AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, July 15, 2013

34η ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

0 comments
Πηγή: iskra.gr
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/7: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΤΑ & ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ! 
Αμετακίνητοι στον αγώνα τους παραμένουν οιεργαζόμενοι της ΕΡΤ, συνεχίζοντας για 34η μέρα τις μαχητικές τους κινητοποιήσεις, ενώ σεεξέλιξη βρίσκονται οι σημαντικές διεργασίες για το συντονισμό με τους άλλους κλάδους εργαζομένων, προκειμένου η αυριανή (16/7)24ωρη γενική απεργία να αποτελέσει σταθμό στην πορεία ανατροπής της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία στόχο έχει να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, μέσω του προγράμματος διαθεσιμότητας - κινητικότητας - απολύσεων.
Η αυριανή 24ωρη γενική απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου-καρμανιόλα, έρχεται ως κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων στουςΟργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Εκπαίδευση και την Υγεία-Πρόνοια, αλλά καιευρύτερα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δικηγόρος της ΕΡΤ, Γεώργ. Κόκκκας και επικαλούμενους 12 νομικούς ισχυρισμούς, ζητάει να ακυρωθούν όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις, με τις οποίες σταμάτησε η λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Ο επίμαχος δικηγόρος, πλέον της από 10.06.2003 πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) και της από 11.06.2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με τις οποίες ανεστάλη η λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ, λύθηκαν όλες συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτή, κλπ, ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία όλες οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις,που εκδόθηκαν στη συνέχεια και αφορούν την ΕΡΤ, όπως είναι ο διορισμός του ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη.
Ο κ. Κόκκας, ο οποίος, όπως αναφέρει από το 1987 εργάζεται στην ΕΡΤ με σύμβαση έμμισθης εντολής πάγιας αντιμισθίας, υποστηρίζει ότι από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υφίσταται σοβαρή ηθική βλάβη από την αδυναμία να απολαύσει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Επιπρόσθετα, όμως, υφίσταται οικονομική και ηθική βλάβη, λόγω της επιβάρυνσης, που θα δεχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τις αποζημιώσεις, που θα δοθούν στους απολυμένους και τις νέες προσλήψεις, που θα γίνουν, ενώ θα καταβάλει εξ΄ αυτών των λόγων και φόρους.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η επίμαχη ΠΝΠ είναι αντίθετη στο άρθρο 44 του Συντάγματος, καθώς για την έκδοσή της δεν υπήρξε καμία εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη, όπως απαιτεί ο συνταγματικός χάρτης, αλλά ούτε υπογράφεται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
Ακόμη, ζητάει την ακύρωση πέντε περίπου κοινών υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες, όπως τονίζει, είναι αντισυνταγματικές (αντίθετες στα άρθρα 4, 107, κ.λπ. του Συντάγματος), εκδόθηκαν καθ΄ υπέρβασης νομοθετικής εξουσιοδότησης, πάσχουν από έλλειψη αιτιολογίας, είναι αντίθετες σε διατάξεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 15 ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
*******
9.00 μ.μ. Παραδοσιακά Δημοτικά τραγούδια Στερεάς Ελλάδος
με τους
Παναγιώτη Θεοδωρογιάννη
Παύλο Παπανικολάου
Βασίλη Αγραφιώτη
10:15 μ.μ. Τραγούδια του Αιγαίου με τη Νάσια Κονιτοπούλουμαζί της:
Μιχάλης Γαμπιεράκης -βιολί και τραγούδι
Γιάννης Μεγαλούδης -λαούτο
Γιαννούλης Μαργώνης-κιθάρα
Σταυρούλα Σπανού-σαντούρι.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra.
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+