AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, July 17, 2013

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

0 comments
"ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΓΥΨΟΣ" ΣΕ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΣΟΪΜΠΛΕ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ (18/7) ΣΤΙΣ 18:30 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΧΟΥΝΤΙΚΗ" ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!
Μέγα πλήθος πολιορκεί, το βράδυ της Τετάρτης (17/7), την Βουλή!
Ενώ η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρα, που προβλέπει επί της ουσίας μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και νέα φοροκαταιγίδα για χαμηλά, και μεσαία εισοδήματα, πλήθος λαού, εργαζομένων, ανέργων, και νεολαιών, κάνουν το χρέος, τους, καιδηλώνουν έμπρακτα την αντίθεση τους, με ότι θα ψηφιστεί, καθώς και με το σύνολο της κυβερνητικής επιλογήςυψώνοντας την φωνή τους και διαδηλώνοντας για την ανάγκηανατροπής!
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ,στην μεγαλειώδη βραδυνή διαδήλωση με τον έντονο αγωνιστικό παλμό βρέθηκε και πάλι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!
Εν τω μεταξύ, από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε κάλεσμα αύριο Πέμπτη (18/7) 6:30 μ.μ. στηνΠλ.Κλαυθμώνος από σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς παρά την "χουντικής έμπνευσης" απαγόρευση.
ΣΤΟ "ΓΥΨΟ" ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ!
Στο "γύψο" οι συναθροίσεις κατά την επίσκεψη του γερμανού υπουργού οικονομικών Β.Σόιμπλεστην Αθήνα! Η επίσκεψη του "ηγεμόνα" και κηδεμόνα της χώρας Σόιμπλε οδήγησε την κυβέρνηση να απαγορεύσει αύριο Πέμπτη (18/7), από τις 9:00 έως τις 20:00, με τελική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας(!!!).Κλείνει μέχρι και η Αττική Οδός για να μην ακουστούν οι φωνές του ελληνικού λαού στον "ηγεμόνα"! Μετατρέπουν τη χώρα σε μπανανία και προτεκτοράτο όπως έκαναν παλιότερα και κατά την επίσκεψη Μέρκελ.
Η Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί ως βασικό δικαίωμα εκείνο τουσυναθροίζεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.
Oυδείς έχει δικαίωμα να απαγορεύει διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις του πλήθους για οποιονδήποτε λόγο.
Δεκάδες χώρες έχουν καταδικασθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,επειδήπαραβίασαν αυτό το δικαίωμα.
Κι έρχεται τώρα, η δικοματική ελληνική κυβέρνηση και απαγορεύει εκ των προτέρων τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις, την ημέρα που θα επισκεφθεί ο Σόϊμπλε την Ελλάδα.
Ειδικότερα, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:
Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (17/7) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε νέο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ- ΟΤΑ) και στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι από όλη τηνχώρα! Η συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες κιντοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Τον αγωνιστικό παλμό δίνουν τα μπλοκ των σχολικών φυλάκων, ενώ μαζικότατη είναι και η παρουσία των δημοτικών αστυνομικών στο συλλαλητήριο. Στις 12 το μεσημέρι, η μεγάλη πορεία ξεκίνησε και αφού πέρασε από την οδο Σταδίου, κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος, μετά το μεσημέρι. Το κτήριο της Βουλής έχει περικυκλωθεί από δημοτικούς υπαλλήλους, καταλαμβάνοντας τις λεωφόρους Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.
Την ίδια ώρα, με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κλειστοί παρέμειναν οι δήμοι όλης της χώρας.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟΥ-ΤΕΡΑΤΟΣ!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Με ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται στον Τύπο την Τετάρτη με τη μορφή καταχώρησης, η ΟΛΜΕ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση και 2 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης (Ιταλική και Ισπανική Φιλολογία).
