καταλήψεις περιφερειακών διευθύνσεων, ανοιχτές συγκεντρώσεις μαζί με δασκάλους, γονείς, μαθητές αλλά και άλλους φορείς που πλήττονται. Ενώ έχει ήδη συσταθεί απεργιακό ταμείο από την ΟΛΜΕ.
Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνουν τις διαδικασίες και οι δάσκαλοι για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους με τις οποίες αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης, στην κατάργηση του ολοήμερου, στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις στον εκπαιδευτικό κλάδο. Όμως, τοαγωνιστικό κλίμα είναι σαφές και καταγράφτηκε στα υψηλά ποσοστά συμμετοχής των δασκάλων τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας. Οι δάσκαλοι, όπως και οι συνάδελφοί τους καθηγητές, έδωσαν μαζικά το "παρώνστο προσκλητήριο αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, συμμετέχοντας στην απεργία με ποσοστό πάνω από 85%.
Στο μεταξύ, η ΔΟΕ με επιστολή της στους γονείς, τους ζητεί να σταθούν «συμπαραστάτες στον αγώνα μας» και τους καλούν να παραμερίσουν όσους «καλοθελητές» θελήσουν να συκοφαντήσουν αυτό τον αγώνα» .
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα Παρασκευή 20/9,καλεί η ΔΟΕ. Παραθέτουμε για την ενημέρωσή σας το σχετικό δελτίο τύπου:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Η διολίσθηση της ηγεσίας της εκπαίδευσης στον αυταρχισμό και την αποσάθρωση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται.
Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενάντια σε κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας συνεχίζουν, με βάση ανίσχυρες νομικά εντολές του Υπουργείου Παιδείας, να διαλύουν τοΟλοήμερο Σχολείο, την ενισχυτική διδασκαλία και την Ειδική Αγωγή μετατρέποντας ταυτόχρονα πλήθος συναδέλφων μας σε περιπλανώμενους, «πλεονάζοντες».
Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει.
Το Δ..Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί:
την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:30 τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αθήνα), ενάντια στις αυθαίρετες μετακινήσεις που ετοιμάζει γι' αυτούς ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή σε όποια παρόμοια κινητοποίηση οργανώνεται ανά την Ελλάδα για τον ίδιο λόγο.

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ 1655 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Αργά χθές το βράδυ έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στη δημοσιότητα τη λίστα 1655 διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, που θα βγούν σε διαθεσιμότητα, θέλοντας να κλείσει το θέμα πριν την έλευση της Τρόικας.
Σύμφωνα με τους καταλόγους του υπουργείου Παιδείας, αυτοί που πλεονάζουν και θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι:
- 600 διοικητικοί υπάλληλοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
- 438 απο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
- 240 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- 153 από το Πανεπιστήμιο Πατρών
- 96 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
- 53 από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
- 40 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και
- 35 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Για το θέμα, πάντως, και για τους τελικούς αριθμούς των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα αποφασίσει σήμερα το κυβερνητικό συμβούλιο, πριν την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εν τω μεταξύ, η πρυτανεία του ΕΜΠ είχε αποφασίσει από χθες την συμβολική αναστολή λειτουργιών του Ιδρύματος για δύο μέρες (Πέμπτη και Παρασκευή), ενώ και οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και καλούν τους πρωτοετείς φοιτητές να μην προσέρχονται στο Πολυτεχνείο για την εγγραφή τους.
Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνει ότι «η μείωση του διοικητικού προσωπικού στο Ίδρυμά μας θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα: την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αυτή τη φορά όχι συμβολικά, αλλά στην πραγματικότητα». Και προειδοποιεί για νέα πενθήμερη κινητοποίηση από την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, λόγω της απεργίας του κλάδου, δεν έγιναν ούτε αυτή την εβδομάδα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν και οι προγραμματισμένες εξετάσεις των σχολών, αλλά και οι ορκωμοσίες των τελειοφοίτων. Γι' αυτό, ζητούν από το Υπουργείο και τη διοίκηση του Ιδρύματος να ορίσουν νέες ημερομηνίες μετά τη λήξη της απεργίας τους.
Και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως, αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, κάνοντας λόγο «λειτουργική απαγόρευση» του Ιδρύματος.
Να σημειωθεί ότι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων αρνήθηκαν να στείλουν στο Υπουργείο λίστες με τους διοικητικούς υπαλλήλους που πλεονάζουν. Αντ' αυτού, μάλιστα, έστειλαν στοιχεία για 2500 λειτουργικά κενά.
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Σύγκλητος αποφάσισε συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος από χθες έως και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Και ανακοίνωσε «την παραίτηση όλων των οργάνων διοίκησης του ΑΠΘ από τα διοικητικά τους καθήκοντα και τις αντίστοιχες διοικητικές θέσεις, στην περίπτωση πραγμάτωσης της κυβερνητικής σχεδιαζόμενης διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων».
Επιπλέον, και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών αποφάσισε αναστολή λειτουργίας έως τη Δευτέρα και την εκ νέου αναβολή των εισαγωγικών εξετάσεων στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών.Ωστόσο, και η γενική συνέλευση του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, αλλά και η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διαβεβαιώνουν με ανακοίνωσή τους για τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε χρόνο και συνθήκες που θα εγγυώνται τις προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή τους.
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μετά τη τεράστια διαδήλωση στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των απεργιών προσανατολίζονται εργαζόμενοι σε φορείς του Δημόσιου τομέα.
Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες.Ενώ, αναβρασμός επικρατεί και στο χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των επικείμενων αποφάσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+