AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, September 20, 2013

ΝΕΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10 πμ (21/9) ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ!

0 comments
O ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Νέα συγκέντρωση στη Νίκαια ετοιμάζουν αύριο, Σάββατο, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, με αφορμή τη διανομή τροφίμων και ρουχισμού μόνο για Έλληνες που έχειπροαναγγείλει η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στις 11 το πρωί στο Περιβολάκι.
Η νέα αντιφασιστική διαδήλωση ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη, κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στην Πλ. Δαβάκη στη Νίκαια. Στόχος της νέας συγκέντρωσης είναι να ακυρωθεί η δράση αυτή, όπως έγινε και το βράδυ της Πέμπτης με την ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Νίκαια, η οποία τελικά ματαιώθηκε.
«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» προειδοποιούν με ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και οιμαζικοί φορείς του Πειραιά που οργανώνουν την κινητοποίηση και αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή όπως πήρε απάντηση στη συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει και ακύρωσε την Πέμπτη κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, έτσι και τώρα, ενώ καταγγέλουν ότι οι χρυσαυγιτες «διοργανώνουν διανομή τροφίμων με τις πλάτες των εφοπλιστών για να δημιουργήσουν ανοχή για τη δολοφονική τους δράση.
Η αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Παιδικής Στέγης στις 10 το πρωί.
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ – ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ
Εν τω μεταξυ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για το τι έγινε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει πλέον στην κατοχή της στοιχεία, τα οποία προέκυψαν έπειτα από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου,Γιώργος Ρουπακιάς, φαίνεται πως δέχθηκε στο κινητό περισσότερες από μία κλήσεις αλλά και μηνύματα για να σπεύσει στο σημείο στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος νεαρός.
Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα όσα είπε η σύζυγός του, ότι ο Ρουπακιάς ήταν στο σπίτι στη Νίκαια όταν ειδοποιήθηκε για να σπεύσει στην Αμφιάλη. Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσειπερισσότερα από ένα τηλεφωνήματα την επίμαχη ώρα.
Μάλιστα, όπως από τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ στα χέρια της, εκτός από τους αριθμούς τηλεφώνων που κάλεσαν του Ρουπακιά, υπάρχουν και μηνύματα στο κινητό του δράστη.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό οι αστυνομικές αρχές, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχουν ήδη εντοπίσει τους αριθμούς από τους οποίους εστάλησαν τα μηνύματα ή έγιναν οι κλήσεις προςτον Γιώργο Ρουπακιά και οι οποίες ήταν περισσότερες από μία, πριν μεταβεί στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία.
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, προκύπτουν στοιχεία που αφορούν και στις επαφές μεταξύ των προσώπων που επικοινώνησαν με τον δράστη και άλλων που ήταν παρόντες στη συμπλοκή, ενώ οι όποιες εξελίξεις αναμένονται από Δευτέρα.
Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ένας από τους τηλεφωνικούς αριθμούς, για τον οποίο έχουν καταγραφεί οι σχετικές εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, ανήκει σε πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΩΗΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ: Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα βίντεο που συνδέουν πέραν αμφιβολίας με τη Χρυσή Αυγήτο δράστη της δολοφονίας του Παύλου ΦύσσαΓεώργιο Ρουπακιά, νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Η εφημερίδα «Έθνος» δημοσίευσε την Παρασκευή (20/9) «συνέντευξη ντοκουμέντο πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής» που μεταξύ άλλων αναφέρει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια ενώ υποστηρίζει ότι «είχαν τον Παύλο Φύσσα στην μπούκα» γιατί έγραφε αντιφασιστικά τραγούδια.
Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το Έθνος, αναφέρει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Στη συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα, δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Λαγού.
«Ο Γ.Πατέλης μάς έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την 'πέσουμεσε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός» υποστηρίζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχίατη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι «μιλημένοι», καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα».
Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδιαΕίχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».
 Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Π.Τσαλδάρη, λέει: «Τον ΠατέληΈχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».
ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
Για βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή της δολοφονίας του παιδιού της και το οποίο βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας μίλησε την Παρασκευή η μητέρα του Π.Φύσσα.
«Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας με βίντεο, που τράβηξε βίντεο το παλικάρι, αλλά έκανε το λάθος και το πήγε στην αστυνομία. Φυσικά και το έχει. Θα δείτε όλο το σκηνικό και όποιος θέλει να το δει και πώς ακριβώς έγινε» είπε στον Σκάι η μητέρα του 34χρονου, υποστηρίζοντας ότι η πληροφορία για την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού από αυτόπτη μάρτυρα έχει γίνει γνωστή από το βράδυ της Πέμπτης.
Η ίδια είπε ότι η κοπέλα του Π.Φύσσα εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της συμπλοκής να επέμβουν αλλά κατά τα λεγόμενά της εκείνοι της απάντησαν: «Θα πάμε να τα βάλουμε εμείς με αυτά τα γομάρια;».
Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, κοντά στο σημείο υπήρχαν 12 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ
Στα δικαστήρια του Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Σάββατο (21/9), ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο δράστης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, έχει ομολογήσει την πράξη του και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα!!!
Είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.
Εν τω μεταξύ, σε δύο χρόνια, έξι μήνες και 2.500 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ο 26χρονος πρώην οδηγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο, καθώς ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου 'πεταλούδα' και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες).

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Συγκεντρώσεις εναντίον του φασισμού, με συνθήματα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στη Βαλένσια και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Ειδικά στο Παρίσιη αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 38 άτομα που συμμετείχαν στηνκινητοποίηση. Το κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά τη δολοφονία του 18χρονου Κλεμάν Μερίκ, φοιτητή και αντιφασίστα ακτιβιστή, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από φασιστοειδή στη συνοικία Σεν Λαζάρ. Ο κύριος ύποπτος, ο Εστεμπάν Μοριγιό, προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή.
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+