Οι καθηγητές καλούν τους βουλευτές να μην συνεργήσουν στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η ΟΛΜΕ στην επιστολή της αυτή προς τους βουλευτές αναλύει τις ρυθμίσεις του άρθρου 82 και τις επιπτώσεις που θα έχουν και μεταξύ άλλων τονίζει: «Σας καλούμε με την αρνητική ψήφο σας να σταματήσετε αυτήν την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες (ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων του λαού μας) το αναφαίρετο δικαίωμά τους στηδημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών, παρατίθεται το χθεσινό (16/7) ρεπορτάζ της Iskra.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (16/7) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ" - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι,αυταπασχολούμενοι και νεολαίοι κατέκλυσαν μαχητικά, ενωτικά και ειρηνικά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας 
Με βασικό αίτημα να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής και στρώνει το έδαφος για ένα νέο γύρο ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και τα ήδη λεηλατημένα εισοδήματά του, τα συνδικάτα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα κήρυξαν την Τρίτη(16/7), 24ωρη γενική απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ οΣυντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιο Τομέα όρισε τόπο συγκέντρωσης το Μουσείο στις 11 πμ. Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού των ΕΚΘ - ΕΔΟΘ δόθηκε στις 10:30 στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3. Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης δια μέσω των οδών Τσιμισκή - Βενιζέλου - Εγνατίας - Διοικητηρίου.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μαζικότατη και με πολύ μεγάλο αγωνιστικό παλμό και οι χιλιάδες εργαζόμενοι φώναζαν διαρκώς συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας αλλά και τηςΕΕ και του ΔΝΤ.

Στις 2 περίπου το μεσημέρι, ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα συλλαλητήρια των εργαζομένων, ενώ το ραντεβού των κινητοποιήσεων ανανεώθηκε για το βράδυ στο Σύνταγμα.
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμαενάντια στο πολυνομοσχέδιο-τέρας. Ακολούθησε συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών  (διαβάστε παρακάτω το χρονικό των σημερινών συγκεντρώσεων).
Στη σημερινή 24ωρη γενική απεργία κορυφώθηκαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ (15/7) με μεγάλο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, ενάντια στηδιαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και την Τετάρτη στις 7 μ.μ. έξω από το κτήριο της Βουλής -ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο.
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι σε αυτά, όπως επίσης και οι μονάδες πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Οιδήμοι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού  Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, στην 24ωρη γενική απεργία με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 10 πμ έως τις 2 μμ σε όλη τη χώρα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΥΛΗΣ: ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧEΔΙΟΥ-ΤΕΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΤΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Αντισυνταγματικές έκρινε τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου-τέρατος για τους ΟΤΑ τοεπιστημονικό συμβούλιο της Βουλής. Συγκεκριμένα τις διατάξεις που αφορούν τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, στη δυνατότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, στη συγκρότηση του Παρατηρητηρίου για την κατάθεση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ, γιατί όπως υποστηρίζει το Συμβούλιο καταργείται η οικονομική αυτοτέλεια στους Δήμους.
Επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κρίνει αντισυνταγματική τη διάταξη για την ασυλία των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης έκρινε ως αντισυνταγματικέςπολλές εκ των φορολογικών διατάξεων.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
1:15 μμ: Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε πανό στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με το σύνθημα: «Να απολύσουμε την κυβέρνηση. Οχι στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».
1.05 μμ: Όλα τα μπλοκ έχουν μπει πλέον στην πλατεία Συντάγματος. Στο μέτωπο της Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη βρίσκεται ο κύριος όγκος των δημοτικών αστυνομικών, τωνσχολικών φυλάκων και των άλλων δημοτικών υπαλλήλων με τα πανό των δήμων. Πίσω τους, προς την πλατεία και την Γεωργίου Α' οι εκπαιδευτικοί, ενώ στην κάτω πλευρά της πλατείας, προς την Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας, ο κύριος όγκος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι περισσότεροι διαδηλωτές παραμένουν στις θέσεις τους, φωνάζοντας συνθήματα. Ένας μικρότερος αριθμός, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, αρχίζει σταδιακά να αποχωρεί.
12.37 μμ: Με έναν αποκριάτικο σκελετό να προπορεύεται, συμβολίζοντας τον θάνατο του ΕΟΠΥΥ,  πλησιάζει στην πλατεία Συντάγματος από τη Σταδίου το μπλοκ των εργαζομένων στο Ταμείο.
12.35 μμ: Τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα, μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ.
12.30 μμ: Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα.
12.15 μμ: Η πορεία κατευθύνεται προς το Σύνταγμα. Εντυπωσιακή η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
11.13 πμ: Η πορεία των δημοτικών αστυνομικών στη Σταδίου.
11.10 πμ: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


Ανακοινώσεις, με τις οποίες καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, εξέδωσαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις "Αυτόνομη Παρέμβαση" και ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και ο Συντονισμός Πρωταβάθμιων Σωματείων του Ιδιωτικού και του Δημόσιο Τομέα.
Αναλυτικότερα, τα καλέσματα έχουν ως εξής:

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ 2013
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχοντας ταυτιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, σε πλήρη εναρμόνιση με τις εντολές της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των δανειστώνσυνεχίζει και κλιμακώνει την ανήλεη επίθεση ενάντια στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, οδηγώντας ταυτόχρονα στην καταστροφή την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία.
