AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, September 20, 2013

Η Αστυνομία Πυροβολεί - Χτυπά - Επιτίθεται στους Απεργούς της ΛΑΡΚΟ - Αποκλείει την ΕΡΤ3: Αυτό είναι το κράτος του μνημονίου!

0 comments
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3
Ειδικός φρουρός με πολιτικά πυροβόλησε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τον σταθμό του μετρό στηΔάφνη, το απόγευμα της Παρασκευής (20/9).
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι συγκεντρωμένοι εντόπισαν στη συγκέντρωση ένα άτομο που θεώρησαν «ύποπτο», αυτό πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές  τη στιγμή που κινήθηκαν προς το μέρος του.
Στη συνέχεια, όπως λένε πηγές, ο αστυνομικός που πυροβόλησε κυνηγήθηκε από τους διαδηλωτές και εγκλωβίσηκε εντός καταστήματος στην περιοχή, στο οποίο έσπευσαν με απίστευτη ταχύτητα τα ΜΑΤ και έθεσαν τον αστυνομικό υπό την "προστασία" τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια τα ΜΑΤσυνόδευσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε στη Γενική Ασφάλεια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Η απαράδεκτη στάση του ειδικού φρουρού με την προκλητική και ένοπλη παρουσία του στην αντιφασιστική συγκέντρωση προκαλούν πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες.
Η επίσημη θέση της αστυνομίας ότι ο ειδικός φρουρός ήταν εκτός υπηρεσίας δεν είναι ιδιαίτεραπειστική και δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι , παρ'ότι εκτός υπηρεσίας , οπλοφορούσε.
Επίσης, δεν εξηγείται εύκολα η άμεση έλευση και αντίδραση των ΜΑΤ προς "προστασία" του ειδικού φρουρού , αν δεν υπήρχε επικοινωνία ή τουλάχιστον οπτική επαφή μεταξύ τους.
Ερωτηματικά , επίσης, υπάρχουν για την κατεύθυνση που έριχνε τους πυροβολισμούς (πόσους;) ο ειδικός φρουρός, αφού υπήρχε πλήθος κόσμου γύρω - γύρω σε χώρο που περιβάλετο από πολυκατοικίες.
Τέλος κύκλοι της Αριστεράς σημείωναν με βαθιά ανησυχία την κλιμάκωση τις τελευταίες μέρες , μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, της αγριότητας των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών (βλ. Κερατσίνι, ΛΑΡΚΟ, Χαλκίδα, ΕΤ 3 στη Θεσσαλονίκη κλπ).
Πραγματοποιήθηκε επίσης αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Φιλολάου, στο Παγκράτι.
Εν τω μεταξύ, νέα συγκέντρωση στη Νίκαια αύριο Σάββατο προγραμματίζουν σωματεία του Πειραιά με αφορμή διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» ,που είχε προαναγγείλει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Περιβολάκι.
Στόχος,όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση,είναι να ακυρώσουν τη δράση αυτή, όπως έγινε την Πέμπτη το βράδυ με την ομιλία του Ν.ΜΙχαλολιάκου στη Νίκαια που τελικά ματαιώθηκε.
Ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής «εξαφανίστηκε» από το ημερολόγιο εκδηλώσεων της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής η εκδήλωση «διανομής τροφίμων μόνο σε Έλληνες», κάτι που εκτιμάται ότι οδηγεί προς αναβολή.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΡΣΥΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και γνωστού αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή 20/9/2013, στις 6:00 πμ στην οδό Κύπρου, στο Βύρωνα. Άτομο του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στην αστυνομία, σταμάτησε με μηχανή και κινήθηκε εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τον απείλησε με την φράση «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και βγάζοντας αντικείμενο από την τσέπη του, τον καταδίωξε, ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί.
Το συγκεκριμένο άτομο τρομοκρατούσε την οικογένεια του συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη. Μεγάλα ερωτηματικά γεννά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Βύρωνα στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστηςμετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν.
Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια, που συμπίπτει με άλλες αντίστοιχες ενέργειες σήμερα όπως ο οπλοφόρος που στράφηκε εναντίον αντιφασιστών διαδηλωτών στηΔάφνη, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης εργατών, συνδικαλιστών και Αριστερών,μέρος του οποίου είναι η τραμπούκικη επίθεση στους μεταλλεργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και αποκορύφωμα, η προσχεδιασμένη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αντιφασίστα αγωνιστήΠαύλου Φύσσα. Σε κάθε περίπτωση ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η μαζική πάλη και ο αγώνας για ναξεριζωθεί ο φασισμός από κάθε γειτονιά και να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, της εξαθλίωσης και της αστυνομοκρατίας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επέμβαση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή, ο απολογισμός της οποίας είναι είναι επτά συλλήψεις και τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο.
Την οργή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης προκάλεσε και ο αποκλεισμός της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη από τα ΜΑΤ.
Κυβερνητικό αυταρχισμό καταγγέλλει το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «η επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ρόπαλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, όπως επίσης και ο αποκλεισμός από τα ΜΑΤ των εργαζομένων της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει ότι τo κάλεσμα της κυβέρνησης για τη λεγόμενη ομαλότητα σημαίνει πλήρη υποταγή των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τους αντιλαϊκούς νόμους».
«Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη του για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή προς όφελος του» επισημαίνει το ΚΚΕ.
Ειδικότερα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ διεξαγόταν στον κόμβο του Μαρτίνου της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου. Είχε προαναγγελθεί ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να ακουστούν οι ομιλίες βουλευτών και συνδικαλιστών, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν και το ρεύμα καθόδου, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου- λάμψης.
Η αντιπαράθεση διήρκεσε περί τα 15 λεπτά και τα επεισόδια γενικεύτηκαν με πετροπόλεμο. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της ΛΑΡΚΟ με ασθενοφόρο, ενώ έγιναν και επτά συλλήψεις από τους αστυνομικούς.
Παρά το άνοιγμα του δρόμου, το κλίμα στην περιοχή παρέμενε για ώρα τεταμένο. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για το βράδυ της Παρασκευής συνέλευση στην οποία, εκτός των εργαζομένων, έχουν κληθεί να μετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝ.ΕΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΤ3
Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει τον προκλητικό αποκλεισμό των στούντιο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη από τα ΜΑΤ και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική φίμωσης της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης.»
» Κάθε μέρα που η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί προστίθεται στη μαύρη ιστορία της κυβέρνησης Σαμαρά, που βάζει τις ανάγκες της πολιτικής της διάσωσης και της εξυπηρέτησης των μνημονιακών επιταγών πάνω από τις ανάγκες των πολιτών για ενημέρωση και πολιτισμό».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης: «Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ3. Βουλευτές, πολιτευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων δίπλα τους
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+