Την ίδια ώρα που απλόχερα μοιράζουν πάνω από 100 δις ευρώ στις τράπεζες, για να σώσουν τους τραπεζίτες, βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση, οδηγούν στο κλείσιμο εργοστάσια και επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το «μάρμαρο», αδιαφορώντας για την έκρηξη της ανεργίας και της φτώχιας.
Το νέο μίνι μνημόνιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή, «συμπληρώνει» και επιταχύνει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και απαιτήσεων των τροϊκανών «συμμάχων».
Μέσα από το πολυνομοσχέδιο προωθείται η απαίτηση του κεφαλαίου για την κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φορομπηχτικά μέτρα τίθενται εν ισχύ, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται. Ταυτόχρονα διαμορφώνονται οι όροι προκειμένου να προωθηθεί ένα νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο το φθινόπωρο, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου, κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και νέες δραματικές μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι τροϊκανοί «σύμμαχοι» έχουν τόσο θράσος που τολμούν με τις αποφάσεις τους να κλείνουν ακόμα και σχολεία, να απολύουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, να ανακοινώνουν λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις στην υγεία, να βάζουν υπό επιτροπεία τους Δήμους και να ετοιμάζουν το κλείσιμο κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης, όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το μέλλον το δικό μας, αλλά και την νεολαίας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και οι μισθοί των 300 €. Δεν μπορεί η κοινωνία να προχωρήσει χωρίς νοσοκομεία σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει με συντάξεις πείνας και ανθρώπους που θα ζουν στα παγκάκια και θα σιτίζονται στα συσσίτια.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση που προωθούν συγκυβέρνηση – τρόικα – κεφάλαιο και τραπεζίτεςμόνο ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της αντίστασης της σύγκρουσης και του διαρκούς παρατεταμένου αγώνα, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα αυτή την ώρα πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους να ξεπεράσουν την ακινησία και την υποταγή των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Αντί να μας τεμαχίζει κομμάτι - κομμάτι το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική, να ανοίξουμε δρόμογια την ανατροπή της και να αφήσουμε ανοικτό τον ορίζοντα για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος και οι εργαζόμενοι.
Η Γενική Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 16 Ιούλη πρέπει να σημάνει πανστρατιά σε όλους τους χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να προηγηθούν γενικές συνελεύσεις ενημέρωσης και να ληφθούν αποφάσεις για συμμετοχή και κλιμάκωση τους αγώνα. Να συνδυαστεί με δράσεις και κινητοποιήσεις από σωματεία και ομοσπονδίες. Να αποτελέσει την αφετηρία ενός διαρκούς και κλιμακούμενου αγώνα με στόχο την ανατροπή.

ΠΑΜΕ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013
Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τουςαυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, ένα να είναι το σύνθημα: Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ.
Ο βιομηχανικός εργάτης, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, οεμποροϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος να γίνουμε μια ενωμένη αγωνιστική γροθιά, οικοδομώντας την πιο ισχυρή, σταθερή, την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό.
Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:
  • Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.
  • Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων,νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
  • Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.
  • Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ.
Γνωρίζουμε τι σημαίνει οργάνωση της απεργίας και τι δουλειά απαιτείται για την επιτυχία της. Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας. Ξέρουμε τι κίνημα χρειαζόμαστε και με ποια κατεύθυνση και προοπτική για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
Η μεγαλύτερη δυσκολία για την οργάνωση και αυτής της απεργίας έχει να κάνει με τη στάση των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι δυνάμεις που επηρεάζουν, που αποφάσισαν την απεργία δε μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία της, δεν παλεύουν, δεν θέλουν τη σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία, με αυτούς που μας κλέβουν και μας στερούν τη ζωή.
Δεν θέλουν σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί, καλύπτουν την απεργοσπασία. Δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν, δεν πρωτοστατούν στην οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας.
Γιατί οι εργατοπατέρες παλιοί και νέοι πιστεύουν στον ίδιο θεό. Ότι οι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε μια οικογένεια.
Είναι συνεργάτες και συνεταίροι των καπιταλιστών και συνυπογράφουν μειώσεις μισθών και μεροκάματων.
Θέλουν ένα κίνημα νεροκουβαλητή στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, ένα κίνημα που θα παλεύει για την καπιταλιστική ανάπτυξη όπου οι εργαζόμενοι πάλι θα πληρώσουν το τίμημα όπως πλήρωσαν ακριβά την καπιταλιστική κρίση.
Το ΠΑΜΕ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει αυτήν την στάση!
Παρά τις επιφυλάξεις, το ΠΑΜΕ σας καλεί να πάρετε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα δικά σας χέρια.
Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων «σωτήρων». Το ΠΑΜΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις γιατί εμείς πιστεύουμε στο δίκιο της εργατικής τάξης, πιστεύουμε στη δύναμη της που μπορεί αν το καταλάβει να σαρώσει τους εκμεταλλευτές της και κάθε λογής συνοδοιπόρο τους.
Γιατί εμείς έχουμε προοπτική που αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά την μήτρα που δημιουργεί μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, την εξουσία των μονοπωλίων.
Κλείστε τ’ αυτιά σας στις σειρήνες και τις τρομοκρατικές εκκλήσεις «τώρα όχι αγώνες τα κεφάλια μέσα», να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη νέα Ελλάδα όπως λέει η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που θα είναι χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
Ο σκοπός και ο στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στους εργαζόμενους και στο κίνημα τους.
Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί. Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ’ την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.
Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Α’ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ (ΜΟΥΣΕΙΟ, 10.30 π.μ.)
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ
ΖΗΤΑΕΙ ΑΙΜΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΩΣΕΙ!
Η μαύρη οθόνη που έπεσε με το αποφασίζουμε και διατάζουμε στη συχνότητα της ΕΡΤ δείχνει κυριολεκτικά και συμβολικά τη μαύρη πολιτική του φασισμού κυβέρνησης – EE – ΔΝΤ απέναντι στην κοινωνία. Μετά τις 2.700 απολύσεις της ΕΡΤ θα ακολουθήσουν χιλιάδες άλλες που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε και ετοιμάζεται να ψηφήσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση. Οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων (από την εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, τα υπουργεία κλπ), που θα προέλθουν από τις 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, είναι μόνο η αρχή. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάργηση του κατώτατου μισθού, αφού στην «ευθύνη» της κυβέρνησης περνά οριστικά η διαμόρφωση του σύμφωνα με την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Παράλληλα εκτός από τα δεκάδες σχολεία που έκλεισαν τώρα, ετοιμάζεται νέο κλείσιμο νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών, ενώ προωθείται το εξαήμερο και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Μετά τις επιστρατεύσεις στο ΜΕΤΡΟ, στους Ναυτεργάτες και την προληπτική επιστράτευση στην εκπαίδευση, το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, το κλείσιμο και τις απολύσεις σε Κατσέλη,Τσιμέντα ΧαλκίδοςΜΕΒΓΑΛΝΕΟΣΕΤ και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι δανειστές εκβιάζουν και απειλούν. Δηλώνουν ότι, αν δεν γίνουν εδώ και τώρα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και αναπροσαρμογή του φορολογικού σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την πληρωμή των δανείων, δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εκροή των δόσεων στην ελληνική κυβέρνηση. Οι τροϊκανοί ζητάνε κάθε φορά θυσίες για να διατηρήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου και εν τέλει για να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Η κοινωνική βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Η αστική τάξη, τα κόμματα που την υπηρετούν (ΝΔ,ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡΧρυσή Αυγή), τα ΜΜΕ και σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ φέρνουν τον κοινωνικόεργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
Ο αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση, αλλά και ο συνεχιζόμενος για τέταρτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο. Αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κινήματος και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Δείχνουν δυνατοί, μα στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως ξεσπάσει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Γι΄ αυτό προσπαθούν να σβήσουν εν τη γενέσει τους τις σπίθες που δημιουργούνται. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν με την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, αυτό προσπαθούν να κάνουν με τον αγώνα όλης της κοινωνίας για τη ΕΡΤ.
Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Nα συντονίσουμε τους αγώνες μαςΓια έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους. Αναγκαίο βήμα γι΄ αυτό κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων τους:
  • Για να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Για την κατάργηση της ΠΝΠ και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης στην εκπαίδευση, το μετρό και τους ναυτεργάτες.
  • Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
  • Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, νερό, ενέργεια, συγκοινωνίες) και για να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μπορούμε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
  • Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, για άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
Ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα καλεί σε αγώνα τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις αγωνιστικές ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα, τις συλλογικότητες των ανέργων, να συμβάλλουν σε μια τέτοια προοπτική.
Καλεί τους  εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλο το λαό να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση, με την απεργία της 16ης Ιούλη.
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+